luni, 30 august 2010

UPDATE: Guvernatorul bancii centrale a Chinei ar fi fugit din tara. Doar un zvon, intretinut de cenzura chineza asupra internetului

Stratfor vorbeste despre zvornuri privind posibila fuga din tara a fuvernatorului bancii centrale chineze, Zhou Xiaochuan. Ele au aparut dupa ce o agentie de presa din Hong Kong a publica niste stiri potrivit carora guvernul chinez are intentia de a trage la raspundere oficiali ai PBC (People's Bank of China) dupa ce au fost pierduti 430 de miliarde de dolari in titluri emise de Trezoreria americana. Guvernatorul ar fi unul dintre responsabili.

Stratfor sustine ca zvonul s-a raspandit in China, iar numele guvernatorului a fost blocat la cautarea pe internet pe motoarele chineze, insa spune ca nu are nicio confirmare a acestui zvon privind fuga din tara a lui Zhou.

Mai mult, media chineza incearca sa dea intensiv mesajul ca Zhou nu are nicio problema in acest moment, insa a difuzat numeroase materiale cu guvernatorul, cu scopul de a infirma acest zvon.

UPDATE: Stratfor dedica spatiu extins acestei povesti, insa arata ca zvonul este fals. Guvernul chinez nu l-a infirmat oficial, insa a facut-o pe surse. Stratfor spune ca propagarea acesteui zvon este rezultatul cenzurii chineze asupra internetului, guvernul blocand orice cautare cu numele guvernatorului dupa ce a aparut stirea initiala.

5 comentarii:

  1. Prima data, citind in fuga titlul postarii am gindit : "In fine ..."
    Bucuria nu a tinut mult : am vazut ca e vorba de China !...
    Oricum, PRO MEMORIA : guvernul (autoritatile statului) trag la raspundere oficiali ai bancii centrale ...

    RăspundețiȘtergere
  2. @Menaru

    Care sunt relevanta si impactul stirii asteia asupra romanilor???? Zero. Asadar, de ce ai scris despre asta????

    RăspundețiȘtergere
  3. Haide mai ca poti scrie mai bine decat "se vorbeste" si bagi o poza. Fii te rog mai obiectiva si adu fapte nu zvonuri.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Anonim 22.18: raspunsul e simplu: e un blog personal, scriu despre ceea ce vreau.

    RăspundețiȘtergere
  5. mda,imbecilii astia nu au auzit de legatura dintre bataile unui flutere din china si posibilul uragan din america strada zidului.de fapt nici nu e fluture e ditamai pterodactilul

    RăspundețiȘtergere