miercuri, 11 august 2010

UPDATE: Donez carti

Suntem in situatia in care trebuie sa unim doua biblioteci si vrem sa dam o parte dintre cartile mai vechi, literatura romana si universala. Am citit intr-o revista, candva, ca exista niste tinere doamne care adunu carti pentru a le da unor scoli mai sarace sau unor centre de copii. Numai ca atunci nu mi-am notat nici numele lor si nici cum le-as putea contacta.

Nu putem arunca niste carti, din principiu si din faptul ca ele ar putea folosi cuiva. Aveti idee de fundatii care aduna carti sau de persoane private care fac asta?

Si avem o colectie extinsa de Magazin Istoric. Mostenita. Daca e cineva interesat....

UPDATE: Va multumesc tuturor si promit sa am in vedere si alte solicitari, in momentul in care mai renuntam la niste carti. Magazin Istoric a ajuns la Crampeie din Romania, iar cartile le-am impartit, intre o scoala din Cernica - am cunoscut cu aceasta ocazie un profesor sufletist - si organizatia Salvati Copiii, care le va redirectiona catre alte scoli care au nevoie. Va multumesc tuturor pentru sugestii.

19 comentarii:

  1. cred ca se pot duce si la o casa de copii; eu am dus diverse chestii la sf macrina

    http://www.macrina.ro

    ii puteti suna si sa intrebati daca au nevoie de carti...

    RăspundețiȘtergere
  2. o asociatie impartea carti in metrou intr-un timp
    http://www.ziare.com/articole/carti+gratis+metrou+aviatorilor

    RăspundețiȘtergere
  3. Strangem Carti pentru Orfani - pe Facebook.
    Mai incercati si la teatrul Act, ei au colecta permanenta de carti si sunt in relatie cu un ONG.

    RăspundețiȘtergere
  4. Incercati la centrul de copii de la Valea Screzii (Valea Plopului), la parintele Tanase.

    RăspundețiȘtergere
  5. ti-am scris pe email... dar vad ca nu esti in aria de acoperire.. hihi...
    vezi ca acolo zic ce si cum..
    v.ernu

    RăspundețiȘtergere
  6. Un posibil "primitor" ai mai jos:

    http://www.posta-romana.ro/articles/cartea-daruita-de-tine_134

    Dadusem acum ceva vreme de ei, dar din pacate (sau ma rog..) n-am carti de daruit deocamdata...sunt inca in perioada acumularii salbatice :)

    RăspundețiȘtergere
  7. OTP BANK - "Dreptul de a citi"
    "În 2010, am lansat campania naţională de responsabilitate socială, „Dreptul de a Citi”. Avem ca principal obiectiv dotarea şcolilor generale defavorizate din mediul rural, cu peste 10.000 de cărţi."
    http://www.estedreptulmeu.ro/dreptul-de-a-citi/misiune

    RăspundețiȘtergere
  8. Cred ca cei de la Salvati Copiii Romania ar fi interesati de carti, mai ales pentru programele pe care le desfasoara prin scoli.
    Iar pentru colectia de Magazin Istoric, noi am fi extrem de interesati. Adresa noastra de mail e crampeiedinromania@gmail.com. Multumim frumos

    RăspundețiȘtergere
  9. Vas fi recunoscator pentru colectia Magazin Istoric dar vad ca s-a mai abonat si cramapeie din romania .Cat despre cartile de literatura pot sa va asigur ca vor ajunge la o Scoala pentru deficienti de auz nr.2 ,sector 6 Bucuresti, Dir. Nedeianu Liana , scoala cu care colaborez.
    Va multumesc.
    pana_george@ymail.com

    RăspundețiȘtergere
  10. Bună ziua. Sunt profesor de română la Cernica. Inutil să vă spun cum arată biblioteca şcolii ( plină cu cărţi expirate, decrepite, prăfuite şi descompletate). Am cumpărat cărţi pentru premii ( organizez aproape săptămânal concursuri de literatură), dar sunt o picătură de apă într-un deşert proletcultist. Adresa mea de mail este sorin2201@yahoo.ca
    Vă multumesc

    RăspundețiȘtergere
  11. Lecturi urbane - cei care impart carti la metrou:

    http://orasulciteste.ro/doneaza-o-carte

    RăspundețiȘtergere
  12. trimiteti-le unor scoli din Basarabia

    RăspundețiȘtergere
  13. Incercati la freecycle.org, acolo se doneaza diverse lucruri, e si un grup pt Bucuresti. Bafta.

    RăspundețiȘtergere
  14. Buna dimineata. Multumim mult pentru amabila contributie. Fiti convinsa ca acele carti in mainile celor care au nevoie de ele, prin intermediul celor de la Salvati Copiii. Pe de alta parte, Magazinul Istoric reprezinta o pretioasa colectie de date care vor constitui permanent de acum incolo o baza de referinta esentiala in lucrarile noastre. Ramanem deschisi pentru orice eventuala propunere de colaborare viitoare. Va multumim inca o data. Cu stima, Crampeie din Romania

    RăspundețiȘtergere
  15. Ne intereseaza colectia Magazin Istoric pentru Institutul Roman de Istorie Recenta.

    RăspundețiȘtergere
  16. Donez carti(in stare buna) de autori romani si straini, la case de copii, scoli, fundatii. Sunt din Bucuresti, le pot transporta (dar nu f. departe)
    stanila.carmen1408@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. buna ziua!as vrea daca se poate sa primesc eu cartile.sunt o mare iubitoare de carti insa nu am possibilitatea financiara pt a le cumpara.as vrea sa le primesc prin posta daca se poate pt ca eu sunt din romania,timisoara.astept raspuns pe meryy.poopa@yahoo.com.multumesc

      Ștergere
  17. Buna ziua. Fac parte dintr-un ONG care se adreseaza in special nevoilor copiilor orfani. In momentul de fata incercam sa le amenajam o biblioteca in cadrul unui centru social. Avem nevoie de carti, in special carti pentru copii (cu varste de la 4 ani pana la 18 ani), carti pe care le studiaza in scoala sau carti care le-ar putea transforma lumea in care traiesc. Daca anuntul dumneavoastra referitor la donatiile de carti mai este valabil si ati dori sa va implicati in proiectul nostru, astept un raspuns de la dumneavoastra pe adresa madalyna1985@yahoo.com.
    Va multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere