marți, 4 august 2009

Udrea bate campii - nu toate ministerele dau diurna jurnalistilor

Elena Udrea bate campii: ea a zis, in emisiunea lui Turcescu de aseara, ca ministerele le platesc jurnalistilor din delegatie transport, cazare si mancare in deplasarile in strainatate. Cand Turcescu ii spune ca poate presupune ca si la presedintie e asa, Udrea o da cotita: "Nu stiu sa va spun, nu stiu care e situatia de la administratia prezidentiala, am inteles ca acolo se asigura doar transportul, nu stiu exact". (minutul 17 din inregistrarea emisiunii)

Atunci de ce vorbiti, doamna, fara sa stiti? Prin domeniile pe care le acopar, am fost in deplasare cu premierul - Tariceanu - si in multe, foarte multe deplasari cu ministrul de externe, pe vremea lui Ungureanu, Cioroianu si, mai rare, Comanescu. Acestia si presedintele iau avion oficial, de la Romavia si singura cheltuiala de deplasare pe care nu am achitat-o a fost zborul, ca era avion oficial.

Cazarea, pe care ti-o aranjeaza organizatorii, este platita din banii redactiei care te trimite, la fel si diurna pe care o primesti, 35 de euro pe zi. Asa zice legea. Evident, e o suma mica pentru Europa de Vest, dar asta e. In trustul Realitatea primeam 50 de euro diurna pe zi, la HotNews e doar 35.

E adevarat, la cazare, cred ca fiind un numar mai mare de camere exista niste reduceri, pentru ca, de exemplu, la Sheraton in Bruxelles o camera single era 120 de euro pe noapte.

Deci ce vorbeste doamna Udrea, ca jurnalistii sunt tinuti pe masa si cazare pe banii contribuabililor? Cred ca ar trebui sa se informeze inainte de a vorbi.

Daca sunteti curiosi sa vedeti de la ce institutii de presa au fost in deplasari cu Ministerul turismului si, daca e asa cum zice ministra, au primit diurna, cazare si transport, aici este lista.

Emisiunea, daca ati pierdut-o.

Un comentariu:

  1. Udrea bate campii de cand o stiu ... episodul de aseara e doar o picatura in oceanul de abureli pe care doamna le serveste boborului.

    RăspundețiȘtergere