vineri, 10 februarie 2012

"M-a facut de..." - Ministrii francezi sunt maestri in gafele pricinuite de noua tehnologie

Luca Niculescu a semnalat pe Facebook o gafa a ministrului muncii din Franta. Si cred ca merita aratata aici pentru modul in care s-a reactionat la ea.

Nadine Morano, ministrul Muncii, ii trimite un SMS unui prieten in care vorbeste destul de plastic despre premierul Fillon, care ar fi facut aprecieri negative la adresa ei. Numai ca limbajul ministerei este mai putin academic: "chié dans les bottes". Acum, pentru cei care nu vrobesc franceza, ar putea fi tradus in genul (tot putin academic): "m-a facut de ...".

Ei bine, SMS-ul a ajuns insa chiar la premier. Iar Fillon i-a raspuns, tot prin SMS: "Ai putea vorbi cu un pic mai mult respect despre seful guvernului".

Si ce credeti ca a facut ministra? I-a replicat, tot prin SMS: "Cred ca nu. Cred ca ai fost foarte dur".

Morano nu este la prima gafa de acest gen. Impatimita a Twitter-ului, i-a dat un mesaj colegului ei, Eric Besson, ca se afla la spa cu prietenele, in timp ce el e ocupat cu mesajele de twitter pentru prietena lui. Numai ca mesajul ( "Je bulle dans un Spa avec des copines et toi tu tweet occupe toi de ta femme un peu :-)") a putut fi vazut de toti "urmaritorii" pe care ii are ea pe twitter.

Oricum, Besson a facut aceeasi greseala trimitand un mesaj public, nu privat, iubitei sale, in care ii spunea ca e obosit si la intoarcerea acasa intentiona sa se culce. Cu ea. :) (Quand je rentre je me couche. Trop épuisé. Avec toi ?)

Se pare ca tehnologia le cam da batai de cap ministrilor francezi. De altfel, Nicholas Sarkozy a spus ca Eric Besson isi petrece cam mult timp pe Twitter si se gandea sa interzica Twitter-ul in timpul reuniunilor guvernului.

Un comentariu:

  1. Nu stiu ce a inteles luca niculescu, dar lucrurile nu au fost deloc asa cum le prezentati dvs.
    "Prietenul" caruia Nadine Morano i-ar fi trimis SMS-ul este colegul sau de cabinet, Christian Estrosi. Madame Morano dorea sa il avertizeze ca, intr-o discutie cu F.Fillon premierul l-ar fi umplut pe bietul Estrosi de ce va este dvs rusine sa reproduceti.

    RăspundețiȘtergere