luni, 29 martie 2010

Marius Lazurca si-a luat ramas bun de la Papa in ziua unirii Basarabiei cu Romania

O coincidenta fericita: ambasadorul Marius Lazurca a facut vizita de ramas buna la Suveranul Pontif chiar in ziua in care se aniversau 92 de ani de la unirea Basarabiei cu Romania, in 27 martie. Ce imbinare fericita a trecutului cu viitorul pentru diplomatul roman.

Inteleg de la Excelenta sa ca Suveranul Pontif a evocat in termeni foarte calzi Moldova, schimbarile democratice, orientarea europeana, semnele incurajatoare de reforma economica, mica comunitate catolica pastorita de Monseniorul Anton Cosa, Arhiepiscopul de Chisinau. "Mi-a marturisit ca se roaga Domnului ca toate aceste vesti bune sa se inmulteasca", mi-a spus ambasadorul si sper sa nu fie nicio problema ca va evoc aceasta intalnire.

Am citit pe NewsIn ca Marius Lazurca si-a prezentat deja scrisorile de acreditare la Chisinau. Interlic detaliaza si arata ca maine, marti, diplomatul roman va inmana scrisoriloe de acreditare presedintelui itnerimar Mihai Ghimpu. Dupa Pasti isi va intra in paine.

Asa ca putem spune, parafrazand, ca la Chisinau HABEMUS LEGATUM. :) (sper sa nu gresesc prea tare, am fost olimpica la limba latina in clasa a X-a, dar cunostintele mele actuale sunt la fel de moarte ca si limba latina)

3 comentarii:

  1. Buna Anne-Marie,

    imi cer scuze ca scriu aici off-topic, insa din pacate nu ti-am gasit adresa de email pe blog.

    Iti citesc in mod regulat blogul si te admir mult pentru ca esti printre putinii jurnalisti tineri (si nu numai printre cei tineri!) care dau dovada de profesionalism. Imi place felul in care abordezi stirile si apreciez mult contributia ta la ridicarea jurnalismului romanesc la standarde europene si internationale.

    Anne-Marie, iti scriu pentru ca tocmai am citit aceste trei articole si am ramas cu un gust amar. Ai fost printre primii jurnalisti la care m-am gandit ca ar putea misca ceva luand atitudine in legatura cu ceea ce ma incapatanez a crede ca este mai degraba o neintelegere. Imi vine foarte greu sa aceept ca un ministru tanar, in care imi puneam mari sperante, s-ar putea asocia cu practici de cenzura de care Romania se indeparteaza de 20 de ani incoace. Sper ...

    Las bineinteles la latitudinea ta sa judeci subiectul, insa m-ar bucura sa vad ca vei contribui la aflarea adevarului si la oprirea unei potentiale tentative de cenzura la presiunea unui stat aflat din pacate inca sub tutela unui regim totatlitar.

    http://www.epochtimes-romania.com/article.php?article_id=76111&search_token=shen+yun

    http://www.epochtimes-romania.com/article.php?article_id=76065&search_token=shen+yun

    http://www.epochtimes-romania.com/article.php?article_id=76073&search_token=shen+yun

    Multumesc,
    Rares

    ps. Mi-ar placea sa aflu si care este parerea ta despre Epoch Times. Iar legat de Shen Yun, eu am vazut show-ul de 4 ori pana acum si as mai merge cu placere. Ultima oara l-am vazut in Bregenz. Uite aici un reportaj NTDTV. M-a surprins placut sa aflu ca Madalina Slav e de origine din Romania. Din pacate cultura mea muzicala nu include si muzica clasica ... de aceea am aflat abia acum :)

    http://english.ntdtv.com/ntdtv_en/ns_arts/2010-03-29/501857008846.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Am uitat sa iti dau adresa Shen Yun

    Aici gasesti mai multe informatii despre show.

    http://www.shenyunperformingarts.org/

    Din cate am auzit eu, vor tine 12 reprezentatii doar in Bruxelles in mai. Din pacate insa informatia nu a fost actualizata pe site.

    RăspundețiȘtergere
  3. mai am doua linkuri, insa promit ca sunt ultimele :)

    tocmai am citit ca si David Kilgour a fost in Romania si a facut un apel la Ministrul Educatiei.

    http://www.epochtimes-romania.com/article.php?article_id=76707&search_token=shen+yun

    Aici e un reportaj din Berna unde David Kilgour si David Matas au primt premiul IGFM.

    http://english.ntdtv.com/ntdtv_en/ns_europe/2010-01-19/108371513934.html

    RăspundețiȘtergere