vineri, 2 octombrie 2009

Liderii de filiale PDL ne-au spus: Faceti ceva, nu mai putem. Si conducerea a facut

Este discutia unui eurodeputat PDL cu un grup de primari de comune, la Bruxelles. Primari PDL. Joi, aflasera ca ministri PSD au demisionat si bineinteles ca vroiau sa stie ce se intampla mai departe. Asa ca intalnirea cu un important europarlamentar a avut menirea sa ii lamureasca asupra intrebarii: ce vom face? Incerc sa reproduc cat mai aproape, ca forma (dupa notite), discutia, mai bine spus, raspunsul:

"Vom avea interimari 45 de zile, asa cum spune legea, apoi premierul trebuie sa mearga cu guvernul in Parlament. Insa dupa 45 de zile depasim alegerile. Ceea ce s-a intamplat astazi are un aspect pozitiv, dar si unul negativ. Pozitiv pentru ca PDL este plin de energie si sperante, negativ pentru ca alegerile vor fi contestate la greu nu numai de PSD, dar si e PNL, si de altii. Pentru noi va fi mai greu acum pentru ca n-avem voie sa facem nicio greseala.

Dupa interimat avem doua optiuni:
  • ori sa formam o majoritate in parlament, cu tovarasi care trec dintr-un partid in altul fara nicio treaba, baieti buni, si sunt destui
  • ori alegeri anticipate
Presedintii de filiale ne-au spus duminica: "Nu mai putem, trebuie facut ceva". Si conducerea partidului a facut ceva si acum bulgarele se rostogoleste la vale.

- Un nou guvern inseamna si un nou premier?, a intrebat un primar.
- Nu, premierul e Boc, pentru ca el a gestionat foarte bine. Chestiunea e o noua majoritate, in care PDL sa fie cel mai mare partener.
- O facem doar cu PNL?, a intrebat un altul.
- Da, cum PNL si cu UDMR, a spus eurodeputatul, in timp ce sala murmura. Vedeti cum e, iubirea se regenereaza, ea nu moare. Daca tara o cere, ne iubim din nou.

Economic insa avem un singur risc major: sa iesim din acordul cu FMI si Comisia Europeana. Asta ar avea un impact major asupra situatiei tarii, ar rezulta deprecierea leului cu consecintele de rigoare. PDL nu are voie sa greseasca. I-am spus lui Pogea ca va trebui sa reziste la orice cerinta venita de oriunde, inclusiv din PDL, care ar putea da peste cap acordul."

Cu aceste cuvinte, discutia s-a incheiat, optimismul a cuprins sala si toti primarii au vrut sa faca poze cu eurodeputatul care i-a asigurat ca va fi bine.

4 comentarii:

  1. Fara a pune la indoiala relatarea conforma, se ridica doua intrebari:
    - cum pot "Presedinti de filiale" ai unui partid la putere sa zica "nu mai putem"?
    - Va fi bine ?!?

    RăspundețiȘtergere
  2. ce induiosator! Parca e citat din Ion Creanga ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. cin sa fie ?
    de'si permite sa'l interogheze pe pogea ?
    sa fie marijean ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Un nou guvern inseamna si un nou premier?, a intrebat un primar.
    "Nu, premierul e Boc, pentru ca el a gestionat foarte bine."

    Acuma ca a cazut guvernul, sa vedem ce-o sa le mai zica pinochio.

    RăspundețiȘtergere