luni, 25 ianuarie 2010

Eurostat confirma o stare de fapt: increderea romanilor in televiziuni s-a dus rau la vale

De parca mai aveam nevoie de o confirmare... Si totusi, Eurostat 72, sondajul dat publicitatii luni, arata ca intre iunie 2009 si noiembrie 2009, procentul romanilor care aveau incredere in televiziuni s-a diminuat cu 9 puncte. Adica a scazut de la 70% la 61%.

Ok, suntem peste media europeana, care in iunie a fost de 51%, iar in noiembrie de 49%. La nivel european, scaderea increderii in televiziuni nu a fost decat de 2 puncte procentuale, dupa cum se vede.

Sondajul in Romania s-a facut in perioada 30 octombrie-11 noiembrie, adica inaintea primului tur al alegerilor si de aparitia filmului cu pustiul lovit de Basescu in campania electorala din 2004.

Oare faptul ca increderea in televiziuni a luat-o la vale intr-un mod abrupt si rapid, in numai cateva luni si inainte de perioada cu adevarat murdara care ne-a revoltat pe multi dintre noi, va conta pentru cei ce fac politica editoriala a televiziunilor?

8 comentarii:

  1. eu am renuntat la tv de 3 ani....

    citesc carti, ma informez de pe net,
    am invatat franceza, acum invat germana....

    nu va vine sa credeti cat timp liber va ramane pentru voi si pentru familie...

    sunt hilare situatiile cand un coleg incepe sa imi povesteasca o emisiune tv, si nu cunosc nici una dintre vedetele carora colegul sau colega le stie toti fostii sau fostele...

    cand am chef de un film bun merg la cinema, sau inchiriez dvd....

    RăspundețiȘtergere
  2. e poate mai greu de crezut, dar am renunţat la TV în 1998. de fiecare dată când am ocazia să văd care e oferta televiziunilor româneşti mă bucur că am luat această hotărâre.

    singurele momente în care regret că nu am TV sunt meciurile reprezentativelor naţionale şi evenimentele sportive de anvergură.

    câtă vreme sursele de informare cele mai bune sunt pe net - cum e în clipa asta hotnews - nici nu se pune problema să mai acord o şansă televiziunii. cu siguranţă, nu televiziunilor româneşti.

    RăspundețiȘtergere
  3. televiziunile ca ceea ce sunt acuma o sa inceteze sa existe. locuiesc in uk, iar bbc are pe internet toate emisiunile pana in ziua dinainte, expira ele la un moment dat, insa stau ceva timp totusi, parca o luna sau chiar mai mult. nu mai depind de programul de la teveu, cand am chef ma uit sa vad ce e pe acolo si ma uit. plus ca in felul asta nici nu devi asa dependent de serialul de joi de la ora opt sau ceva de genul asta.
    iar in ce priveste stirile, de pe internet. si nu am nevoie seara sa mi le citeasca cineva la emisiunea de stiri.
    in romania problema e marele numar de talkshowuri ce te tampesc de ce pot discuta ei acolo, si multe emisiuni de-a dreptul aiurea. iar lumea sta hipnitizata la asa ceva.

    RăspundețiȘtergere
  4. Si in presa, menaru, si in presa s-a dus increderea.. dar cine mai sta sa faca sondaj pe mana moarta. parerea mea este ca multe posturi tv si multe fituici si ziare sunt canale de spalat bani... dar asta e doar parerea mea.. cate ziare ar rezista fara publicitate platita naiba stie-se de unde.. ca la cumparat ziare nu se inghesuie lumea. si posturile tv la fel...

    RăspundețiȘtergere
  5. Va multumesc pentru cuvintele de apreciere pe care le-ati avut, in mai multe rinduri deja, la adresa mea. M-am simtit desigur foarte incurajat. Marius Lazurca
    PS: De mai bine de un deceniu si din ratiuni mai curind estetice, sint un fericit neproprietar de televizor. Intentionez sa ramin asa.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Marius Lazurca: Excelenta, eu va multumesc si va urez mult succes in mandatul dumneavoastra. Imi doresc sa avem ocazia sa ne si cunoastem personal, nu numai prin intermediul internetului, curand.

    RăspundețiȘtergere
  7. Sunt curios dupa campanie cat a scazut increderea in televiziuni. Sau acum, cand politica nu mai e principalul subiect si televiziunile se screm sa gaseasca pe cine sa injure.

    TVul romanesc e un exemplu de tabloid, dar fara succes in comparatie cu... CanCan de exemplu.

    RăspundețiȘtergere