marți, 14 aprilie 2009

Cui ii pasa de discursul lui Obama despre economie, sa-l vedem pe Bo!

Obama va prezenta astazi, intr-un discurs la Georgetown University, masurile administratiei de la Washington pentru a iesi din recesiune. Da, un alt discurs despre economie, ar parea sa spuna presa americana pe care tocmai am rasfoit-o, pentru ca asteptarile in ceea ce-l priveste pe noul presedinte azi sunt mari, dar pe un alt subiect: familia Obama isi va prezenta azi oficial catelul, pe simpaticul Bo (foto AP, via The Huffington Post).

Bo este un catel de apa portughez, am gasit intr-o traducere - daca era gresita, gresesc si eu, dar nu ma prea pricep la rase de caini - si e extrem de simpatic, dupa cum vedeti si in fotografie. Inteleg ca genul asta de catei sunt foarte energici si agitati, dar a fost preferat de familia Obama pentru ca este o rasa la care Malia, una dintre fiicele lor nu e alergica.

M-am amuzat putin citind presa de peste Ocean si vazand ca este o intreaga dezbatere privind faptul ca Bo nu este un catel dintr-un adapost, o potaie, asa cum spusese initial Obama. in momentul in care a anuntat ca le-a promis fiicelor lui un catel, el si-a exprimat preferinta de a salva unul dintre animalele dintr-un adapost, spre mare bucurie a activistilor pentru drepturile animalelor.

Ei bine, Bo nu prea pare un catel abandonat, desi s-a lucrat la un scenariu de genul acesta: adica Bo a fost luat dintr-o canisa din Texas si asa a ajuns intr-o familie din washington. Numai ca stapanii sai nu s-au putut acomoda cu micutul si astfel a intrat pe fir familia Kennedy, care a luat catelul pentru a nu fi trimis inapoi la canisa si l-au dat la dresor, cu gandul sa il ofere cadou familiei prezidentiale. Acum dezbaterea din SUA e: poate fi considerat Bo un caine abandonat? Eu zic ca e cel mult respins. Altii zic ca "micutul portughez" a fost din start pregatit pentru fiicele lui Obama.

Asa ca activistii sunt nemultumiti, desi exista printre ei unii pentru care in dreptul statutului lui Bo pare sa scrie: abandonat. :))

Oricum, catelul pare foarte simpatic, iar interesul jurnalistilor acreditati la Casa Alba este astazi - cel putin in prima parte a zilei - axat pe Bo, mai degraba decat pe discursul lui Obama. Firesc, oarecum, pentru ca ne-am saturat sa tot auzim de criza, nu?, mai avem nevoie sa si zambim.

Presedintele Obama pare sa se fi imprietenit deja cu Bo. (foto AP/ via breitbart.com)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu