luni, 8 februarie 2010

Covorul

Am primit din Moldova un link la un filmulet si m-a amuzat foarte tare. Si mi-a amintit de un altul, foarte funny si foarte induiosator, pentru ca parintii nostri seamana, mai mult sau mai putin cu cei din filmuletul "Fata galbena care rade". Pe asta il stiti, sunt absolut convinsa. Il voi posta aici cu dedicatie speciala pentru mama.

Mama mea care - dimpotriva - descopera tot felul de chestii pe computer si pe net. Care a invatat, butonand, foarte multe. Si a reusit sa nu-si viruseze computerul. Si care, vazandu-ma ca imi verificam contul de Facebook, mi-a zis sa ii fac si ei unul. Si n-am vrut. Dar dupa vreo doua saptamani primesc pe Facebook invitatie de la cine credeti? Exact, de la mama. Inca nu i-am acordat prietenia, va dati seama, pe Skype suntem conectate, pe Messenger la fel - ce mai, parintii astia ajung sa stie tot ce facem, sa ne stie toate miscarile, nu? :)) Asa ca, mami, cu Facebook-ul mai asteptam. :))))

Sa revin la intentia initiala. Covorul e un film al unor studenti la teatru de la Chisinau, asa inteleg, l-am vazut pe site-ul www.j-live.md.




Este foarte amuzant, mi-a placut la nebunie. Plus ca e limbajul, unele chestii pot presupune ce inseamna. Altele sunt foarte funny, ca de exemplu: mancati-as perspectiva". :)) Sper sa va placa si voua.

Si acum filmuletul pentru mama:

The Yellow Smiley Face ( © PortableFilmFestival.com ) from Nixie on Vimeo.

7 comentarii:

  1. probabil,mi s'ar fi parut si mai amuzant daca intelegeam vreo iota din maldavineasca asta..
    nu are nimic in comun cu yellow smiley face..
    si, btw, esti foarte rea daca nu-i dai mamei tale prietenia pe facebook :))

    RăspundețiȘtergere
  2. @Anonim: da, sunt de factura diferita, fireste. singura chestie comuna e ca m-am distrat la amandoua in egala masura, din motive diferite. cum am spus, nici eu nu am inteles unele cehstii, dar le-am dedus. astept niste prieteni pentru traducere. :)

    mda, stiu ca sunt foarte rea, dar tu o ai pe mama ta prieten pe facebook?:)))))

    RăspundețiȘtergere
  3. Pe mama nu o intereseaza, inca...:)) (Dar cred ca da, m-as da mare ca am o mama cool :))
    Desi cum prinde repede minunile astea ale tehnicii (sincer ma uimeste apetitul asta pt. internet si pc-uri al femeilor trecute de prima tinerete), nu m-ar mira..acum e in faza la care descopera skype-ul si e extaziata. Induiosator.
    exact ca in yellow face.

    Cheers,
    Cami

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte tare!E greu accentul de inteles dar nu imposibil. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Se pare ca limba moldoveneasca chiar exista.S-au vazut consecintele faptului ca Voronin si Basescu s-au convorbit fara interpret.

    RăspundețiȘtergere
  6. Apropo de limba moldoveneasca, care nu exista, cum spun toti, va pun in intrebare ghicitoare: stiti cum se spune in Moldova la termopane?

    RăspundețiȘtergere
  7. un comentariu "plictisitor" de serios:
    in toate regiunile Romaniei care s-au dezvoltat in timpurile moderne separat de trupul tarii exista cuvinte aduse din limba "stapinitoare" a teritoriului respectiv. Exemplu: PICLAZAU = fier de calcat in Ardeal (din magh. PICLOZO).
    Banuiesc ca si la moldoveni exista f multe cuvinte aduse din L Rusa (asa cum noi le-am adus din Franceza, Italiana, Engleza).
    Dar asta nu inseamna ca este vorba de o alta limba. Tot Romana este.

    RăspundețiȘtergere