joi, 18 martie 2010

Sunt la Chisinau

Sunt la Chisinau de vreo trei zile deja, trei zile pline in care am facut o multime de interviuri. Dupa chat-ul de marti dintre presedintele Ghimpu si cititorii Hotnews.ro, am reusit, in sfarsit, sa trimit si fisierul cu interviul video. A aparut astazi pe HotNews.ro, aici.

Urmeaza interviu cu premierul Filat, dar mai aveti de asteptat, ca nu am timp sa il scriu, fiind tot in intalniri de dimineata pana seara.

Experimentez jurnalismul multimedia si recunosc ca nu-mi place deloc. Adica sa fiu si reporter, si cameraman, si fotograf. La naiba, opinia mea e ca trebuie sa faci foarte bine un lucru, iar dovada ca facand multe nu iese nimic ca lumea am avut-o aici. Ma rog, cand spun nimic, exagerez. Partea cu filmatul imi repugna si asta pentru ca nu am abilitati de cameraman, cu toate ca am incercat sa aplic toate regulile pe care le tin minte de la laboratoarele de pratica TV din facultate. Iar asta nu mi-a iesit bine. Ambitiile mele profesionale insa au fost intotdeauana sa fiu un jurnalist bun, nu un cameraman bun. Poate pentru ca, probabil, imi cunosc limitele si stiu ca sunt cam atehnica? :)

Insa, zic eu, continutul discutiei conteaza. Cel putin pentru mine. Asa ca video-ul e doar dovada ca am stat de vorba cu oamenii astia. Sper ca si colegii mei din redactie vor intelege asta.

Oricum, discutiile sunt interesante. Va voi spune parerea mea despre cei intervievati, pentru ca fiecare mi-a lasat o impresie care merita impartasita.

Si e interesant si diferit si modul in care se gandesc lucrurile aici, si cand spun asta nu ma gandesc la cei intervievati. O sa va spun impresiile mele despre Moldova, oameni si Chisinau.

Ceea ce ma exaspereaza este lipsa de punctualitate si faptul ca unoeri oamenii sunt neparolisti. ca mi se aman itnerviuri, cand oricum nu sunt total stapana pe timpul meu, ca sa ma lejeritatea de a le reprograma oricand altcandva.

Am fost pe la consulatul Romaniei, si la sediul unde se elibereaza permisele de mic trafic, si la cel de vize si cetatenii. va voi povesti si despre asta, nu stiu daca pe blog sau pe Hotnews.ro. Impresiile moldovenilor despre servicii sunt diferite, dar predominant bune. Si disfunctionalitatile sau alte episoade neplacute li se datoreaza. Sper sa reusesc sa vorbesc si cu reprezentantii nostri diplomatici, cu oamenii care lucreaza in consulate, ca sa iasa un articol mai mult decat un reportaj de atmosfera. sunt lucruri care nu imi plac, in modul de comportare al oamenilor care fac cozi la consulatul nostru. Si e asta nu ii putem invinovati pe functionarii roomani. dar voi detalia alta data.

Daca aveti sugestii de locuri, restaurante si cadouri pe care le pot lua de la Chisinau, nu ezitati. Eu tot sper ca voi avea macar o jumatate de zi si pentru sufletul meu. deocamdata nu mi-a iesit asta. :)

5 comentarii:

  1. am fost si eu pe acolo si am mancat foarte bine la Irish Pub si la un restaurant Pegasus, parca.
    dar am inteles ca sunt ceva restaurante gruzine, unde se manaca foarte bine

    RăspundețiȘtergere
  2. fa si tu un interviu cu alea doua televiziuni, daca mai angajeaza editori fraieri din bucuresti

    RăspundețiȘtergere
  3. @Anonim: se zice "georgian" nu "gruzin"... :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Locuri unde se mananca bine, aproape toate, dar recomand: Roata Vremii (sectorul Botanica), Taifas - orice ai face, nu rata placintele cu cartofi! - (langa Ambasada Romaniei, intersectia dintre Bd. Bucuresti si Str. Puskin) , Vinoteca (langa Hotel Jazz, la 3 minute de Primarie, la capatul str Vlaicu Parcalab. Cadouri: coniac (vezi ca acolo i se spune "divin") Kvint, produs la Tiraspol, bomboane Bucuria, vin de Milestii Mici (au o reprezentanta pe str. Banulescu-Bodoni, langa Mitropolie).

    RăspundețiȘtergere
  5. si vodca cu ardei, care e ucraineana, dar se gaseste si la Chisinau.

    RăspundețiȘtergere