luni, 4 octombrie 2010

Huliganismul fanilor lui Napoli - o poveste putin mediatizata

Citesc pe blogul lui Tolo despre comportamentul total necivilizat al fanilor lui Napoli, la plecarea de pe aeroportul Otopeni.

Joi noaptea, fanii lui Napoli s-au retras din România, după meciul cu Steaua, otrăvind sticlele de Martini şi pîrjolind toaletele. “Ne-au luat prins surprindere şi au afişat o furie necontrolată”, povesteau angajaţii. Ultraşii italieni au fost violenţi şi s-au îmbrîncit cu personalul de pe “Henri Coandă”.

Si, spune Tolo, e o poveste care nu va fi preluata pe agentiile de stiri internationale, care va ramane aici, intre noi, si are dreptate. Si remarca ceva: Dacă suporterii Stelei ar fi produs evenimente asemănătoare pe orice aeroport din Peninsulă, informaţia s-ar fi prelins, groasă şi stereotipă, în valul de confirmări al faptului că românii fac numai porcării.

Foarte adevarat. Tocmai de aceea, am vrut sa scriu despre ea si eu, aici, sa o preiau, sa se mai adauge cativa oameni la cei un milion estimati de Tolo ca vor afla stirea.

3 comentarii:

  1. De multe ori acuzam arbitrajul de la noi..e parfum pe langa jegosul asta de Marcin Borski si totusi cei de la UEFA parca-s chiori la asemenea gafe facute de acesti amnezici de arbitri!

    RăspundețiȘtergere
  2. suporterii "nostri" au facut urmatoarele:
    - au spart geamurile florariei de langa mine
    - au oprit taxiuri si, in cazul in care clientul nu vbea romana, l-au luat la bataie.

    asta, la ei in tara. Nu cred ca sunt cu nimic mai putin nocivi decat "ai lor".

    RăspundețiȘtergere
  3. Ca jurnalist as vedea situatia altfel. In ditamai aeroportul, in plina criza a terorismului (aeroport, inteleg punct sensibil, primul pe lista neagra)nu se intimpla nimic, ca si cum ar trece un nor de lacuste . Sa banuiesc ca versiunea reala al lui Achmed (Dunham citire) ar trece si mai usor?
    "surpinsi.. furie necontrolata", banuiesc ca Achmed'zi sunt extrem de politicosi si se anunta din timp, inainte e a afisa 'furia aia necontrolata' cind decanteaza o bomba.
    Pai cel mai mult se vede ineficenta aplicarii legilor (luati pe sus si dusi in duba, eliberati dupa plata daunelor si ceva in plus).

    RăspundețiȘtergere