marți, 26 octombrie 2010

Motiunea de cenzura - cum cheama partidele "artileria grea europeana"

Vad un comunicat de la PSD ca Martin Schulz, liderul socialistilor din Parlamentul European este in Romania, la invitatia lui Victor Ponta si va participa la reuniunea grupurilor PSD din Camera, Senat si PE.

Prin prezenta lui la Bucuresti, Schulz exprima sustinerea socialistilor europeni pentru motiunea de cenzura a opozitiei, care va fi votata miercuri.

Luni, am primit un comunicat de la grupul PPE din Parlamentul European, prin care popularii europeni sustin cu fermitate programul de masuri pe care guvernul roman trebuie sa le ia si condamna "actiunile populiste si distructive ale opozitiei social-democrate".

"Condamnam cu fermitate actiunile PSD care pare sa puna vendeta persoanal si scopurile electorale inaintea interesului national", arata comunicatul PPE.

Sper ca deja opinia publica romaneasca poate citi dincolo de cuvinte si de aceste gesturi. Ele sunt firesti, la indemnul politicienilor romani care se "miorlaie" ca fratii politici europeni - cei din familia politica din care partidul lor face fata - sa ia o pozitie, pentru opinia publica din Romania. Ca daca romanul vede ca insusi aia din Europa se sesizeaza, dom'le, e nasol.

Cu totii sunt politicieni, aveti asta in minte, e o batalie intre stanga si dreapta si in Romania, si la nivel european. Nu cititi mai mult in aceste gesturi decat e cazul.

Am mai scris aici cum e cu acesti politicieni europeni care vin sa ne comenteze si ca nu o fac din proprie initiativa, fie sunt zgandariti de jurnalisti - care stiu exact ca daca suna un crestin-democrat va critica opozitia, la fel daca suna un socialist va obtine o critica la adresa guvernului - fie sunt mobilizati de colegii lor de grup politic.

Tot jurnalistii stiu si cine sunt politicienii europeni pusi la curent cu situatia din Romania, informatii obtinute tot de la romani, politicieni romani colegi de-ai lor.

E cert ca batalia se incinge, maine se voteaza motiunea de cenzura, maine sunt scosi in strada sindicalistii (apropo de asta, aici e un punct de vedere la care rezonez), ce mai, se anunta o zi de haos in Bucuresti. Asa ca, daca mai aveti stomac pentru a urmari politica - fie ea la tv sau in ziare - cred ca trebuie sa existe si aceasta cheie de a citi niste evenimente.

3 comentarii:

  1. "cred ca trebuie sa existe si aceasta cheie de a citi niste evenimente" - ok, simt cum se pune la indoiala inteligenta mea. asta lasand la o parte faptul ca respectivul 'sfat' se afla pe un blog din Romania.

    RăspundețiȘtergere
  2. sindicalisti de cacat.sant puii comunistilor care vreau sa mai suga sangele acestui popor rusine sa lefie

    RăspundețiȘtergere
  3. Interesanta e 'cheia' in care trebuie citit articolul tau.

    RăspundețiȘtergere