joi, 19 martie 2009

Alina Mungiu Pippidi ramane in societatea civila

Si as zice eu bine face. Marturisesc ca imi place ca analist politic de cand am auzit-o intr-o conferinta cu ani in urma la Central European University (CEU), la Budapesta. Am fost un roman mandru in sala cand am vazut cat de apreciata era.

Cand am avut de scris un articol pentru European Voice, in toamna, a fost unul dintre oamenii ale caror opinii le-am considerat importante pentru articol.

Chiar daca mi-as dori sa vad o lista cu intelectuali pentru alegeri si cred cae nevoie de o primenire a clasei politice, cred ca Alinei Mungiu Pippidi ii sta bine de partea critica a baricadei. De partea societatii civile.

Daca vor fi unii care vor zice: acum ce mai vrea, nu e de-ajuns ca de pe lista a disparut Elena Basescu, de ce a renuntat acum?, eu cred ca acestia trebuie sa se gandeasca daca numele fiicei presedintelui e singurul de pe lista PDL alaturi de care nu stau bine nume precum Alina Mungiu Pippidi, TRU, Monica Macovei sau Cristian Preda. In mod sigur nu. Conditiile de integritate puse de Pippidi nu se aplica multora.

PS. Un interviu interesant aici.

2 comentarii:

 1. sigur,
  doar ca e nesimtire sa spui:
  "dati-o afara pe aia, ca nu e de calibrul meu", aia s-o dea afara, apoi sa spuna "uuups, stiti, de fapt m-am razgandit".

  Alina Mungiu Pippidi are OBLIGATIA de a-si cere scuze.

  pana una alta, o pustoaica a dovedit ca e mai responsabila decat ea, si ca are mai mult curaj si bun simt.

  RăspundețiȘtergere
 2. ce prostie? pustoaica aia de Basescu nu face nimic. toti ceilalti pdl-isti fac curat sub ea si pe langa ea pentru a-i slefui traseul la PE. ne va face de un mare ras european, caci pe drept cuvant va intra in PE. prostii de pdl-isti nici macar nu mai rationeaza cat sunt de penibili. sa turezi motoarele unui partid de asemenea anvergura pentru o tuta. adevarul e ca romanii nu fac diferenta intre EBA si mungiu. poporul are exact ceea ce merita: circ!!!
  si eu cred ca locul alinei este in societatea civila.

  RăspundețiȘtergere