Astept venirea H&M in Romania de foarte multa vreme. E aproape, la Budapesta, la Libliana, dar mai la est n-au venit. Tot citesc, de ani de zile, articole in publicatiile economice despre negocieri de venire in Romania si de contracte aproape semnate si mai apoi infirmari ale H&M si explicatii de ce nu vin in Romania.
Vad insa acum, pe incont.ro, ca in Plaza Romania - in Drumul Taberei, pe Timisoara, vechiul mall - si la Mall Vitan este foarte posibil sa fie deschide cate un magazin H&M.
Sa o vad si pe asta. Astfel de vesti am mai avut in ultimii ani. Si tot din strainatate mi-am facut cumparaturile. Eu si jumatate dintre romance, daca e sa judecam dupa hainele pe care le imbraca tinerele pe strada. Adesea recunosc jachete sau bluze sau fuste si rochite pe care fie le am si eu, fie le-am vazut la H&M. Faptul ca nu a existat un astfel de magazin in Romania, nu ne-a impiedicat sa ne facem cumparaturile de-acolo. :)
Astept cu interes si curiozitate primul magazin H&M in Romania.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
imi cer scuze pentru ignoranta, am intrat din intamplare pe blocul dumneavoastra, luat de pe link-ul hotnews si ma intreb ce inseamna H&M?
RăspundețiȘtergeremagazin de haine la preturi, in Occident, rezonabile, moderne. ca Zara, Mango, C&A. e asteptat de multa vreme in Romania. :) cel putin de doamne, desi are si haine pentru barbati si copii, plus accesorii, de la pantofi, palarii si genti pana la bijuterii (gablonturi)
RăspundețiȘtergerece problema..... !?! :(
RăspundețiȘtergereCred ca este doar un nou foc de paie. Sunt foarte sceptic. Nu au intrat pe piata romaneasca atunci cand era un pic mai bine pentru mediul de afaceri. Acu' sa vii sa investesti intr-o piata unde nu stii cat mai este puterea de cumparare sau ce impozite te asteapta, sau ce taxe colaterale vor afecta cifra de afaceri.
RăspundețiȘtergere@Anonim 16.55: la asta m-am gandit si eu. in plus, unul dintre colegii mei a vorbit in urma cu doua luni cu reprezentantii companiei si au spus ca nu vin. Stiu ca in trecut spuneau ca, potrivit calculelor lor, nu merita sa vina, pentru ca vroiau sa deschisa un magazin stradal - nu le prea placea varianta de deschis in mall - si ca preturile la chirii erau nejustificat de mari pentru astfel de spatii. cand am citit acest argument mi-am zis ca prin Europa sunt prin mall-uri, dar e adevarat ca sunt si stradale - de exemplu pe Rue Neuve, la Bruxelles, se intra si din mall, dar este si stradal, spatiul. cum spuneam, insa, de acord cu argumentele tale. pana nu vad primul magazin, nu cred nimic.
RăspundețiȘtergerenu sperati! ca orice fraciza, va avea preturile corelate la piata locala. cel mai bun exemplu - Ikea, cu 30% mai scumpa decit in Ungaria sau Germania (pe testate, acelasi produ, pe site :) ). La fel ca, sa zicem Oviese, acelasi produs, 19 Euro in Italia, 129Ron in Romania mioritica...
RăspundețiȘtergereE drept ca e destul de fain, e drept ca e destul de ieftin H&M-ul, dar la ei, nu la noi :)
In Franta sunt in general in centre comerciale.
RăspundețiȘtergereProbabil asteapta sa vada daca se semneaza scrisoarea cu FMI-ul :D .
@Florian: asa e, ma astept la niste preturi mai mari. insa in strainatate preturile sunt de-a dreptul rezonabile, iar in ceea ce priveste calitatea produselor e ok. adica exista un echilibru bun intre pret-calitate. imi amintesc cum imi povestea o prietena din Spania, bastinasa din Barcelona, pe care o cunoscusem in studentie , ca ea mergea cand lua bursa si isi face achizitii pentru garderoba de la Zara. Cand a venit Zara in Romania mi-am spus ca Rosita probabil ca n-ar fi putu face acelasi lucru in Romania.
RăspundețiȘtergereDa, este adevarat, vin in Ro, primul mag urmand sa fie deschis in Bucuresti Mall.
RăspundețiȘtergereAr avea premise economice sufieciente pentru a deschide si in Ro si ar putea veni direct nu prin franciza, in primul rand pentru ca o parte din produsele lor se fabrica chiar in Ro. Daca nu ati avut curiozitatea pana acum, data viitoare cand intrati intr-un H&M faceti un sondaj printre modelele expuse si vedeti pe unde sunt produse si pot paria ca veti gasi cel putin 2-3 modele de haine produse in Ro (asta am constat eu in H&M la Milano si la Amsterdam), apoi veti constata ca celelate tari de productie dominante sunt Bangladesh, India, Maroc...deci preturile de productie sunt "optimizate" :)
RăspundețiȘtergereIn plus, acum in RO chiriile spatiilor comerciale au inceput sa revina pe ...Pamant, asa ca acum se pooate inchiria cu conditia de a face un contract "beton" prin care sa nu lasi proprietarul sa arunce iar chiria prin nori peste 1-2 ani ...
@Anonim 17.55: am zeci, sute de haine H&M, asa ca m-a uitat pe eticheta si la icneput aveam probleme sa iau din Helsinki, de exemplu, haine pe care scria made in Romania. :)se fac undeva prin Moldova aceste haine H&M. si mai stiu ca pe-acolo e o intreaga contrabanda cu astfel de haine, stiam si un tip de pe-acolo care statea in Bucuresti si avea de vanzare astfel de haine, "cazute" in balot din masinile cu care se transportau spre alte tari. :D tipic romanesc.
RăspundețiȘtergeretot tipic romanesc este si sa dai mai multi bani pe eticheta decat pe produs.. constient ca niste connationali muncesc pe salarii de sclavi la ele si tot profitul se va duce in alte tzari..
RăspundețiȘtergereun articol despre h&m care merita citit.. http://www.nytimes.com/2010/01/06/nyregion/06about.html?ref=nyregion
@Anonim 23.57: hainele de la H&M sunt mai ieftine decat ceea ce gasesti in magazine la aceeasi calitate. din economie, nu pentru eticheta, sunt multi care prefera sa si le cumpere din strainatate. acei conationali care muncesc la aceste haine, nu cred ca au salarii chiar de asa mizerie. e adevarat, nu le au nici foarte mari, insa cel putin au un loc de munca.
RăspundețiȘtergereo sa fiu primul care sta la coada. vai daonme, pe bune ca vine in romania? in sfarsit astepatrea e spre final.... tremur de narabdare
RăspundețiȘtergereHMmmmm.....de aia nu mai putem trai noi fara H si M. chiar si fara carpele de la zara putem trai si sa vezi chiar si fara levi's.
RăspundețiȘtergerechiar nu stiu cum putem trai?
as vrea sa ma luminezi si pe mine ca eu nu sunt in stare
@dalia si a tuturor celor care carora nu le pasa de H&M: putem si puteti trai linistiti fara H&M. eu am insa multi prieteni si multe cunostinte care sunt interesate de venirea magazinului astuia in Romania. pentru ca, din experienta noastra, hainele sunt ok la un pret foarte bun. in strainatate, unde exista magazinul. prin urmare, luati-o asa - aceasta postare nu e pentru voi, e pentru cei interesati si pentru cei care se intreaba mereu de ce naiba nu avem si noi in Romania H&M. atata tot.
RăspundețiȘtergereunii luam haine de la taraba din piata, altii de la alte magazine din mall-uri, altii de la super-firme pe bani care nu merita dati. e o optiune a fiecaruia. mie imi plac cele de la H&M. atata tot.
puteti trai fara H&M. si eu pot, dar daca vin in Romania, foarte bine. imi voi cumpara hainele de-aici. e o optiune in plus fata de ce exista pe piata.
H&M, Zara, C&A, haine facute in serie, ca cusaturile nefinisate calitativ, cu nasturii care mai si atirna ca nu sint bien cusuti, cu butoniere care se destrama dupa 1-2 spalaturi.
RăspundețiȘtergereAsa ajungem sa fim toti imbracati la fel, cu aceleasi culori (negru,alb, gri, albastu, verde. Intre femeile imbratcate din coemrtul socialist si femeile imbracate acum, din aceleasi magazine capitalise, nu este nici o diferenta. Toate sint la fel de uniformizate. De un stil propriu, al sau nuami, nu a auzit nici o femeie din Romania? Ati uitat toate de rochiile facute la comanda? de pantofii la fel? Mergi ep starda si vezi cel putin 8 femei cu aceleasi fuste, bluze, posete. Uniformizare, asta inseamna magazinele de pret-a-porter cu productie de linie. Nu va aduce aminte de APACA?
H&m deschid mai multe magazine in bucuresti si in tara in martie-aprilie 2011. Nu va fii franciza :)
RăspundețiȘtergere