vineri, 5 iunie 2009

FT: Cei mai influenti 30 de oameni in Bruxelles

Lucreaza in institutiile europene, sunt comisari europeni, sau purtatori de cuvant sau parlamentari, lucreaza in think-tank-uri sau uniuni sindicale sau profesionale - influenta la Bruelles este totul si ea nu se manifesta doar oficial, ci mai ales informal.

Financial Times a facut o lista a acestora pe care va invit s-o consultati, merita!

Meglena Kuneva, comisarul european bulgar, este considerata unul dintre cei 30 de personalitati cele mai influente la Bruxelles. Asta trebuie sa ne zica ceva, nu?

Catherine Day, secretarul general al Comisiei Europene, ale carei servicii intocmesc rapoartele de monitorizare a justitie romane se regaseste si ea pe lista.

Comisarul Almunia, afaceri economice si monetare, si Kroess, competitie, precum si presedintele Barroso nu sunt nicio surpriza. Directorii sau directorii generali din Comisie isi gasesc in mod normal locul pe lista, pentru ca ei sunt, de fapt, cei care fac politicile, tehnicienii care lucreaza la ele.

Johannes Leitenberger, purtatorul de cuvant al lui Barroso, este considerat si el o persoana influenta, mai ales prin faptul ca, pe langa ca este un consilier apropiat presedintelui CE, este si legatura dintre UE si partidul Angelei Merkel, CDU.

Emeritul profesor de economie belgian, Andre Sapir, nu putea lipsi de pe lista. Raportul Sapir, citat de toate cartile de economie politica europeana, nu mai are nevoie de niciun cuvant in plus.

O privire pe lista indica marile jocuri de la Bruxelles.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu