Citesc aici ca peste jumatate dintre romani nu au cumparat carti in 2009, mai precis 51% dintre noi.
Eu anul asta m-am rasfatat din plin. Am inceput in noiembrie 2008, cand dupa luna petrecuta la Bruxelles, eu si prietenul meu ne-am intors cu o valiza de carti. Iar din Anglia am trimis doua pachete prin posta si m-am itnros cu o alta valiza.
Am citit multe dintre ele, iar cand am plecat din Anglia ma temeam ca am cuparat prea putine si ca le voi termina in cateva luni. Marturisesc insa ca dupa ce m-am intors am citit mult mai putin decat in cele trei luni petrecute in UK. Din pacate, din nefericire.
Insa ma consider o rasfatata, din acest punct de vedere. Sunt prin fericitii 49% care au achizitionat cel putin o carte in 2009.
Vroiam sa va provoc sa imi spuneti care e cartea pe care o considerati cea mai buna achizitie. Si urma sa va spun si eu. Dar nu pot sa aleg. Pe toate le consider atat de bune, incat voi merge la biblioteca si, cu ochii inchisi, voi pune degetul pe una.
Gata! Fareed Zacharia - The Post-American World. E achizite din 2008, de la Bruxelles. Dar da, 100% de acord cu alegerea facuta cu ochii inchisi.
Dorinta mea pentru anul 2010: sa cumpar mai multe carti si sa le si citesc, decat in acest an.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Achizitii 2009:
RăspundețiȘtergere- Cele 4 volume din Integrala Ioan Chirila editate pina acum de GSP. Le recomand oricui, chiar si celor nepasionati de sport.
- Vreo 8/10 carti culinare in limba engleza. Le recomand doar celor pasionati :) .
ce carti am cumparat? :-)
RăspundețiȘtergerePoate era mai potrivit daca intrebai ce carti am ... furat :-)
De cativa ani buni n-am mai cumparat o carte, toate cartile care le citesc de descarc de pe www.gigapedia.org
si le citesc pe un tablet pc. Curand apare pe piata un aparat special pentru a citi carti www.plasticlogic.com
Cred ca in urmatorii ani cartea traditionala va fi tot mai rar vanduta si in schimb vor avea success aceste aparate "electronic reader" (e-reader).
Am fost ieri la librarie sa cumpar volumul III din Millennium;era aglomeratie, coada la casa, se cumparau tot felul de carti pentru cadouri cred, tot felul de lume si mai tineri si mai in varsta. Cartile sunt foarte scumpe iar noi nu foarte bogati; ca sa pot cumpara cartea dorita in mod cert renunt la altceva dar intotdeauna merita.
RăspundețiȘtergereIn timp ce ma invarteam prin librarie alaturi de alti 20 de "ciudatei" ma gandeam ca "tara ne vrea prosti";libraria e mica cu rafturi inghesuite cu cartile puse cam la intamplare, raftul cu reduceri(Polirom) era pus la nivelul podelei trebuie sa stai in genunchi sa rasfoiesti o carte si astfel ii blochezi pe ceilalti;
în primul rând, Menaru, felicitări pentru împlinirea a un an de blogging :)
RăspundețiȘtergerecât despre cărţi, în 2009 am cumpărat, ca şi în 2008, vreo două duzini. ca o observaţie, anul ăsta am frecventat mai mult anticariatele şi nu am reuşit să ajung la Gaudeamus.
nu pot numi o singură "cea mai bună" carte cumpărată în 2009, aşa că menţionez trei:
1. Czeslaw Milosz - Gândirea captivă;
2. Ioan Petru Culianu - Gnozele dualiste ale Occidentului;
şi 3. de departe, cea mai bună carte din biblioteca mea, Antim Ivireanul - Opere.
best,
@Cristi: abia astept sa fie gata santierul :) stii, te invidiez un pic, imi imaginez ca si in Irlanda sunt Waterstone's si Borders, locuri prin care am petrecut o mare parte din timpul meu in UK. La un moment dat mi-=am spus ca asa arata paradisul, ca intr-un Waterstone's, rasfoind la o ciocolata calda (dupa firul pe care il simteam de la vantul care imi biciuise fata plimbandu-ma un pic pe plaja din Brighton), teancul de carti pe care urma sa le cumpar. Si fara sa renunt la niciuna dintre ele. :)
RăspundețiȘtergere@Stranum53: multumesc pentru urari. da, nici eu n-am reusit sa ajung la Gaudeamus, din pacate. stiu ce simti cand zici ca nu poti numi doar o carte. ai vazut, eu am mers si am pus degetul, sincer. asa am facut. simteam ca imi nedreptatesc ceilalti "copii" daca aleg constient una. :)
@Anonim 09.34: hmmm, ok, ai furat. :) eu inca citesc mai bine, cand e vorba despre carti, formatul clasic. in plus misrosul acela de hartie noua, fosnetul paginilor, deh, inca in privinta asta raman o traditionalista. sunt de acord cu ideea ta ca formatul electronic va castiga teren.
@Anonim 09.41: da, din nefericire, cartile sunt scumpe. dar si in strainatate ele sunt cam 25 de euro. sau cel putin asta e media cartilor pe care le-am cumparat eu. sau 25 de lire, dar am dat si 40 si 50 si eram dispusa sa dau 60 de lire pe cartea fotografei Annie Leibovitz, insa la expozitie avea o reducere si am dat doar 46 de lire. :D se pare ca e scumpa cartea peste tot, dar vezi, gasi puterea sa renuntam la alte lucruri pentur a ne lua carti.
cat despre librarii, am intrat ieri in libraria Eminescu si e la fel de inghesuita, cum spuneai tu. cautam o carte anume si am intrebat un librar, un om care lucra acolo. m-a directionat la un computer. ok, am gasit-o, am vazut ca mai aveau 10 carti, dar atat. in Anglia erau mult mai saritori cei carora le cereai relatii, cautatu, mergeau cu tine la raft, mergeau tintit, cred ca le indica pe unde sa o caute informatia din computer. aici am tras putin de angajatul librariei, dar ajutorul lui a fost nepretuit, ca mi-a gasit cartea mai repede decat as fi facut-o eu. si totusi, asta nu trebuie sa ne descurajeze. :)
Cea mai buna achizitie este Toma D'Aquino - "Summa Theologica".
RăspundețiȘtergereCheltuiesc in medie 150 RON/luna pe carti. Din pacate nu reusesc sa citesc nici jumatate din ce cumpar.
RăspundețiȘtergereCheltuiesc in medie 150 RON/luna pe carti. Din pacate nu reusesc sa citesc nici jumatate din ce cumpar.
RăspundețiȘtergereIn acest an, am cumparat mai multe carti (comandate pe net). Ultima carte cumparata - pe care sper sa o citesc intre Craciun si Sfintul Ion - este ALAIN DE BOTTON - "Arhitectura fericirii (Arta secreta de a-ti decora viata)".
RăspundețiȘtergereOricum, la momentul asta sunt cam bulversat de o declaratie a ministrului Videanu care a declarat ca doreste demararea proiectului de exploatare zacamintelor de aur de la Rosia Montana !...
Asta-i Romania : manele, nesimtire, tupeism - si toate astea de la cel mai inalt nivel ...
Dureros e altceva : "pestele se impute de la cap, dar se curata de la coada" ...
Am cumparat acum vreo ora citeva carti de la Nemira (www.nemira.ro).
RăspundețiȘtergereSunt carti multe, bune, cu mari reduceri ...
Am citit in "Capitalul online" de azi ca editura Nemira va intra in reorganizare judiciara.
Oare nu poate fi gasita o forma de ajutor de la stat ?
Vad ca pentru banci si firme de productie se poate ; cultura nu ar merita ajutoare ?...
Millennium, garantat :)
RăspundețiȘtergere