miercuri, 31 martie 2010

Emancipare- Sex shop pentru musulmani

Eliberata de presiunea articolelor despre Moldova - nu am epuizat interviurile, dar le pastrez pana dupa sarbatori - m-am relaxat citind presa internationala. Si, din una in alta, am gasit o stire al carui titlu imi sugera o situatie paradoxala: S-a deschis primul sex shop pentru musulmani.

Am incercat sa intru pe site, e un sex shop on line, dar nu am reusit. Ori au probleme cu site-ul, ori e atat de accesat ca a cazut. Adresa e www.elasira.net, poate voi aveti mai mult noroc. :) Gasesc aici ca site-ul e intr-adevar cazut. :)

Magazinul apartine unui musulman, marocan, care traieste in Amsterdam si care si-a consultat, inainte de a-si pune in aplicare ideea de business, imamul, sa il intrebe daca ii permite religia sa deschida o astfel de afacere. iar Imamul a consultat un sheik din Arabia Saudita, inainte de a da verdictul. Iar sheikul a spus ca e permis, atata vreme cat produsele sunt halal (adica respecta regulile islamice) si au drept scop imbunatatirea vietii sexuale a cuplurilor casatorite.

Inteleg ca nu sunt imagini pornografice pe site, nici nu sunt infatisati barbati sau femei, nu se vand device-uri cu baterii, in schimb se gasesc prezervative, lubrifianti sau partile afrodisiace. Pe site e o intrare pentru femei, una pentru barbati, iar limbile in care poate fi accesat sunt engleza, araba si olandeza.

Proprietarul magazinului virtual spune ca, mai ult decat o afacere, gestul lui este menit sa schimbe putin imaginea asupra Islamului. "Imaginea femeii in bucatarie, supusa, imbracata in burkah nu este una adevarata. Exista multa iubire. Islamul respecta femeile, iar magazinul nostru plaseaza femeia in centrul lucrurilor", a spus el.

In acest sens, apropo de imaginea eronata pe care am avea-o noi despre femeile arabe, intotdeauna mi-am imaginat ca lucrurile ar sta cam asa, ca supunerea e doar o aparenta, ca sunt foarte feminine si foarte moderne, dar nu pentru toti ochii. Si foarte sexi. :) Cam ca in reclama asta:

5 comentarii:

  1. wow merita dezbatut acest subiect , apropo lipsesc cateva litere :) inainte de postare o recitire ar prinde bine . Cu respec eu

    RăspundețiȘtergere
  2. ai putea sa folosesti word-ul cu un dictionar de limba romana. dar ai un blog interesant chiar si asa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Stiati ca intr-un magazin sex shop intra 30% femei si 70% barbati? Stiati ca barbatii cumpara 50% pentru ei si restul pentru prietenele/iubitele sau sotiile lor? Dar ce este paradoxal este faptul ca femeile sunt mult mai pragmatice si cumpara intr-un procent de 99% pentru ele!!!
    Dragos Enea
    Manager
    SexShop Erotica Bucuresti

    RăspundețiȘtergere
  4. buna ziua tuturor am citit si eu acest anunt si as dori sa spun ca fiecare tara si neam isi are obiceiurile lor, deci in cazuri ca acesta presupun ca totusi au facut un pas inainte; tot asa si sex shop romantic nu foloseste imagini deocheate ci fotografii cu jucarii erotice si lenjerie intima mai putin erotice.

    RăspundețiȘtergere
  5. Imbunatatirea si condimentarea vietii sexuale nu ar trebui sa tina cont de religie. Daca imam a inteles, atunci e de bine. Filmuletul este foarte sugestiv...

    RăspundețiȘtergere