joi, 22 aprilie 2010

Basescu si Barroso - pranz de lucru la Bruxelles



Pranzul de lucru a inceput de ceva vreme, urmand ca la ora 15.30 sa fie declaratii de presa.

Fondurile europene sunt principalul subiect pe agenda discutiilor, avand in vedere ca presedintia anunta ieri ca Traian Basescu va fi insotit de ministrii Dumitru (agricultura), Berceanu (transporturi) si Udrea (dezvoltarea regionala), care administreza principalele sectoare beneficiare ale fondurilor structurale.

Alte teme, potrivit NewsIn, le-a enuntat insusi presedintele la plecare:

Vom discuta probleme legate de politica agricola comuna, dar si de probleme punctuale pe care Romania le are avand in vedere ca, in urma controalelor efectuate pe cheltuielile din 2007 si 2008 Romania ar avea de platit penalitati, adica reduceri de finantare de la Uniunea Europeana de cate circa 42 milioane de euro pentru 2007 si alte 42 de milioane pentru 2008.
Va trebui să discutăm şi ultimele evoluţii legate de Agenţia Nanţională de Integritate şi soluţiile pe care Guvernul le are pentru ca România să-şi menţină angajamentele legate de lupta anticorupţie, aşa cum ele au fost asumate în cadrul mecanismului de cooperare şi verificare pe justiţie.

La capitolul trivia, imagini de la pranz. :) (Credit foto/video Comisia Europeana)

Din imaginile de la pranz lipseste ministrul Udrea, altfel, ei sunt (incepand cu planul apropiat): Mihai Dumitru, Traian Basescu, Radu Berceanu, Leonard Orban si Mihnea Motoc (ambasadorul nostru la UE).

Un comentariu: