miercuri, 27 octombrie 2010

UPDATE: Competitia Sf. Dumitru - sindicalisti. Cum ati ajuns azi la serviciu?

Mitingul sindicalistilor incepe, oficial, la ora 10.00. Adica peste vreo 10 minute. De dimineata de la ora 7.30 urmaresc televiziunile de stiri, mai mult Realitatea. Care titreaza:


Deci 80.000 de oameni in strada. Cand se anuntau doar 60.000, in vara, s-au adunat doar jumatate. Acum aud ca autorizatie s-a cerut pentru mitinguri de 100.000 de oameni, insa estimarile liderilor sindicali sunt cu 20.000 mai putin. In vara, AC/DC i-a batut pe liderii sindicali: la conertul rockerilor s-au mobilizat benevol 60.000 de oameni.

Si de aceasta data liderii sindicali au concurenta. Pe Sf. Dumitru. Pana marti, 60.000 de oameni se inchinasera moastelor sfantului. Veniti tot benevol. E adevarat, nu toti in acelasi timp. Sa vedem ce se va intampla astazi, caci inteleg ca inca mai sunt cozi la Mitropolie.

Credeti ca se vor aduna 80.000 de oameni? Eu zic ca in mod cert nu, cu toata mobilizarea PSD de a aduce participanti in Bucuresti.

Ma amuza exaltarea prezentatorilor tv care anunta o zi cruciala pentru Romania - toate calculele arata ca motiunea nu are sanse sa treaca, informatiile arata o dezbinare chiar si in cadrul opozitiei si chiar si 80.000 de sindicalisti in strada nu vor pune Romania intr-o situatie cruciala.


Sa nu uitam protestele din Grecia si, mai apoi, de cele din Franta. Tarile nu s-au prabusit, grecii isi continua masurile de reforma necesare iesirii din criza, iar Sarkozy - chiar la sub 30% in sondaje pentru prima data - i-a cam ignorat pe cei 3 milioane de manifestanti, fara sa mai spunem ca lunea trecuta, era la Deauville, intr-o intalnire cu Merkel si Medvedev, intr-un exercitiu mai degraba de imagine pentru el.

Zi cruciala a fost, probabil, pentru bucurestenii care mergeau spre serviciu si care au fost nevoiti sa isi modifice un pic traseul si ora de plecare de-acasa. Apropo, cum ati ajuns astazi la serviciu?

UPDATE 15.18: O aud pe Mirela Voicu pe Realitatea spuinand ca sunt 30.000 de oameni in strada. Ieri, colegul meu Vlad Mixich spunea ca nu crede ca se vor strange mai mult de 40.000 din cei 80.000, eu i-am replicat ca sunt convinsa ca vor fi mai putini. Iata ca aud o cifra acum: 30.000.

O intrebare stupida a lui Cosmin Stan: Ai vazut vreo urma de influenta politica la mars? Noroc ca Mirela Voicu e un jurnalist cu experienta si creier si raspunsul ei a fost de genul: Nu stiu/pot sa raspuns la intrebare. Manifestantii au ajuns la Palatul Parlamentului in frunte cu niste lideri PSD, dar ceea ce ii mana in strada este saracia.

Deci nu, Cosmin Stan, cand manifestantii ii au in frunte pe liderii PSD, nu e nicio influenta politica in aceasta miscare. Ri-di-col!

15.24: Woow, Ponta liciteaza: sunt 100.000 de oameni in piata care se intreaba daca mai are rost sa traiasca in aceasta tara. Pe bune? 100.000? Cred ca i-a numarat in drumul spre Palatul Parlamentului.

Din nou, vad in partea de sus a ecranului: RTV condamna actele de violenta. Protestatarii forteaza cordonul de ordine.

Si, ca si data trecuta ma intreb: care este relevanta ca RTV sa spuna asta? Sa se acopere cand este acuzata ca incita? Evident, orice om civilizat condamna actele de violent. Si orice institutie de presa, fireste. dar sunt institutii de presa care nu o spun si care relateaza neutru faptele. Si tocmai de aceea nu trebuie sa o spuna explicit, pentru ca sunt neutre si incearca sa fie echilibrate.

15.56: Citesc cronica tv a colegului meu Vlad si constat ca TVR nu a invitat pana acum niciun comentator afiliat opozitiei. In acest moment este in platou Andreea Pora, inteleg ca au fost Cristian Patrasconiu si Cristi Ghinea.

In timp ce la Antena 3 aud ca jumatate din piata s-a golit, ca protestatarii pleaca din cauza ploii si asta a dus si la subtierea numarului jandarmilor, (acelasi lucru imi spun si colegii mei, ca lumea pleaca), la TVR reporterul de pe teren spune ca in piata "sunt mai multi oameni decat la concertul AC/CD" (la care stim ca au fost 60.000 de oameni) si a prezentat in paralel estimarile Jandarmeriei - 30.000 si pe ale organizatorilor - 80.000.

16.32: Circ in parlament, Boc e la tribuna sa vorbeasca, parlamentarii PSD au adus bibliorafturi si au vrut sa i le puna in fata sa il acopere. Din ce vad pe TVR. Altii, probabil parlamentari PDL au venit sa i le ia din fata, se trage de biliorafturi, iar Boc le spune: "Stati cuminti, stati cuminti!", oamenilor din PDL , presupun. Banicioiu si Negoita, caraghiosi cum il stim, normal ca au participat la asta. Era normal sa existe si circ, ca doar asta face savoarea, nu? De ce alesii nostri ar fi mai civilizati decat noi, romanii. Sunt o buna oglinda a noastra, ca popor.

TVR arata imagini din strada, un protestatar imbracat in alb nemiscat, dupa o imbulzeala cu jandarmii, a fost carat de maini si de picioare intr-un loc mai aerisit, dupa garduri si sta lungit la pamant. A venit ambulanta si a fost transportat pe targa in ea.

16.44: TVR si Money Chanel dau discursul premeirului Boc, Antena 3 si Realitatea nu dau, ci arata situatia din piata si vorbesc cu colegii barbatului care a lesinat. Sufera de epilepsie, spun colegii lui la Realitatea.

4 comentarii:

  1. Azi in 25 de minute, de la Favorit la Gara, ieri intr-o ora si 25 de minute. :-) Nu inteleeeeg

    RăspundețiȘtergere
  2. @Dan: exact asta am patit si eu ieri: de la Valea Ialomitei la Favorit, o ora, am plecat la ora 9.15 de-acasa. Am ajuns la MAI la ora 11 fara 10, noroc ca aveam un briefing la ora 11. M-am crucit si am anticipat astazi un dezastru si mai mare. Traficul e, ijn mod cert, plin de surprize.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai eu am venit cu metroul, aparent daca veneam cu masina nu era asa o nebunie. Teapa :)

    RăspundețiȘtergere
  4. 11 minute intre Lujerului si Piata Unirii. Ce n-as da sa fie la fel in tot restul saptamanii !!! :-P

    RăspundețiȘtergere