luni, 22 februarie 2010

Basescu ii ia apararea lui Baconschi in disputa cu ONG-urile pentru romi

Traian Basescu pare sa ii fi luat - indirect- apararea ministrului Baconschi in disputa cu ONG-urile antidiscriminare si in special cele pentru romi.

El a spus ca vina pentru situatia romilor o au si ONG-urile, care se marginesc doar sa condamne declaratii ale unor oficiali romani: "Nu este suficient sa avem un grup de ONG-uri vocale la orice eroare condamnabila de expresie, de la presedinte pana la ministri si orice alt demnitar. Dar nu e suficient, e prea putin. Nu asa se manifesta atasamentul fata de problemele unei minoritati", a spus Basescu.

3 comentarii:

  1. Cinci membri ai Alianţei Civice a Romilor a fost somaţi să părăsească sala de şedinţe unde preşedintele României a lansat Raportul asupra Strategiei de îmbunătăţire a situaţiei romilor, după ce au protestat faţă de lipsa de implicare a autorităţilor.


    Cei cinci au fost scoşi din sală de SPP, scrie Mediafax. La finalul discursului preşedintelui, ei au fluturat fulare pe care scria "10 ani de strategii, canci rezultate" şi au lansat acuzaţii la adresa Guvernului pentru lipsa de interes şi de implicare în rezolvarea problemelor romilor.

    Preşedintele Băsescu a participat, la Palatul Parlamentului, la lansarea strategiei "Vocea comunităţilor" şi a fost criticat de reprezentanţii Alianţei Civice pentru apelativul de "ţigancă împutiţă", folosit de şeful statului, acum câţiva ani, într-o discuţie privată. Ei au criticat şi declaraţia recentă a ministrului de externe, Teodor Baconschi, care ar fi spus, într-o întâlnire cu un oficial francez că există "nişte probleme fiziologice, naturale, de infracţionalitate în sânul unora dintre comunitãţile româneşti, în special în rândul comunitãţilor cetăţenilor români de etnie romă".

    "Nu ne lăsaţi să ne exprimăm", au strigat protestatarii, iar preşedintele Băsescu le-a răspuns: "Exprimaţi-vă, fraţilor, cine nu vă lasă?", în timp ce aceştia erau însă scoşi din sală de către ofiţerii SPP.

    RăspundețiȘtergere
  2. Romii
    Pai da...s-au invatat sa li se dea. Sa se implice altii pt. rezolvarea situatiei lor, sa li se....sa li se..
    Eu nu zic ca nu exista inca ceva respingere din partea romanilor, dar nici ei nu fac nimic sa schimbe starea de fapt.
    ONGurile lor ar trebui sa gaseasca programe, finantari, sa faca ceva concret sa-i mai scoata din saracie si prostie, nu sa urle "discriminaree" chiar si atunci cand nu e cazul.
    Apoi domnul Basescu e cam ipocrit. pe de o parte zice ca rromii sunt o problema, pe de alta parte, ii sfatuieste duios sa nu renunte la obiceiuri. Pai taman asta e problema lor.. Cand iti casatoresti copiii la 12 ani, cand torni plozi cu nemiluita, fara sa tii cont de posibilitati, cand nu-i dai la scoala, cand te vanturi prin Europa la cersit si la mai cate...
    Aha, sa-si pastreze obiceiurile..Nu suna a ipocrizie??

    IC

    RăspundețiȘtergere
  3. ntzz! cam stoarsa cauzalitatea

    RăspundețiȘtergere