joi, 18 decembrie 2008

De ce Menaru? De ce mi-am facut blog?

Menaru e numele meu. Este prenumele meu tataresc, care inseamna “eu sunt bun”. Nu am aroganta sa afirm asta despre mine, ii las pe ceilalti sa evalueze.

De ce Menaru? Pentru ca imi place numele meu, chiar daca putini imi mai spun acum asa. Ca jurnalist, semnez textele cu celalat prenume, Anne-Marie. Este mai comun, mai simplu de retinut si ma scuteste sa dau explicatii sau sa-i corectez pe oameni. Multi cred ca Menaru este al doilea nume de familie sau il pronunta gresit: Menaaaaru, mi-au spus toti profesorii in copilarie. De fapt e Menaru, cu accent pe U.

Asadar eu sunt Menaru, sunt jurnalist, specializat pe afaceri europene si pe politica externa. Am stiut de la 13 ani ca vreau sa fiu jurnalist si iata ca sunt de 10 ani in presa. Am avut noroc: mi-a si placut. N-am ajuns corespondent de razboi si nici nu lucrez in televiziune, telurile mele initiale, pentru ca am descoperit presa scrisa si faptul ca am un instinct de conservare foarte ascutit.

De ce mi-am facut blog? Pentru ca stiu lucruri care cred ca merita spuse, dar nu-si au loc intr-un articol, pentru ca am opinii si pentru ca imi place sa schimb opinii cu ceilalti.

2 comentarii: