Am scris aici cum MAE redusese drestic numarul sectiilor de vot din strainatate fata de ultimul exercitiu de acest gen, votul pentru prezidentialele din 2009. Evident, cele mai afectate comunitati de romani erau si cele mai numeroase, adica in Italia, Spania, R. Moldova si SUA. Insa erau 8 sectii de vot in Afghanistan.
Motivul era foarte simplu: USL stie ca diaspora voteaza cu Basescu. Usl stie ca diaspora nu voteaza cu stanga sau cu orice reprezinta stanga in Romania. si atunci ce s-au gandit, haide sa reducem numarul potentialilor votanti facand mai dificil accesul la sectiile de vot, organizand mai putine si nu in proximitatea multora.
Reactiile au fost numeroase, iar MAE a dat-o la intors. Nu MAE, este nedrept culpabilizarea unei intregi institutii. Cand am intrebat cum au decis numarul, avand in vedere ca acesta este stabilit gratie informatiilor ambasadelor care anunta necesarul de sectii de vot in functie de populatia romaneasca aflata pe teritoriul tarilor respective, nu mi s-a dat un raspuns lamuritor. Mai ales ca diaspora nu isi redusese numarul de membri in anii scursi de la ultimul exercitiu de vot, 2009, pe masura reducerii sectiilor, de la 294 la 150.
Asta era situatia saptamana trecuta: Italia - 55 in 2009, 7 in 2012, Spania - 38 in 2009, 9 in 2012, SUA - 28 in 2009, 4 in 2012, R. Moldova - 13 in 2009, 5 in 2012, ca sa dau principalele exemple.
Si iata ca in urma analizei informatiilor furnizate de ambasade, MAE suplimenteaza numarul sectiilor de votare, insa nu cu cateva zeci, ci dublat.
Si iata la ce s-a ajuns: Italia - 53 de sectii de vot, Spania - 46 de sectii de vot , SUA - 21 de sectii de vot si R. Moldova - 14 sectii de vot. Va pun la dispozitie lista actualizata.
Lista de Vot in Strainatate Suplimentata 2012
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Pai socoteala initiala era 50% +1 din numarul participantilor la vot. Socoteala din tirg este 50% +1 din numarul total al celor cu drept de vot. Ma refer la validarea referendumului. Sint foarte consecventi in ceea ce fac, acest lucru nu s-a schimbat.
RăspundețiȘtergereF.
In 2009 la turul II totalul a fost undeva intre 170 si 180000 de votanti. Incluzind toate ambasadele, consulatele si alte reprezentante de pe tot mapamondul. Cei de afara ne-am luat papara ca noi l-am retrimis la Cotroceni pe Basescu, cind tara il votase pe Geoana. O prapastie ce nu va fi astupata niciodata.
RăspundețiȘtergereApelul acesta disperat cum ca romanii de afara nu au unde vota se refera la ce? La o noua papara daca referendumul va fi validat si cel demis va cistiga la diferenta mica? Putin probabil, pentru ca propaganda desantata sustine ca poporul in proportie de 2/3 nu il mai vrea. Nu povestiti de sondaje ca sondajele sunt nule. Ele spun ce li s-a comandat sa spuna. Si apoi propaganda vine si spune la tv, iata ce spun sondajele. (Cautati si analizati rezultatele de la locale si vedeti ca in materie de vot USL e cam departe de cele 60% zise. Vorbesc de vot, nu de rezultatele votului, care sunt altceva).
Soluitia este sa lasati blogurile ca numarul cititorilor e mic si sa o luati din sat in sat sa convingeti oamenii.
Solutia este sa lasati blogurile si sa va decideti sa intrati in politica. Clasa politica trebuie schimbata. Cu cine? Cei cit de cit onesti si corecti nu se implica, deci vin tot hahalere si nulitati. Treceti in politica pentru 1-2 mandate si Romania va arata altfel. Este greseala celor din generatia mea de aproape 50 de ani ca am ramas deoparte, asteptind la cei de atunci: Blandiana, Liiceanu, DInescu, Plesu... Ei nu, noi nu, Romania a incaput pe miinile lor: Iliescu, Nastase, Blaga, Berceanu, Vadim, Paunescu. Care si-au adus urmasi demni de ei: Ponta, SOva, Corlatean, Ridzi, Udrea...
Economia a ajuns la Vintu, Patriciu, DIP, Becali...
Numarul celor din afara care vor vota tehnic nu poate depasi 200000. Nu mai asteptati de la ei. EU vad ca pe masura ce trec anii distanta creste: noi cu problemele noastre pe care acolo le intelegeti mai mult sau mai putin, cei de acolo cu problemele lor, pe care noi le intelegem din ce in ce mai putin. A veni in vacanta acolo nu e acelasi lucru cu a trai acolo.
Partidul National Liberal avindu-i pe fauritorii de tara in frunte-Bratienii, aveau o lozinca "PRIN NOI INSINE". Scoateti-o de pe unde e si afisati-o mare peste tot, sau gasiti-i un inlocuitor.
Poltica este necesara si trebuie facuta. SI poate fi frumoasa cind e facuta cu onestitate. Putem fi adversari politici, dar niciodata dusmani.
Sunt convins ca in Parlament pot intra macar 20 de independenti veritabili de calibru.
In ce colegiu se poate prezenta Crin ANtonescu si sa cistige cu prezenta lui de 0% la legi votate in sesiunea trecuta?
Pai acum USL are o mare nevoie de voturi (chiar si NU), in conditiile in care sunt necesare cel putin 9,15 milioane voturi pt validare. Sondajele oricum il arata pe Basescu la maxim 40% (alea optimiste), asa ca, indiferent de presupusul vot favorabil al capsunarilor, Basescu este demis "pentru incalcularea grava a Constitutiei", cu conditia celor 9,15 milioane voturi.
RăspundețiȘtergerePpoporul din mine spune PAS acestui referendum, ca am votat si la alt referendum pentru unicameral si ni s-a confirmat prin gura lui Socaciu parerea acestor oameni (politicieni in general, inclusiv PDL si UDMR) despre "popor".
Eu unul cred ca vor neaparat sa atinga pragul de votanti si de asta acum vor sa fie votanti. Probabil se bazeaza pe un procent foarte mare in tara pro-demitere. Oricum e interesant, cum s-a respectat hotararea CC prvind pragul, cum au dublat numarul sectiilor de vot.
RăspundețiȘtergereO zi buna
Schimbarea deciziilor MAE face parte din tactica adoptata pentru finalizarea puciului. De fapt s-au impiedicat doar de conditia ferma pusa de U.E. si S.U.A. ca referendumul sa aiba prag. De aici si decizia de multiplicare a sectiilor de vot din strainatate. Sunt deja numeroase sondaje care arata un vot masiv pentru demitere, scopul pucistilor fiind acum realizarea pragului. Voturile din strainatate, chiar favorabile lui Basescu, au o pondere nesemnificativa in total, dar sunt bune pentru realizarea pragului. Chiar daca s-a ajuns la o situatie normala, adevarul e ca aceasta nu este determinata de o gandire politica fireasca, ci strict de interese. Daca interesul reclama o alta nevoie, decizia s-ar fi luat in consecinta, indiferent cat de abuziva ar fi fost.
RăspundețiȘtergerePresedintele a spus clar ca nu vrea boicotarea referendumului.. sunt cel putin urmatoarele scenarii posibile deci:
RăspundețiȘtergereA. Se trece de 50%+1, castiga NU
Ar fi o usturatoare trezire la realitate pentru clasa politica romaneasca. Posibil doar daca se mobilizeaza electoratul care nu a votat.. care a absentat la ultimele alegeri si diaspora se mobilizeaza MASIV. Sunt mult semne in acest sens. Am prieteni care nu au votat in 2009, nici la locale dar vin acum pentru a spune NU celor doi fara scrupule.
De precizat ca in acest caz, nu mai conteaza care e diferenta la scor. E o performanta a populatiei.
B. Se trece de 50%+1, castiga DA
Aici sa privim mai in detaliu:
B1. DA castiga cu mult peste 50% din voturi, sa spunem peste 60-70-80 %. In acest caz avem aproape sigur un boicot prost aplicat al taberei NU. Acest dubiu intre a vota sau nu face numai rau.. mult rau. In acest caz.. nu stiu cum si cu ce avant ar mai face campanie pentru alegerile prezidentiale, tabara NU.
B2. DA castiga cu putin peste 50%, sub 60%. E un scor decent.. e altceva decat sa pierzi la peste 60-70-80 %. VA fi oricum un semnal puternic pentru toti.. daca va fi acest caz.. pana la alegeri se va trece de 50% si tabara NU isi va impune un candidat de dreapta.
C. Nu se trece de 50%+1, majoritar DA
Mi se pare un scenariu imposibil. Cine mizeaza pe absenta la vot a catorva milioane care in mod normal voteaza.. ar trebui sa aiba la baza MACAR o campanie puternica in acest sens ori in acest caz nu exista asa ceva.. Mai ales dupa ce presedintele a spus-o raspicat ca nu vrea aceasta cale. Mi se pare ca a facut o alegere inteleapta. Ar fi fost o lasitate.
D. Nu se trece de 50%+1, majoritar NU
Iarasi mi se pare imposibil.. pentru ca USL se va mobiliza si e greu de imaginat sa fie in minoritate la sub 9 milioane de votanti.
Deci..
In opinia personala, raman 3 scenarii posibile:
A, B1 si B2 dintre care B1 este cel mai rau. TREBUIE sa votam!
Gresiti! Aceasta este lista care contine DOAR sectiile adaugate acum! Nu este lista actualizata. De altfel veti observa ca de exemplu la Roma nu apare Roma 1 si Roma 2.. pentru ca aacestea sunt cuprinse in vechea lista.
RăspundețiȘtergereDeci avem 2 documente:
1) Cele 150 de sectii initiale, publicat in data 12.07.2012:
LINK: www.mae.ro/sites/default/files/file/alegeri_locale_2012/18.07_20.00lista_sectii_votare_strainatate.xls
Continut - 7 sectii in Italia
si
2) Cele 151 de sectii suplimentare, publicat in data 18.07.2012:
LINK: http://www.mae.ro/sites/default/files/file/alegeri_locale_2012/lista_suplimentara_sectii_votare_18.07.pdf
Continut - alte 53 de sectii noi in Italia
Deci in total sunt 60 de sectii acum in Italia si 301 in strainatate.
Rectific.. Aveti dreptate sunt 53 in Italia. Am gresit. Mii de scuze!
RăspundețiȘtergereCeea ce e curios,ca noi,cei plecati din tara,facem aceste afirmatii...Daca a fost atat de bine in ultimii 8 ani cu Basescu,de ce nu ne-am intors ,oare?Va lipseste informatia pe care ati putea-o lua de la cei dragi, ce va sunt departe...Si daca, unii dintre ei ,nu vor putea fi obiectivi,este ptr.ca,ajutorul nostru,cu sacrificiul noastru,am putut sa le facem viata mai usoara...Macar ,in fata urnei,fiti obiectivi si ganditi la copii vostri,la viitorul lor si la faptul,ca intr-o zi nu veti mai putea face fata departarii si veti dori sa va intoarceti...Ceea ce a vrut si a putut Basescu,am vazut.Oare nu e corect sa vedem ce ne ofera si altii,oameni mai tineri,cu forte noi si nu corupti.Oare nu v-ati saturat de Elena Udrea,Blaga,Berceanu....si multi altii,din jurul lui Basescu?Se va vedea ,in urma anchetelor, si imi veti da dreptate in cel mai scurt timp, de eroarea pe care ati fi putut face-o sau pe care ati facut-o in alegerea optiunii la referendum. Sunt unul dintre voi,plecat in lume,departe de copii si cu acel dor de casa...si imi doresc ,ca si voi,sa nu mai fie necesar sa mai plec...
RăspundețiȘtergereOBAMA : NU VREAU UN PUTIN LA BUCURESTI ! LOVITURA DE STAT RUSEASCA DIN ROMANIA !
RăspundețiȘtergereSERVICIUL SECRET AL ARMATEI AMERICANE:
Alexander Kondyakov, consilierul lui Putin și al lui Voronin, implicat în suspendarea lui Băsescu
Romania's PM Meets Alleged Former KGB Spy
Un document care are legătură cu prezența în România a unui om de afaceri rus Alexander Kondyakov și înainte de referendumul de demitere a președintelui din 2007, și înainte de referendumul care va avea loc anul acesta.
"Informatiile noastre atesta faptul ca un al doilea scop al vizitelor repetate ale lui Alexandr Kondyakov în România, poate chiar mai important decît cel de natura economica, a fost cel de natura militara. Generalul GRU urmarea sa ia pulsul vechii retele a spionajului militar rus, pentru ca România nu este numai o miza economica, ci si una militara de mare importanta strategica, deoarece bazele americane instalate în Romania vor închide o linie care va „îndigui” avanpostul rusesc. România poate fi comparata cu un portavion fix, de pe care vor putea fi lansate atacuri pe o raza care se întinde din Caucaz pîna la Muntii Iranului. De aceea GRU, cu o insertie mult mai puternica decît KGB în spatiul românesc, vizeaza reactivarea cît mai multor cadre recrutate în perioada anilor ‘60 în timpul stagiilor de pregatire la Academiile sovietice, caci acestea au condus mari unitati si au avut în legatura un numar important de ofiteri din sistem. Ulterior, GRU si-a îmbogatit, în anii ‘80, structura informativa si a agentilor de influenta prin preluarea „dizidentilor”, „cresterea” acestora si plasarea lor în spatiul politic, dupa 1989. În aceste conditii, pentru a-si proteja interesele militare, este posibil ca Moscova sa întinda o „mîna” energetica Executivului de la Bucuresti, cu conditia sa obtina imunitate pentru oamenii sai."