miercuri, 28 martie 2012

Nu-mi place Master Chef varianta romaneasca

In anul in care am stat acasa cu Ingrid, m-am uitat la emisiuni la care, in mod normal, n-as fi avut timp si disponibilitate sa ma uit, pe Fine Living Network. Si am descoperit ca imi plac cooking show-urile, imi dau idei si ma fascineaza sa vad cum se transforma o gramada de ingrediente in ceva minunat. Si probabil si gustos, daca gustul ar fi proportional cu aspectul.

Asa ca sunt un fan al lui Michael Chiarello, ma uit la Cake Boss si la emisiunea in care Buddy gateste retete traditionale italienesti, imi plac Antony Bourdain si Antony Worrall Thompson. Mai nou ma uit, cand prind, la o emisiune despre bucataria asiatica, Chasing the Yum. Si am vazut Master Chef, in care jurat era celebrul bucatar Gordon Ramsay.

Mi s-a parut un show interesant, iar cand am vazut anuntul ca se organizau preselectii m-am bucurat ca o sa-l vad si in varianta romaneasca. Sorin a facut bucatarului din mine cel mai frumos compliment cand m-a indenat sa ma inscriu si eu. Numai ca eu, om realist, imi cunosc limitele si nu am dar curs sugestiei.

Insa acum, dupa ce am vazut parti din doua emisiuni - cred ca doua au si fost difuzate pana acum - constat ca varianta romaneasca nu-mi place deloc. Pentru ca cei trei jurati mi se par incredibil, dar incredibil de antipatici. Daca joaca un rol sau nu - si Ramsay era un dur, dar nu mi s-a parut deranjant - nu ma intereseaza, ideea e ca nu ma pot uita la o emisiune de la cap la coada tocmai din cauza celor trei chef-i.

E cert, din punctul meu de vedere, cel care va castiga Master Chef isi va merita cei 50.000 de euro, nu numai pentru talentul si priceperea in ale bucatariei, ci si pentru ca i-a suportat pe cei trei.

5 comentarii:

  1. Pe mine ma deranjeaza faptul ca nu sunt tocmai obiectivi, ca au cedat flirturilor unor doamne/domnisoare cu preparate indoielnice. Apoi, cred ca se merge spre sau dincolo de limita regulamentului, admitand in concurs pe cineva ca, Copolovici. Asteptam continuarea, poate se mai redreseaza situatia.
    Alice

    RăspundețiȘtergere
  2. nu ma uit la astfel de emisiuni ,unde se gateste e si ceapa si unde e ceapa iti dau lacrimile si unde sunt lacrimi e loc de emisiune de doctor si decat sa te duci la doctor mai bine deschizi geamul sa intre soarele

    RăspundețiȘtergere
  3. M-am uitat si eu la cateva parti dupa postarea ta. Pana acum am urmarit MasterChef pe BBC. Mi se pare ca cel romanesc s-a indepartat foarte, foarte tare de formatul original. In plus au exagerat enorm atat cu sarcasmul cat si cu glumele (zic eu proaste). Dar trebuie sa tinem seama ca nici concurentii nu sunt la fel. Nu tin minte sa fi vazut la BBC concurenti care sa se vaicareasca si sa se roage (pana la cazut in genunchi) sa treaca mai departe.

    Partea rea e ca, din ceea ce am vazut pana acum, in aceasta emisiune nu se cladeste nici un pic de cultura culinara. Nici macar partea cu practica de taiat a cepei nu a fost filmata bine si cu explicatii pentru ca cineva sa invete din ea, ci a fost mai degraba o pompare a egoului unuia dintre bucatarii din juriu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mi se pare ca s-au indepartat foarte tare de la formatul cu care eu sunt familiar (BBC). In plus au dus pe culmile absurdului glumele (proaste) si comentariile acide. Si concurentii sunt insa specifici. Nu tin minte sa fi vazut vre-un candidat vaicarindu-se intr-un asemenea hal pe postul britanic.

    Ceea ce ma deranjeaza cel mai mult este ca emisiunea nu aduce nimic pentru o cultura gastronomica. Din cele trei episoade de pana acum nu a fost nici o lectie pentru cei de acasa. Nici macar proba cu taiatul cepei nu a fost filmata bine si au lipsit explicatiile tehnicii de taiere. Ceea ce putea fi o lectie de tehnica culinara s-a transformat intr-o demonstratie si o secventa de umflat egoul unuia dintre bucatari. A se compara cu formatul BBC in care bucatarul arata si explica cu lux de amanunte ceea ce este asteptat de la candidat pentru ca apoi sa fie aratati candidatii.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cred ca joaca un rol cei trei chefi, evident pentru audienta. Eu ma uit mai mult pentru participanti. Unii sunt tare simpatici. Plus ca mai inveti una-alta.

    RăspundețiȘtergere