miercuri, 2 decembrie 2009

Poate Maria Basescu a ajuns la limita rabdarilor

Am primit scrisoarea Mariei Basescu si cand am citit-o prima ideea a fost: mama, cred ca femeia asta a ajuns la capatul rabdarilor. Am scris adesea si s-a vazut, cred, ca nu sunt un fan Traian Basescu, dar o admir pe sotia sa. Pentru toata discretia ei, pentru faptul ca e o femeie stilata, la locul ei si pentru ca nu cred ca a avut o viata usoara alaturi de un barbat precum Basescu.

Acum vad televiziunile care spun ca este o strategie de campanie scrisoarea respectiva. O aveti aici. Judecati singuri.

Dar nu pot sa nu ma gandesc ca, dupa ce i-a fost atacata fiica mai mica - justificat, de cele mai multe ori, absolut justificat -, dupa ce s-au scris lucruri despre fiica mai mare, dupa ce sotul este facut bataus si dupa ce cineva - Mircea Dinescu - spune despre ea ca incaseaza lovituri de la sot, femeia asta nu s-a saturat.

Ea, care se considera o femeie normala, asemeni multor milioane de romance, care recunoaste ca si-a dedicat viata familiei, facand totul sa le fie bine copiilor si sotului, nu putea sa incaseze toate aceste lovituri si sa nu zica nimic, in final. Pana la urma, este probabil un ultim moment cand ar putea reactiona: nu se stie daca dupa 21 decembrie va mai fi prima doamna.

Pe de alta parte poti gandi si ca este o strategie. Insa, pana la urma, cred ca toate comentariile care se fac pe televiziuni la adresa acestei scrisori, si ceea ce a zis Dinescu adineauri la Realitatea, sunt o continuare a aruncarii mizeriilor. Insa de aceasta data spre omul care le merita cel mai putin: Maria Basescu.

16 comentarii:

  1. Pe cand dl. Basescu era primar a aparut un interviu cu dansul intr-o revista glossy. Acolo dl Basescu declara cu nonsalanta felul in care a reactionat in momentul in care i s-a nascut fata cea mica si dintre randuri mai rezulta, destul de clar, atitudinea dansului si perceptia fata de femeie in general si fata de sotia sa in particular. Stiu ca la momentul respectiv am ramas cu un gust amar dupa citirea interviului si mi-am pus intrebarea "oare ce fel de viata a dus Maria Basescu cu omul asta?".
    Fiecare stie ce este in casa lui si este destul de nepotrivit sa-ti dai cu parerea, ca om din exterior. De asemenea daca stii ceva din casa unui om (inclusiv daca isi bate nevasta) din respect pentru femeia respectiva este mai bine sa taci.
    Pentru mine Maria Basescu este o femeie care a avut o viata de familie grea, care a suportat cu stoicism si care acum nu merita sa fie tarata in mocirla mediatica.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pornesc de la axioma ca doamna Maria Basescu e o persoana absolut respectabila si ca in tot ce a scris are perfecta dreptate.
    Totusi imi permit sa fac 3 observatii :
    1. cele doua pagini scrise (de doamna Basescu) si expediate pe fax (?) constituie o "scrisoare deschisa" ? Din cite stiu eu, orice scrisoare are un expeditor si un destinatar ; daca totusi scrisoarea adresata destinatarului X este facuta publica de catre expeditor, atunci devine "scrisoare deschisa" (vezi scrisorile deschise citite la "Europa Libera", etc.). Din cite am citit, nu rezulta cui ii este adresata, mai ales ca destinatarul trebuie specificat in mod expres. Atunci ce statut are : comunicat, protest, etc ?...
    2. undeva, in final, se face o referire la celalat candidat la alegeri prezidentiale, oponentul actualului presedinte ; sa intelegem de fapt ca scrisoarea ii este adresata domnului Mircea Geoana, care intimpaltor este in turul 2 la alegeri ?...
    3. ce legatura are Geoana cu filmuletul (trucat ?) difuzat si cu cele spuse de Dinescu ?... Pentru film, parca Patriciu era de vina !
    Iar chestia cu Dinescu, nu e chiar asa : el a spus (cautati inregistrarea emisiunii) ca cineva (si a spus clar numele persoanei) i-ar fi relatat scena mentionata.
    Atunci treaba devine foarte simpla : un ziarist (nu de la moguli !) se duce la persoana respectiva si o intreaba (ii poate arata si intregistrarea cu Dinescu) "Doamna, i-ati spus Dvs. asta lui Dinescu ?". Si atunci e clar : sau Dinescu e un mincinos, sau persoana sustine afirmatia.
    Oricum, dupa pararea mea, Dinescu nu a procedat corect relatind o astfel de scena (chiar adevarata) !

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce si-ar mai dori 99% din femeile din Romania sa aibe viatza "grea" pe care o are Maria Basescu !!! O femeie cinstita nu ar putea sa stea 40 de ani alaturi de un shmenar, asa ca imi e sila de articolul tau.

    RăspundețiȘtergere
  4. dana

    pentru primul anonim - cred ca locul tau nu e aici, du-te langa gasca ta de primitivi si schimbati pumni ;) si lasa-ne pe noi sa schimbam idei aici

    RăspundețiȘtergere
  5. pardon - al treilea anonim (15.14), am vrut sa zic :)

    RăspundețiȘtergere
  6. pentru primul anonim... Atitudinea lui era cea de acum 30 de ani sau cand s-a nascut fi-sa (din pacate era/e o mentalitate larg raspandite la romani si la alte natii, de ex chinezii). Eu cred ca a evoluat, totusi, in acesti ani. Nu cred ca i-a picat bine nici cand fiica cea mare s-a casatorit cu un cantaret, nici cand fiica cea mica umbla cu fiul lui Hrebenciuc, dar a trecut peste aceste momente... as putea zice chiar cu bine.

    RăspundețiȘtergere
  7. Regret ca Doamna Maria Basescu a fost amestecata intr-o chestiune de campanie electorala, fie chiar si a sotului sau. Spun ca a fost amestecata, pentru ca nu vad a se putea asocia vorbele respective cu persoana domniei sale, de asemenea nu vad cum un barbat ca Traian Basescu sa accepte un astfel de sprijin, fiind exclusa necunoasterea de catre acesta a interventiei.
    Pur si simplu bunul simt, modestia, delicatetea, distinctia si demnitatea Doamnei Maria Basescu nu se regasesc in acele vorbe.
    Domnul si barbatul politic Traian Basescu nu a avut si nu are nevoie de sprijinul sotiei in chestiunile politice decat in masura in care respectul pe care toata lumea il poarta Primei Doamnei (de populatie, oameni politici si jurnalisti) se poate transfera si asupra lui, atat.

    RăspundețiȘtergere
  8. Cititi, va rog:

    http://www.libertatea.ro/stire/mi-a-placut-sa-dansez-dar-n-am-mai-avut-cu-cine-160244.html

    RăspundețiȘtergere
  9. Domnilor , aveti ceva cu o persoana , oricare ar fi ea , Basescu ,Geoana... ORICARE luati-va de ea si nu de familia sa. E adevarat nimeni nu e perfect , nimeni nu e fara de vina, oare e vreunul dintre noi care nu a gresit cu nimic niciodata? va rog sa va sustineti ideile si candidatii fara atac la familie, un astfel de atac va coboara mai mult decat daca ati lovi fizic . Cati dintre noi nu avem in familie cate o oaie neagra? Nu uitati o vorba, prietenii ti alegi tu, neamurile nu(parinti, copii, frati, nepoti) Sa speram ca mai exista si bun simt in aceasta tara.

    RăspundețiȘtergere
  10. Scrisoarea deschisa semnata de Maria Basescu, in format PDF, anexata la articolul din Hotnews este copia scanata a unui fax. Pe programele mele (Adobe Reader si Adobe Acrobat Professional) fisierul nu poate fi vizualizat(semnaleaza ca este "defect")! De ce?
    Eu am reusit totusi sa-l reformatez si vi-l pot trimite in MSWord. Imi puteti scrie pe adresa aurel_millea@yahoo.com, daca doriti sa vi-l trimit.

    RăspundețiȘtergere
  11. Mircea Dinescu este cel mai putin potrivit sa vorbeasca despre fam.Basescu.Ar trebui sa vorbeasca despre el,cum a trait inainte de 1989 sa-si arate dosarul de la securitate si al celorlalti pe care i-a insotit la Timisoara.Pentru D-na Maria tot respectul meu.Un turnator adevarat nu ar fi spus celor din echipaj sa fie atenti cand vorbesc si ce scriu familiilor.

    RăspundețiȘtergere
  12. ma uit la tv,citesc ziare,reviste si ma minunez cata mizerie este in tara noastra...acum in campaniile electorale nu se mai incearca convingerea cetatenilor prin fapte sau macar prin promisiuni chiar daca acestea ramaneau la stadiul de promisiuni...acum se incearca denigrarea unor oamneni, a familiilor lor, implicarea unor copii care se aflau poate din intamplare in acel loc si fac referire la acel film trucat in care Basescu loveste un copil...eu ii acord o noua sansa lui Basescu si mi.as dori sa poata sa faca ceva in tara asta sa o ducem si noi mai bine..am incredere in BASESCU

    RăspundețiȘtergere
  13. Clinton a mintit o intreaga natiune, un intreg mapamond insa a fost iertat pt o slabiciune umana,personala - adulterul-, si ca el multi alti oameni mari, oameni de geniu, au avut propriile slabiciuni pamantene dar cu toate astea istoria ii aminteste pentru faptele lor, pentru actele lor curajoase de a conduce pe un drum bun propria natiune, mari constructori...fara un trecut patat de sangele negru al comunismului, sangele bunicilor , al parintilor...astazi renegat de propriile odrasle ca si in cazul D.lui Geoana. Vrea sa para curat ...uscat ..si nepatat in vreme ce in vene ii curge sangele parintilor cu gandirea lor si a lui deopotriva, bine disimulata. "Ingerasul" cu ochi albastri incearca cu disperare, facand uz de orice mizerie, falsitate spre a ne duce "putin".."inainte..ca era mai bine" . Asa au reusit sa ne tina blocati atatia ani de zile, dar mai ales au reusit in repetate randuri sa nu lase nici pe cel care intr-adevar ar fi putut face mult mai mult fara obstructiile lor pe cat de constante pe atat de vulgare. Asa ca nu va ramene dacat sa judecati si sa alegeti...mergand "inainte.."...sau evoluand intr-o directie ascendenta si eliberata/asanata de sangele lor de comunisti inapoiati.."inaintati". Eu voi ramanen continuand sa cred si sa sper ca in acest viitor mandat, Basescu va avea de luptat cu tot mai putini ramasi deintre cei de "...din-inainte.." sau cu fortele lor imputinate...pana la a VII-a generatie, spre a nu mai ramane nici urma de gandire si ratiune din aceiasi ..smintiti de "inaintasi"..Numai cei carora li s-a imputinat memoria pot vota cu ei, cei care si-au uitat mortii, detinutii politic, surghiunitii de catre bunicii si parintii celor de "din-nainte"...care incerca cu disperare sa se intoarca. Asa ca voi vota cu Basescu, singurul credibil.

    RăspundețiȘtergere
  14. Gestul d-lui Dinescu de a face publica o birfa privata este calomnie cita vreme nu poate face proba veritatii. Aviz amatorilor, ca reguula generala, proba veritatii este admisibila numai daca afirmarea sau imputarea a fost savarsita pentru apararea unui interes legitim.

    RăspundețiȘtergere
  15. draga mea, trezezte-te la realitate! In ce mileniu traiesti??? Impresiile artistice cu Maria - femeia care merita cel mai puin, bla, bla, bla... Am o veste buna pentru tine! Suntem in mileniu III si-ti dau o veste buna - O femeie care se respecta pe sine nu accepta "circul" din jurul ei, nu de acum ci de zeci de ani pana in prezent; si-ti mai dau o veste proasta - O femeie care accepta orice tip de mizerii chiar si de la sotului ei, NU poate sa-mi fie mila sau sa mi se sfasie sufletul de durere pentru tratamentul de care are parte. Draga mea in mileniul III calea cea mai scurta si sigura este DIVORTUL. Deci daca vrei s-o compatimesti de ce tratament are parte (saraca) incearca sa vezi ca adevarul este undeva la mijloc ... nu poti sa te plangi dar sa-ti continui viata pentru ca iti aduce niste beneficii enorme pe langa ce trebuie sa "suporti" ca o martira. Probabil ca la 20 de ani vezi partea sensibila dar la 45 de ani vezi REALITATEA!

    RăspundețiȘtergere
  16. eu nu sunt de acord cu tine .. poate femeia aia are si ea sentimente si de aceea isi accepta partenerul chiar daca a facut,face si va face greseli...si daca suntem in mileniul III asta nu ce inseamna, ca la orice greseala gata DIVORT???sigur ii este greu si ei dar incearca pe cat posibil sa fie alaturi si sa isi sustina sotul...eu o admir si am sa votez pentru Basescu

    RăspundețiȘtergere