sâmbătă, 14 martie 2009

Mihaela Radulescu - exploatata la maxim de Antena 1

Zilele trecute mi-a atras atentia pe HotNews.ro o stire despre Mihaela Radulescu si despre o scrisoare trimisa de ea ziarelor, in care spunea ca se teme pentru viata ei si pentru a copilului si facea o serie de dezvaluiri despre fostul sot. Vineri, am constatat ca Lucian Mandruta a facut un interviu cu Elan Schwartzenberg, fostul sot al Mihaelei. M-a amuzat ca Mandruta a facut un astfel de interviu, cu o asemenea tema, dar cred ca relatia personala cu Schwartzenberg a determinat asta.

Ceea ce am remarcat de cand a avut loc divortul dintre vedeta tv si sotul ei este ca Antenele exploateaza cu voluptate subiectul. Inteleg ca multi dintre colegii ei au facut tot felul de mistouri in emisiunile lor - Brancu sau Capatos, la ei ma refer - despre relatia cu Dani, acum este cautat Elan pentru a da replica la scrisoarea publica a Mihaelei.

E o adevarata telenovela si o batalie in presa intre ei. Cu ani in urma am lucrat pe divertisment si am facut numeroase interviuri cu Mihaela si sedinte foto pentru coperta revistei. E vorba despre TV Story, un ghid tv care nu mai exista. Si stiu cat de discret era la acea vreme Elan, care nu a putut fi convins sa apara in fotografii alaturi de ea. La acea vreme doar intr-o poza in Viva aparuse, prima poza cu bebelusul lor, iar mai apoi a fost un alt interviu in Apropo, la vreo 2 ani dupa nasterea copilului. Astazi, constat ca Elan Schwartzenberg este foarte prezent. Normal, miza e mare. Pentru amandoi.

La vremea cand pastram o legatura destul de constanta cu Mihaela, mi s-a parut una dintre vedetele tv cele mai ok. Probabil ca am facut interviuri cu mare parte dintre vedetele, persoanele publice sau artistii de la noi, in mod cert cu toate divele tv, cum le place lor sa fie considerate. Adica cele care vindeau intotdeauna bine o coperta: Mihaela Radulescu, Andreea Marin, Andreea Raicu, Monica Barladeanu, Andreea Esca, you name it!

Mihaela mi s-a parut intotdeauna extrem de onesta, parolista si lipsita de fasoane. Iti spunea clar cand nu vroia sa iti acorde un interviu - pentru ca nu considera ca avea ceva de spus - nu recurgea la prostul obicei de a nu raspunde la telefon sau de a te duce cu vorba. Era intotdeauna foarte punctuala la sedintele foto sau la intalniri, nu cerea niciodata sa vada textul inainte de a fi publicat, spunand ca isi asuma ceea ce a spus la interviu.

Am facut interviul in care ea a spus pentru prima data public ca e insarcinata. Am sunat-o, am interbat-o daca zvonurile sunt adevarate si mi-a confirmat, asa ca i-am zis ca vreau un interviu cu ea in care sa spuna oficial ca e insarcinata si sa imi raspunda la niste intrebari. Era inainte de sarbatorile de iarna si se pregatea sa plece in Israel. I-am zis ca ii trimit cateva intrebari pe email, pentru ca nu aveam timp sa ne intalnim. Era important sa imi raspunda, pentru ca schimbam coperta numarului de Craciun, o puneam pe ea pe coperta cu marea stire. Stateam in suspans, cu revista inainte de a o trimite in tipar si depindea de momentul in care primeam raspunsul ei. Sincer, nu aveam mari sperante ca il va trimite, mai ales ca era ziua in care pleca din tara.

Ei bine, mi-a raspuns din aeroport. M-a sunat inainte sa urce in avion sa ma anunte ca mi-a trimis mailul si sa ma "certe" ca nu erau "cateva intrebari", adica 2-3 cum se astepta ea, ci o gramada. Insa a raspuns la toate.

Pentru asta am apreciat-o. Am urmarit toate certurile ei in presa cu Andreea Marin, toate replicile date de-a lungul timpului altor doamne si am fost uimita de fiecare data cum poate fi si doamna, si mahalagioaica. Relatiile ei cu presa au fost intotdeauna undeva intre dragoste si ura: daca erai corect cu ea, aveai o relatie buna, asa cum a fost cazul meu. Eu am scris despre ea si despre emisiunea ei, informatii in urma interviurilor. Dar devenea dificila atunci cand se simtea atacata.

Marturisesc ca nu sunt o admiratoare, ca nu ma uit la emisiunea ei si n-o faceam nici inainte decat in interes profesional, desi cand lucram la TV Story am fost de cateva ori in culisele emisiunii. De ani buni de zile nici nu mai cumpar reviste cu si despre vedete, asa ca nu am urmarit aparitiile ei si nici ale celorlalte dive tv. Insa o stire ca divortul ei nu putea sa imi ramana necunoscuta, la cat de mult a fost exploatat subiectul, iar mai apoi despre relatia ei cu Dani. Nici nu stiam cine e el si cum arata, dar apoi marturisesc ca am cautat o poza cu ei doi sa il vad.

Alegerea ei de a-si trai povestea de dragoste - ea asa o numeste, nu fac judecati aici - cu o atat de mare deschidere spre public, iar declaratiile ei din ultimele luni si comportamentul pe care l-a avut mi s-a parut ca i-au dinamitat toata acea imagine de doamna si femeie serioasa pe care si-o crease in timp.

Tot ce se intampla acum sub ochii nostri si este exploatat cu voluptate nu numai de tabloide, ci si de propriii ei colegi, mi se pare de prost gust. Iar ea pare total irationala, in timp ce sotul ei - asa cum l-am vazut pe internet, in interviul acordat lui Mandruta - pare genul de barbat echilibrat, rational, preocupat de soarta copilului si ferm in a nu ierta si accepta infidelitatea sotiei. Un rol bine jucat. Nu stiu cine are dreptate, nu ma intereseaza asta, dar constat cu cata usurinta se poate distruge o constructie de ani de zile. Nu stiu care e reala Mihaela Radulescu, probabil ca e o combinatie intre cele doua imagini, dinainte si de dupa divort.

Ceea ce insa continua sa ma uimeasca este alegerea Antenei de a-si exploata la maxim vedeta, chiar daca interviul cu Elan a fost un exercitiu anti-PR de la un capat la altul. E adevarat ca Mihaela nu se prea baza pe PR-ul trustului in relatia cu presa, ea avea o relatie directa, nemediata, cu jurnalistii. Nu stiu cum mai e acum, dar presupun ca tot asa.

Mi se confirma inca o data ca in televiziuni gandirea e: facem totul pentru audienta, nu conteaza ca o vedeta a noastra este acuzata de fostul sot ca participa la orgii sexuale, daca avem audienta - si banuiesc ca acea parte a stirilor chiar a avut audienta - este nemaipomenit. Nu conteaza ca acea vedeta a postului face o emisiune care se numeste "Duminica IN FAMILIE". Pe de alta parte, confruntati cu tumultuoasa Mihaela din aceasta perioada, cred ca departamentul de PR nici nu prea are ce face.

4 comentarii:

  1. "...Mihaela Radulescu, Andreea Marin, Andreea Raicu, Monica Barladeanu, Andreea Esca, you name it!" Involuntar, ati atins marele adevar: aceste "dive" nu mai sunt decat niste obiecte in mana regelui "rating".

    RăspundețiȘtergere
  2. Aveti dreptate, doamna.Observ o analiza justa a Mihaelei si una si mai dreapta a Televiziunii careia ii facea audienta, oricum.De altfel, e clar pentru noi toti acum:televiziunile - mai ales cele de stiri-ar calca peste cadavre ca sa mai smulga cateva minute de emisie in plus, indiferent de subiect! Si da-i, despica firul in patru, speculeaza, insinueaza, fa orice pana intra celalalt calup de stiri...DEZGUSRATOR de romaneste!

    RăspundețiȘtergere
  3. Rog sa nu uitati ! mihaela pina sa devina persoana publica avea ceea mai veche meserie din lume !

    Asa ca si-o merita situatia in care e.

    RăspundețiȘtergere
  4. Elan este un om deosebit !!
    Am ramas impresionat dupa interviul cu Mandruta.
    Din pacate cred ca Mihaela nu s-a ridicat la nivelul lui, pur si simplu nu-l merita..

    RăspundețiȘtergere