miercuri, 22 ianuarie 2014

Raportul MCV, o stire pusa in planul doi

Raportul MCV de astazi a suscitat putin interes. A fost evident din modul in care au fost relatarile despre el. Am auzit comentarii de genul ca publicul e putin interesat de MCV. Nimic mai fals, e adevarat ca ne preocupa factura la intretinere, ce tampenii mai face guvernul si, in aceste zile, accidentul aviatic. Insa e gresit sa nu ne intereseze ce spune Comisia despre cum mai stam la combaterea coruptiei, care ne afecteaza pe toti, odata ce ajungem in scoli si la spital, sau la tribunal.

Sa ne intelegem: raportul nu este bun. Remarca toate incercarile clasei politice, dar si a unor institutii media, de a calca in picioare libertatea justitiei, atacurile la adresa magistratilor, toate numirile controversate care au fost intoarse pe toate partile in nesfarsite si total inutile dezbateri tv.

Iar Victor Ponta a stiu exact cum sa faca sa treaca neobservat acest raport. Cel putin in prima parte a zilei, pana la talk show-urile de seara. A pus conferinta de presa - in care se astepta anuntarea unor demiteri - exact la aceeasi ora cu conferinta de la Bruxelles in care se anuntau concluziile raportului. Proximitatea spatiala si interesul publicului au fost in favoarea conferintei de la guvern: numai ca Ponta nu a anuntat demiterea lui Radu Stroe, vehiculata pe surse politice - o nada, as spune. A facut in asa fel incat raportul MCV sa devina o stire banala in jurnal.

 PS. Am mai remarcat ceva in timpul conferintei de presa: in sala de la Comisiei nu erau mai mult de 20 de jurnalisti. Erau, normal, bulgarii si romanii, dar altfel, deja raportul privind coruptia in Romania a devenit o stire printre altele. Ceea ce , probabil, nu este decat bine: Romania nu e cu nimic mai speciala, sau mai corupta decat alte tari, nu?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu