marți, 30 decembrie 2008

Boc ne avertizeaza sa nu radem: Demnitarii nu mai calatoresc in strainatate la business class si cu taxiul

Cred ca astazi a avut loc prima sedinta de guvern oficiala, intrucat pana acum cam toate au fost informale. Guvernul Boc s-a reunit doar "informal". Hmm, unele articole de presa sustin ca si aceasta reuniune a fost tot informala.

Asadar, in prima sedinta de guvern oficiala - prefer sa cred ca a fost asa, din moment ce premierul a iesit la declaratii - si ultima din acest an, ministrii au decis ca demnitarii, de la secretar de stat in jos, vor calatori in strainatate doar la economy class - adica alaturi de noi, muritorii de rand -, iar in strainatate nu vor mai lua taxiul, ci mijloacele de transport in comun. Cred ca le va folosi sa vada ce bine sunt interconectate trenurile de aeroport cu metroul, autobuzul sau orice alt mijloc de transport fie ca esti in Viena, Bruxelles, Amsterdam sau in alte orase europene.

Boc i-a avertizat pe jurnalisti sa nu rada de aceste masuri, intrucat ele demonstreaza ca in Romania toti trebuie sa stranga cureaua in vremuri de criza, incepand cu autoritatile.

Sincer, nu-mi vine decat sa zambesc usor si sa sper ca astfel de masuri vor fi urmate de altele semnificative in eliminarea poverii administrative si in reducerea stufosului aparat administrativ.

Ce-am mai aflat azi de la Guvern?
  • ca deficitul bugetar se apropie de 5% - au mai spus-o si cei de la BNR, dar asta e prima estimare oficiala
  • pensionarii care inca lucreaza la stat si iau si pensie, si salariu trebuie sa opteze pentru una dintre ele
  • indemnizatia pentru cresterea copilului a fost plafonata la un nivel maxim de 4000 de lei - mai bine se reducea perioada in care se acorda banii, cei 85% din venituri, fara o plafonare a sumei; cred ca nicio mamica nu s-ar fi suparat sa fie prevazuta o perioada cu indemnizatie de 6 luni, caci oricum nu stau atat acasa femeile de cariera
  • Geoana a devenit al doilea vicepresedinte al CSAT
  • se vor face autostrazile mai repede - s-a decis simplificarea procedurilor privind achizitiile publice si rezolvarea contestatiilor in contencios administrativ, dar - si mai important - modalitatea de expropriere a terenurilor pe care vor fi construite autostrazile
  • autoritatile publice vor cheltui cu 50% mai putin decat in 2008 pe masini, mobilier, birotica
Astept cu interes momentul in care se va vorbi despre majorarea salariilor profesorilor. Daca e sa ma gandesc de cate ori a pronuntat azi Boc cuvantul "responsabilitate", anticipez ca profesorii vor avea curand o mare dezamagire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu