vineri, 11 decembrie 2009

New York Times despre fantomele comunismului

New York Times vorbeste despre fantomele comunismului si asta imi spune inca o data ca acum, la 20 de ani de la prabusirea acestui sistem in Europa, a devenit "an issue" trecutul comunist, apartenenta la structurile statului comunist sau colaborarea cu acestea.

Aici am mai scris despre asta.

Un rezumat al articolului din NT Times publica HotNews.ro.

4 comentarii:

  1. Ce au zis de Basescu? Comunistul care a "condamnat" comunismul.

    RăspundețiȘtergere
  2. Doamna Menaru,

    Am inteles ca faceti referire la articolul recent din NYT despre fantomele comunistmului, ca si la un articol mai vechi din blogul dvs.

    Vreti sa spuneti ca cei cu dosare compromitatoare din perioada de trista amintire nu vor pupa posturile dorita la Marea Poarta de la Bruxelles, nu? Dar, in Romania, simbolurile anticomuniste, utilizate electoral de politicieni nu conteaza foarte mult pentru ca ei vor pupa niste posturi-centrale sau locale-- oricum.

    Daca la Marea Poarta din Apusul Apropiat nu se santajeaza, ci se nominalizeaza dupa o logica eficienta de institutie, la Bucuresti, nominalizarile par sa se faca dupa principiul cine-i mare tare la un anumit moment, adica se fac dupa o logica pervertita.

    RăspundețiȘtergere
  3. @anonim esti fan Basescu cumva ? vezi ca lumea nu incepe si nu se sfirseste cu marinarul.
    Dar, revenind la subiect: daca ai avut curiozitatea sa citesti Raportul Comisiei (acele 800-900 de pagini si nu doar Discursul din Parlament) ai fi constatat ca acolo este o munca serioasa si plina de dovezi.
    Da, comunismul a fost o crima.
    Da, comunismul a fost opresiv.
    Da, trebuie sa ne recunoastem si sa acceptam orbirea de atitia ani in care am trait.
    Da,... si ar mai putea fi multi de Da. Dar ma opresc aici. Daca vrei sa stii mai multe pune mana si citeste, gandeste, intreaba, gindeste, asculta, gandeste, verifica, gandeste...si tot asa .... si abia atunci vei descoperi cit de complex este adevarul.

    RăspundețiȘtergere
  4. Romania este singura tara in care prabusirea comunismului a costat mii de vieti umane !
    Este si unica tara in care 20 de ani nimeni , repet , nimeni nu a judecat aceste crime !
    In plus , aceasta lipsa de justitie elementara a dus la enormitatea sociala in care calaii au fost reciclati , promovati in functie sau grad . In plus , au obtinut si pensi de lux !
    Unii au devenit fantome , au fost inmormintati cu onoruri (Plesita ) , altii mai sint printre noi si in bune pozitii pentru a putea manipula istoria !
    Poate cineva in vest sa fie satul sa sustina o tara care nu face justitie nici macar mortilor prin impuscare , dupa 20 de ani !

    RăspundețiȘtergere