Citeam marti comentariul Ioanei Lupea in EVZ si ii dadeam dreptate: Elena Basescu nu numai ca nu a fost nociva pentru presedintele Basescu prin evolutia si aparitiile ei din campaniea pentru alegerile europe, ba chiar i-a facut un bine - a vorbit despre omul Basescu, despre tatal care isi gaseste mereu timp sa discute cu fetele lui, despre mama, fiinta puternica si decenta care l-a sprijinit mereu pe omul politic Basescu.
Am urmarit inregistrarile emisiunilor lui Ciutacu si Cristoiu in care a fost invitata Elena Basescu si am ramas cu o intrebare: de ce naiba au intrebat-o amandoi lucruri despre viata ei, despre tatal ei, despre Andrei Hrebenciuc si despre tatal acestuia, dar nu au vorbit mai mult despre proiectele ei, despre temele pentru alegerile europene?
Ciutacu a adus in discutie dificilele teme privind legalizarea drogurilor usoare si sinuciderea asistata (semnalate initial de HotNews.ro), Cristoiu a provocat-o sa vorbeasca despre ambitiile ei politice.
Aseara am dat peste Elena la Nasul, pe B1TV si va marturisesc ca am ramas acolo. Sunt un om curios, mai ales in ceea ce o priveste, pentru ca voiam sa vad ce are de spus pe teme europene. I-am vazut spoturile de campanie, m-am prins ca una dintre teme este Dunarea, am citit ca cealalta este copiii ramasi in tara ai romanilor plecati la munca in strainatate.
Insa Radu Moraru n-a facut decat sa repete unele intrebari ale lui Cristoiu - "te-am auzit la Cristoiu, zicfeai ceva despre cum va simteati voi la referendumul de suspendare a presedintelui" a sunat indemnul adresat Elenei de a repeta ce a zis la Antena 3, ca sa bifeze si el aceasta declaratie emotionanta a fiicei presedintelui. Sau sa o intebe despre Andrei Hrebenciuc si relatia cu el, despre mama si calarie, despre copilaria ei.
Ma gandeam la cat de bine a sesizat Ioana Lupea campania de imagine a FAMILIEI BASESCU.
La un moment dat, Elena a spus ca si-a ales doua teme in campania electorala, iar Moraru i-a replicat: "Da, o sa ajungem si la Parlamentul European". Cand? m-am intrebat, stand cu ochii atintiti pe televizor. Si a revenit la tema copiilor care au parintii plecati in strainatate la munca, insa povestea s-a tesut tot in jurul Elenei: ea stie ce simt acesti copii, ca si tatal ei a fost plecat pe mare 12 ani, insa a avut norocul s-o aiba pe mama aproape.
De-aici, discutia a mers spre vizitele ei pe petrolierul tatalui ei, cand acesta era descarcat in portul Constanta, la vacantele la munte pe care le facea cu familia, dupa intoarcerea tatalui din curse, la ce ii aducea tata din strainatate. "Ciocolata", a raspuns Elena zambind. "Si blugi, si blugi", insista Moraru. "Nu, ciocolata, ca nu eram la varsta la care sa ma intereseze blugii", insista fiica presedintelui.
Am aflat ca doamna Basescu s-a simtit foarte singura si s-a adaptat in Bucuresti, ca s-a apucat de calarie cand a dus-o pe elena la niste lectii si ca acum a ajuns sa calareasca mai bine decat fiica ei.
Am aflat ca gasca aceea de Dorobanti nu este asa cum o prezinta presa, o gasca de razgaiati si de taietori de frunze la caini, cu multe fitze, ci niste tineri care muncesc, ca Poponet - stie cineva care e numele tipului astuia? si, pana la urma, cine e Poponet? (imi recunosc ignoranta pe monden, desi parca mi-a ajuns la urechi a ca fost iubitul Annei Lesko) - este un tip serios, care munceste in afacerea familiei impreuna cu tatal sau, dar are ghinionul sa fie in atentia presei pentru ca si-a ales mereu iubite celebre.
Cum am ajuns sa vorbim de Poponet? De ce nu aflu despre ce proiecte are pentru copiii "capsunarilor" (iertati-ma, nu e peiorativ, e o denumire generica, a devenit o categorie) si pentru a lega porturile Constanta de Rotterdam?
Am aflat ca familia Basescu are doi papagali acasa, nu le-am retinut numele, ca sunt atat de inteligenti incat poti avea un dialog cu ei si ca ii tin de urat mamei, ca e mult singura acasa. Cu un caine nu putea dialoga, dar cu papagalii... "Uite, mama, ploua", ii spun ei.
Halucinant, nu? Si ce-am mai aflat? Aaa, da, ca tata discuta cu ea chestiuni de stat, chestiuni politice, multe dintre ele secrete, insa nu ii interzice sa vorbeasca despre ele, pentru ca vrea sa testeze responsabilitatea fiicei sale in a sti ce sa spuna si ce nu, in a pastra secrete niste lucruri care nu trebuie spuse.
Duminica sau sambata seara era la Realitatea emisiunea aceea despre cum isi vad romanii presedintele, in urma sondajului facut de Cotidianul, daca nu gresesc, Proiect de presedinte. Eu eram cu masina prin oras si ascultam emisiunea la Realitatea FM. Am remarcat ceva ce spunea Sorin Ionita: ca romanii nu cunosc cine sunt oamenii Basescu, Geoana, Antonescu, ca nu stim nimic despre preferintele lor, despre ce carti citesc, despre ce muzica asculta, ca sa nu mai vorbim despre fisa medicala a viitorilor candidati la presedintie. Ii dadeam dreptate: prin comparatie, stiu despre Obama mai multe lucruri decat stiu despre verisorii mei si el nici macar nu este presedintele Romaniei.
Ei bine, daca Sorin Ionita ar fi urmarit cele trei emisiuni-interviu cu Elena Basescu, ar fi aflat foarte mult lucruri despre omul Traian Basescu. Acum intrebarea este: ne interesa acum?
Nu, pe mine chiar ma interesau proiectele politice, europene ale Elenei Basescu. Nu ma mai intereseaza ca vrea sa ajunga "cat mai sus" in politica, "cat de mult permite clasa politica misogina din Romania", ca revine in PDL dupa alegeri, intrucat crede ca nu poti face politica la nivel inalt fara sprijinul unui partid, ca in partid e nevoie de disciplina si ca om politic nu esti numai pentru ca vrei doar tu, ci pentru ca vor si oamenii, asa cum este cazul tatalui ei, demonstrat de referendumul de la suspendarea de acum 2 ani. Ideile ei despre politica si ce insamna sa fii om politic in general le-am auzit de trei ori cel putin.
Eu vroiam sa aud ce are de zis pe temele pe care si le-a ales. Probabil ca n-am fost la locul potrivit, la momentul potrivit. Asta e!
Probabil cei care o vor vota au auzit exact ceea ce isi doreau.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
chiar asa, cine o voteaza pe EBA? poate avem supriza sa o vedem in parlamentul european in ciuda tuturor pronosticurilor...
RăspundețiȘtergerehmm, pana acum cateva saptamani ziceam cu fermitate: n-are nicio sansa, nu va intra. o colega imi spunea (nu mi-e clar daca in gluma sau serios), ca renunta la cetatenie daca iese EBA in PE. si ii zicea: haide, n-are nicio sansa. de vreo saptamana nu mai sunt atat de sigura. adica rational, la o prezenta estimata la urne de 20%, n-are sanse. dar am si auzit tot mai des oameni care spun ca o voteaza. eu nu cred in exactitatea sondajelor, dar... oricum, voi urmari cu mare curiozitate rezultatul. un alt coleg imi zicea: daca iese, atunci merita, pentru ca un asa electorat merita sa fie reprezentat de ea.
RăspundețiȘtergerenu stiu daca voi vota EBA sau nu dar sigur o prefer unor personaje ca Severin, Bodu, Norica Nicolai
RăspundețiȘtergereDestrabalarea politica si de presa, ajunsa la apogeul ipocriziei din exprimarea adaptabila din (orice) mers, a formatorilor de opine „JosBasescu!”, ne obliga sa incercam un mic excercitiu de imaginatie, pentru intrevederea adevarului din urmatoarea intrebare-exclamatie descuietoare:
RăspundețiȘtergere*
-Ce-ar mai fi mancat gloata patologica „JosBasescu!”, daca EBA nu ar mai fi candidat la europarlamentare nici pe lista PDL, nici ca independent?!!!
*
Fara indoiala, acesti recidivisti ai comuniunii de idei ar fi mancat tot jaratec cu rahat pe paine, subiectul s-ar fi perfectionat imediat in „Jos-Egoistul-Basescu!”, pentru ca, prin coerentza parsiveniei lor, i-ar fi scos oricum ochii si egoismul presedintelui-parinte, ca si-a determinat fiica sa renunte la candidatura pentru a nu-si periclita sansele de a obtine al doilea mandat prezidential, ca si-a sacrificat propriul copil pana i-a luat tot ce-i putea confisca:
sansa de a-si simti alaturi familia, increderea de sine, libertatea de asociere, dreptul constitutional de a fi ales si, implicit, dar nu in ultimul rand, libertatea de a concura impotriva ipocritilor de notorietate (si-vai!-de neinlocuit, datorita capacitatii lor de a-si dovedi originalitatea practicilor uzate, de cand au daramat muntii Romaniei si chiar ai Belgiei).
Principiul desconsiderarii auditoriului, bun de prostit cu obstinatie ...obligatorie- indiferent daca „JosBasescu!” ar alege alba sau neagra- se regaseste nu doar in recidivismul demonstrat in situatii dominate de argumentui prioritar „uite basca, nu e sapca!”, ci se vede in goliciunea argumentatiei si culmile ridicolului, cu referiri infantile la pipitzele ...altora sau ca in disputa de aseara la RTV intre, de o parte, coerentza sustinuta cu arumentele punctuale ale Monicai Macovei, si, de cealalta parte, consecventza in ipocrizia incurabila a Ursului pacalit de el insusi, a micului Putzulescu si a meclei preistorice cu fortzare umana, Norica Nicolai.
Nu-i nicio surpriza cand ni se arata isteria pesedismului si invidia din putzoiul cu pipitza lui facuta deja nevasta de companie „Tarom”, pe calea aerului dus-intors ...fara rezultate, ca tot grupul lor de laudarosi fara noima si idei. Nu-i de mirare nici penelismul infantil al zburlitului coafat fara rezerv(ar)e, cand umbla cu parasuta vopsita si un cap- cat o banitza- de lista, ca Norica Nicolai, dotata cu speranta desarta ca s-ar mai putea ajunge cu ea si cu picioarele pe pamant, cand de fapt n-o mai poti folosi nimeni nici macar ca parasuta de rezerva, oricata deschidere crede ea ca ar avea.
Daca ar fi ramas pe lista PDL sau n-ar fi candidat deloc, EBA nu iesea mai bine din cercul vicios al judecatii duplicitarilor de profesie si nu are de ce sa fie complexata de pandarii si perfectionistii parsiveniei. Poate sa confirme mai mult decat am vazut pana acum la ceilalti sau tot atat, dar in nicun caz mai putin, pentru ca cel mai mult conteaza valoarea grupului din care va face parte si e suficienta buna-credinta. Ea va avea alaturi eurocolegi pedelisti deosebiti si are toate motivele sa fie incantata de prezenta lor.
Din partea mea, bafta!
cred ca ultima fraza e foarte adevarata. trist de adevarata. in definitiv nu mai conteaza ce are de zis eba in legatura cu proiectele, cata vreme a satisfacut intr-o masura decenta foamea de informatii tabloide a electoratului + a reusit sa puna cat de cat pe picioare un brand personal. in fond, cine mai alege lideri politici din motive rationale, ascultand cu atentie idei de proiecte si initiative coerente?
RăspundețiȘtergerecodin maticiuc
RăspundețiȘtergere