miercuri, 20 iunie 2012

Domnu' Ponta, Dottore, unde si ce trimiserati, dom'le, la Bruxelles?

Test pentru oamenii cititi, nu neaparat specialisti, studentii la stiinte politice si integrare europeana si ministrii, prim ministri. Identificati greselile din urmatoarea fraza:

Azi, MAE a transmis la Bruxelles, la Comisia Europeana, componenta delegatiei Romaniei si mandatul delegatiei Romaniei. - Victor Ponta

Sunt doua, flagrante rau. Astept variantele voastre si apoi vi le zic ceva mai tarziu.

Update: Nu are sens sa vi le mai zic, le-ati identificat voi. Cand am vazut declaratia in scris, pe Agerpres, mi-am rugat colega sa asculte inregostrarea si sa imi spuna daca Ponta a zis Comisia Europeana sau au gresi, din viteza, colegii nostri. Si a ascultat-o de vreo 2 ori, confirmandu-mi ca, intr-adevar, Ponta crede ca s-au trimis informatiile la Comisie. Cum naiba s-or fi facut sinapsele in creierul lui de a iesit Comisia, nu stiu.

In plus, evident ca nu trimiti si mandatul. El e un document intern. In plus, el e teoretic in elaborare. Mai avem niste Consilii ale UE, parlamentarii se vor implicati in elaborarea lui, deci ii asteapta m pe premier si ministrii cu portofolii economice in comisiile de afaceri europene din Parlament. Ce mai, ne-am lamurit bustean!

In plus, noi am aflat pe surse diplomatice ca la Bruxelles n-a ajuns inca nimic.

Asa cum scrie cineva aici, suntem de rasul tuturor. Cunosc sentimentul cand iti rad in nas colegii bulgari. :) Mi l-au mai impartasit prieteni care lucreaza in institutii la Bruxelles.

10 comentarii:

  1. 1. la consiliu nu comisie
    2. cred ca e vb de mandat..care nu se trimite.

    RăspundețiȘtergere
  2. Este vorba de CONSILIU nu de COMISIE.
    Gresit mandatul delegatiei Romaniei

    RăspundețiȘtergere
  3. Probabil ca Ponta pleaca la Comisia Europeana :) niciodata nu se stie
    Si stie el ca are nevoie de o viza pe mandat, dar a uitat unde trebuie sa o ceara.

    RăspundețiȘtergere
  4. mda, iar e târziu: da, Mr. dr. Copy se duce la Comisie. Pai atunci nu-i nicio prob, fiecare cu treaba lui. O fi vrând f'un job la Comisie, da' sa-i spuna cineva ca acolo nu merge cu recomandari de la Nastase. E penibil, au ajuns sa faca hai de noi colegii bulgari din institutii. Repede, demisia, mr dr Copy ...
    Numai bine, Anne-Marie

    RăspundețiȘtergere
  5. Desigur super caterinca daca n-ar fi jalnic!
    Si uite asa ne aducem aminte de Caragiale.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e nicio caterinca. Am fost atat de revoltata cand am citit aceasta fraza incat primul impuls era sa scriu un text extrem de dur. Dar mai apoi mi-am spus ca exista publicul acesta inteligent, care intelege lucrurile fara a fi spune pe litere neaparat. Si nu m-am inselat, raspunsurile au fost imediate, cele doua greseli au fost extrem de usor de identificat de oameni inteligenti si informati. E ingrijorator ca aceste atribute nu le pot fi atribuite si celor care ne conduc.

      Ștergere
  6. pentru cine nu a înţeles: tot preşedintele e de vină că Ponta e atît de prost încît nici oameni competenţi nu e în stare să aibă lîngă el...

    RăspundețiȘtergere
  7. USl-ul e un partid extrem de subtire, si aici ma refer nu la intelect ci la numarul de cadre capabile sa miste ceva. Ma surprinde foarte tare cit de multi dinosauri sunt reciclati ca sa poata servi in aparatul USL. E clar ca lumea cu ceva cap nu prea are de-a face cu ei. Nu m-ar mira sa asistam la o disolutie a acestui angrenaj mafiot.

    RăspundețiȘtergere
  8. pai e o rezolvare a problemei.. domnii ponta &co se duc la comisie, iar base la consiliul respectiv. acum chiar mi se pare normal iesirea lui ponta fata de base.. ce sa cauti d-le la comisie?!

    probabil se referea la mandatul lui nastase.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ponta patrimoniu national?Cum de se face ca Guvernul emite un drept la replica(agramat si pe alaturi,dar chiar nu mai conteaza) catre revista Nature pentru o problema pur particulara a mai sus numitului?Ca de modul de rezolvare a problemei depinde daca respectivul ramane sau nu prim ministrul guvernului e o cu totul alta problema.Iar pui puit-ul ,din ce in ce mai rizibil al lui Ponta nu ne-a lamutir:ce pozitie are de aparat Romania la Coniliul European?Sau asta chiar nu mai conteaza?

    RăspundețiȘtergere