joi, 6 martie 2014

Doamnele lui Hollande vs. Closer: publicaţia franceză trebuie să îi plătească lui V. Trierweiler 12.000 de euro, în aceeaaşi zi în care a început procesul lui Julie Gayet contra publicaţiei


Closer a distrus iluzia lui Valerie Trierweiler de Primă Doamnă a Franţei, dar iată că acum a venit rândul publicaţiei să plătească un preţ. Şi este un preţ deloc neglijabil: 12.000 de euro şi dobândă, pentru un articol publicat în 7 februarie, în care erau folosite şapte fotografii ale fostei iubite a preşedintelui francez în costum de baie. Articolul arăta că Valerie Trierweiller a ales să "îşi spele nefericirea şi rănile" după separarea de preşedinte în oceanul Indian.

Valerie Trierweiler a dat în judecată publicaţia, pentru "atingere adusă vieţii private", iar instanţa i-a dat astăzi dreptate. Totuşi, avocatul fostei Prime Doamne ceruse despăgubiri de 50.000 de euro.

"Prejudiciul moral cauzat de această publicaţie este cu atât mai grav cu cât exploatează o perioadă dificilă din viaţa doamnei Massonneau, în urma despărţirii sale de Francois Hollande", arată hotărârea judecătorească, citată de presa franceză.

Articolul anunţa că Trierweiller "îşi pregăteşte răzbunarea" şi insinua astfel că ar avea informaţii confidenţiale, mai arată justiţia franceză.


În apărarea sa, publicaţia Closer arăta că Valerie Trierweiler este o persoană publică în atenţia presei şi sublinia că aceasta "folosea presa pentru a-şi expune viaţa privară şi a suscitat o curiozitate legitimă a publicului".

Julie Gayet vs. Closer: procesul a început joi

Ca o coincidenţă, astăzi a început şi procesul intentat de actriţa Julie Gayet aceleiaşi publicaţii. 

Actriţa solicită daune de 50.000 de euro şi 4.000 de euro pentru cheltuielile de judecată pentru încălcarea dreptului la viaţă privată. Revista Closer a publicat, pe 10 ianuarie, imagini cu şeful statului francez şi Julie Gayet, fotografiaţi separat în faţa unui imobil parizian din apropierea Palatului Elysée. Întreaga lume a aflat atunci de relaţia dintre cei doi, o dezvăluire care a dus, ulterior, la despărţirea preşedintelui francez de partenera sa oficială, Valerie Trierweiler.

Julie Gayet a lansat o veritabilă ofensivă judiciară după publicarea imaginilor respective. A deschis un proces civil contra Closer şi apoi actriţa a iniţiat şi un proces penal, tot pentru "încălcarea vieţii private", după ce revista a publicat un al doilea set de fotografii, care o prezentau la volanul automobilului său.

Sébastien Valiela, paparazzo care lucrează pentru Closer, autorul fotografiilor, a fost audiat la jumătatea lunii februarie în cadrul acestei proceduri judiciare. El este cel care a realizat fotografiile cu fiica ilegitimă a lui Francois Mitterand şi publicate de Patis match în 1994.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu