joi, 25 februarie 2010

Eleganta in Parlamentul European: Nigel Farage il face praf pe Van Rompuy si replica acestuia



Traducerea: Aveti carisma unei carpe ude si infatisarea unui functionaras de banca. Intrebarea pe care mi-o pun, pe care toti vrem s-o punem este cine sunteti dvs? N-am auzit niciodata de dvs., nimeni din Europa n-a auzit vreodata de dvs. As vrea sa va intreb, domnule presedinte, cine v-a votat? Si prin ce mecanism popoarele Europei va pot indeparta? Aceasta este democratia europeana. simt ca sunteti capabil, competent si periculos. Si n-am nicio indoiala ca intentia dvs. este de a fi asasinul silentios al democratiei si al statelor nationale ale Europei. Aveti un dispret pentru insusi conceptul de stat national, poate pentru ca proveniti din Belgia, care nu este o tara. De cand ati preluat mandatul, am vazut Grecia fiind redusa la un protectorat. domnule, nu aveti nicio legitimitate in acesta functie.Si spun asta convins fiind ca vorbesc in numele tuturor britanicilor. Nu va cunoastem, nu va vrem si cu cat veti fi mai repede indepartat, cu atat mai bine.

Si replica demna a lui Van Rompuy, foarte scurta si la obiect:



La secunda 16: Este o interventie pe care o dispretuiesc, dar nu vreau sa vorbesc despre ea.

5 comentarii:

  1. Well, carisma+infatisarea/imaginea, faza cu Belgia plus protectoratul Greciei, respectiv legitimitatea sunt 3 chestii total diferite. Din punctul asta de vedere interventia lui Farage e atac la persoana[e].
    Totusi intrebarea "domnule presedinte, cine v-a votat? Si prin ce mecanism popoarele Europei va pot indeparta?" sau reformulata mai politically correct "prin ce mecanisme pot alege popoarele Europei o anume persoana ca reprezentant/presedinte?" ramane o intrebare f f valabila care o sa se repeta des ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Exact, cine in puii mei este Van Rompuy asta ?
    Dupa nume pare a fi un pui de rom. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. ok si pt nevorbitorii de franceza care ar fi replica lui Van Rompuy ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Aţi dat 1:24 pt Farage şi pt. Rompuy 4:50.

    Aici este ceva mai bine reprezentat Farage, şi noi, europenii care nu mai înghiţim măgăriile eurobirocraţilor :

    http://www.youtube.com/watch?v=dranqFntNgo

    RăspundețiȘtergere