vineri, 15 mai 2009

BREAKING NEWS - O stire mult prea tare!!!!

Primesc de la o prietena o stire pe care nu o pot trece cu vederea. Sursa este Rompres, Agerpres, pardon. Marturisesc ca de mult nu m-am mai amuzat asa copios. Asta pentru ca, recunosc, subiectul mi-e total strain, pentru mine n-are relevanta, insa probabil ca exista oameni in tara asta pentru care e o informatie de maxima importanta. Insa mi-a placut limbajul foarte tare. Iat-o, asa cum mi-a fost trimisa:

Botosani: Statiunea de cercetare Popauti vrea sa omologheze pielicica de oi maro

Botosani, 15 mai /Agerpres/ - Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Cresterea Ovinelor si Caprinelor Popauti din judetul Botosani va depune, in 2010, documentatia pentru omologarea culorii maro la pielicelele de ovine karakul, a declarat directorul institutiei, Ilie Chiorascu.

Potrivit acestuia, in momentul de fata singurele culori de pielicele ale ovinelor karakul care au fost inregistrate la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci sunt negru si brumariu, care sunt omologate in 1988.

"Omologarea presupune recunoasterea culorii respective. La aceasta culoare se lucreaza de vreo 35-40 de ani. A fost o munca practica de lunga durata realizata prin insamantari, prin potrivirea perechilor. Odata creata si omologata culoarea de catre Statiunea Popauti, ea va trebui extinsa la crescatori, prin materialul seminal pe care il asigura statiunea", a declarat Chiorascu.

Cei opt cercetatori de la Popauti lucreaza in prezent si la realizarea culorilor roz, sur si alb pentru pielicelele de ovine karakul.

Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Cresterea Ovinelor si Caprinelor Popauti a fost infiintata in 1909, avand, in momentul de fata, 1.700 de ovine si 220 de caprine.

E foarte tare, trebuie sa recunoasteti!!!

4 comentarii:

  1. ce culoare au ochii oilor cu piele maro. Ca sa stiu si eu de unde vine cererea...

    RăspundețiȘtergere
  2. sunt de prin zona si stiu statiunea asta... chiar e o culoare destul de ciudata pentru oi si era celebra prin zona. caciulile alea stil ceausescu, din karakul maro, erau un fel de simbol social, acum vreo 20 de ani

    RăspundețiȘtergere
  3. Bine că se mai ocupă pe lumea asta cineva şi de ceva serios :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Si unde este amuzamentul ?
    La Popauti chiar s-au realizat pielicele de oi absolut deosebite, cu ani in urma era o statiune de cercetare extrem de apreciata peste hotare. Ma bucur ca in un fel sau altul au relansat aici lucrurile. Deci de ce s-a amuzat doamna ? Ca agentiile respective de presa au oprit pentru un moment stirile despre babele violate din Afumati si hotii din Ferentari si au dat si despre niste oameni care muncesc si au rezultate ? Ma rog....

    RăspundețiȘtergere