vineri, 1 februarie 2013

Cand jurnalistii devin niste pesti care inghit momeala

Zilele trecute a aparut aceasta informatie:

Comisia Europeană iniţiază proceduri de infringement împotriva Marii Britanii pentru nerespectarea în totalitate a regulilor UE privind libera circulaţie în cazul muncitorilor români, se arată într-o scrisoare transmisă autorităților române de comisarul european Viviane Reding.

“Una dintre problemele ridicate în aceste proceduri a fost că Marea Britanie nu eliberează muncitorilor din România şi Bulgaria, în primul an în care aceştia muncesc în această ţară, aceleaşi documente ca în cazul muncitorilor din alte state membre”, se arată în scrisoarea citată de Mediafax.

Recunoscând că legile UE permit Marii Britanii să menţină temporar un sistem de permise de muncă pentru lucrătorii din România şi Bulgaria, Comisia a conchis că cei care au permis de muncă au acelaşi drept de şedere ca şi ceilalţi muncitori din UE şi trebuie să le fie emise documentele corespunzătoare de rezidenţă, se mai arată în scrisoarea lui Reding.

Remarcati verbul: INITIAZA PROCEDURI.

Un simplu telefon la Bruxelles ar fi lamurit lucrurile. Dar jurnalistii prefera sa inghita hapurile date de autoritatile romane, scrisori de la comisari europeni, autoritati care prezinta lucrurile asa cum vor ele.

In realitate, autoritatile romane au pus niste itrnebari comisarului, iar acesta a raspuns. Cum? Ca exista deja o procedura de infringement in acest domeniu. O procedura care a fost inceputa in 26 aprilie 2012. Da, ati citit bine, APRILIE 2012.
  • Finally, the United Kingdom does not issue workers from Romania and Bulgaria during the first 12 months with the same residence documents as workers from other EU Member States. While EU law allows the United Kingdom to temporarily keep in place a work-permit scheme for workers from Bulgaria and Romania, those who have a work permit have the same right to reside as other EU workers and must be issued the corresponding residence documents.
Va las sa trageti singuri concluziile. Ar fi atat de simplu sa verifici informatiile si sa ceri explicatii. Se numeste documentare si incrucisare a surselor. Si face parte din munca jurnalistilor. A tuturor. 

Un comentariu:

  1. Se pare ca pentru ei este din ce in ce mai greu sa se poata documenta inainte de a publica articolul in sine !

    RăspundețiȘtergere