miercuri, 11 ianuarie 2012

Cum a ajuns maidanezul constitutional?

Vreau sa ma lamuresc. Cum a ajuns maidanezul obiect al analizei si judecarii Curtii Constitutionale?

Din cate stiu eu, Curtea Constitutionala se pronunta asupra unei legi care, prin prevederile ei, ar incalca Constitutia Romaniei. Unde, in Constitutia Romaniei scrie despre cainii maidanezi/comunitari sau cum ii mai putem numi?

Le-as sugera deputatilor PNL si PSD - care au trimis legea la judecata Curtii Constitutionale - si judecatorilor acesteia sa adopte toti maidanezii Romaniei, pentru ca eu nu vreau sa ii mai vad pe strazi.

Inteleg ca au fost declarate neconstitutionale exact articolele care stipulau posibilitatea eutanasierii. Deci clar, in acest moment, acest lucru nu se mai poate intampla in Romania. In nicio conditie.

Pozitia mea referitoare la aceasta tema este aici, aici si aici.

UPDATE: Nu ratati comentariul colegului meu Dan Tapalaga.

2 comentarii:

  1. Chiar ma gandeam ca si porcii de Ignat vor ajunge constitutionali in scurt timp.

    RăspundețiȘtergere
  2. N-are nimic maidanezul cu constitutia si nici aia n-au zis asta. legea nu a respectat ceva proceduri and that's it.
    Hai sa fim putin mai inteligenti si sa-i lasam pe aia de la tv cu brekin nius sa vorbeasca de "maidanez constitutional" ca deja imi vine sa ma dau cu capul de masa cand mai aud/vad pe cineva care zice/scrie ca (a zis curtea ca) eutanasierea cainilor nu respecta constitutia.
    Totusi trebuie sa recunosc ca pare cel putin putin ciudat ca numai cele 2 articolole sunt neconstitutionale dupa cum ai remarcat. dar naiba mai stie... poate doar alea au fost contestate si curtea nu se poate sesiza din oficiu pe altele sau ceva de genu. destul de clar ca cei care au contestat (usl?) acum se bat cu pumnul in piept mintind de fapt in legatura cu ce au initiat si in final realizat.
    In nici un caz nu e adevarat ca "acest lucru nu se mai poate intampla", sa respecte procedura in adoptarea legii si se va putea.

    RăspundețiȘtergere