luni, 7 decembrie 2009

UPDATE: 147.754 de romani au votat in strainatate - respect diasporei!

Respect, Cristian Gheju, ultimul votant din Los Angeles (foto: Ministerul Afacerilor Externe), respect intregii diaspore!

Este prezenta record a romanilor la vot. Daca trendul era ca in turul doi sa iasa mai putini decat in primul tur, de aceasta data diaspora a iesit masiv, din punctul meu de vedere.

In conditiile in care trebuie sa parcurga sute de kilometri pana la sectia de vot, sa stea la cozi si sunt detasati oarecum de ce se intampla in tara, iata ca diaspora a trecut peste toate inconvenientele si a mers sa voteze.

Sunt absolut convinsa ca diaspora il ajuta pe Traian Basescu sa castige. In turul I, 60% dintre romani au votat cu el, in general diaspora nu alege PSD. Abia astept centralizarea voturilor pe tari si pe candidati, dar sunt sigura ca diaspora i-a dat votul lui Basescu.

Cand am vazut numarul celor iesiti in strainatate la vot nu mi-a venit sa cred. Si tot ceea ce mi-a venit sa spun a fost: Respect diasporei!

As vrea sa stiu cum au simtit romanii din strainatate lupta, ce i-a determinat sa mearga la vot. Sper sa aflu din comentariile voastre!

UPDATE: Numarul a crescut, cei care u votat in total in strainatate este de 147.754, doar 861 fiind voturi nule. Altfel, 115.831 au votat cu Basescu si doar 31.045 au votat cu Geoana.

32 de comentarii:

  1. Vedeam un nesimtit (altfel nu-i pot spune) , Georgian Pop (PSD) care clama faptul ca votul diasporei nu ar fi legitim 100% caci zicea el "astia nu traiesc in Romania, nu platesc impozit forfetar, nu se lovesc de birocratie, deci nu stiu realitatea tarii si nu au ales in consecinta"! L-as intreba eu pe domnul parlamentar daca stie cati bani au trimis acesti "nestiutori" in tara si daca stie ca acestia au tinut in spate mare parte din economia tarii in acesti ani prin banii trimisi! Cred ca votul acestor oameni este mai mult decat legitim!

    RăspundețiȘtergere
  2. Din pacate nu a fost un vot din ''simpatie'' pentru basescu, mai degraba un vot de '' scarba'' de geoana. Daca basescu nu va misca nimic in urmatorii 5 ani, nu cred ca va mai putea opri cineva psd-ul.....
    Eu unul am parcurs vreo 200Km ca sa votez, sper sa fi meritat.....

    RăspundețiȘtergere
  3. Am votat pentru ca ne pasa de Romania si de toti cei pe care i-am lasat acasa. Am votat impotriva PSDului si cu speranta ca d-nul Basescu va invata ceva din lectia asta. Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt in excursie in Paris, si am mers la vot. Am stat la o coada timp de 3 ore,alti prieteni au stat 5 ore. Ma bucur ca am putut vota si ca votul meu nu a fost in zadar.Bravo tuturori romanilor din strainatate.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am vrut doar să risipesc "ceaţa" lăsată pe 19 ianuarie 1990 peste carele de reportaj ale TVR şi peste mintea oamenilor. Deocamdată doar jocul cifrelor a făcut ca opţiunile de vot ale celor din diaspora să devină brusc semnificative. Adevărata bătălie e pentru dreptul la existenţă, actualmente negat de statul român. De sunt aşa de categoric? Pentru că în incidentul Tokio aţi putut constata că statul român suferă de boala Alzheimer. Uită de noi, suveranii, şi ne umileşte hîrţăgăreşte şi poliţieneşte. Îl vom obliga, nu numai să renunţe la supraformalizarea identificării persoanei, dar şi să ne pună la dispoziţie procedura de vot la distanţă. Abia de atunci încolo vom putea interveni decisiv în politica internă.

    RăspundețiȘtergere
  6. respect diaspora, multumim!
    si poate ca avea dreptate Brucan cu "20 ani..."

    RăspundețiȘtergere
  7. Presedintele a fost decis de diaspora! UN lucru exceptional as spune. Facan parte din diaspora care a votat cu Basescu vad acest lucru si ca un succes personal, o dovada a faptului ca votul meu conteaza.
    http://patrascudan.wordpress.com/2009/12/07/cine-rade-la-urma-rade-mai-cu-pofta/

    RăspundețiȘtergere
  8. Am votat Base! Nu ca este presedintele ideal !
    Am apreciat ca nu face promisiuni aiurea ca celalalt , ca tine cont de faptul ca romanii sint un popor independent care trebuie respectat si nu colonizat !
    Geoana a pierdut din doua motive :
    1- cit timp "imbalsamatul" o sa fie presedinte onorar la PSD, voturile vor fi tot mai putine .
    2- nu mergi noaptea ca o sluga la primul mogul care te cheama la telefon ! Un presedinte adevarat ar fi zis : vi tu la mine ca esti malefic !
    Fara indoiala vremurile se anunta grele , economic si financiar !
    Prefer un om imperfect, marinar , obisnuit cu furtuna decit o papusa in mina vintului !

    RăspundețiȘtergere
  9. Basescu nu va invata nimic, intrucat nu a inteles nimic. Dar sigur, din afara lucrurile se vad diferit. Cred ca e o premiera sa decida diaspora, insa in fond asta e democratia.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce ne-a determinat? Credeam ca e clar. Ce e asa greu? Se vede de la distanta manipularea uriasa la care a fost supusa si e Romania. Noi din exterior nu avem planuri sa ramanem aici pentru totdeauna, curand sau mai tarziu ne vom intoarce. N'am suferit gunoiul zilnic oferit de realitatea si antene. Nu vrem sa pierdem ceea ce am castigat cu greu acum 20 de ani.

    RăspundețiȘtergere
  11. Basescu de acum ne-a ramas noua, diasporenilor, dator moral cu promovarea unei legi pentru votul la distanta, fie el prin posta ori online. Nu de alta, dar nu ne putem permite sa cheltuim cateva sute de dolari, unii dintre noi, pentru fiecare tur de scrutin, ca sa ajungem la sectiile de vot aflate la cateva sute de mile de casele noastre.

    RăspundețiȘtergere
  12. Sunt scarbit de aducerea asa de puternic a diasporei in discutii. Pana la urma orice vot e egal si prin urmare diaspora nu a fost nici un factor special.

    Se incearca explicarea rezultatului de ambele tabere prin votul diasporei. Le recomand sa lase diaspora in pace si sa nu mai dea "spin-offs" la rezultate.

    E adevarat ca aflandu-ma in afara efortul depus pentru a ma informa si a vota e ceva mai mare. Dupa ce am facut acest lucru nu vreau sa aud pe unii si pe altii ca imi folosesc votul in alte scopuri decat cel pentru care l-am dat.

    Deja aud ca diaspora nu ar trebui sa voteze ca nu platesc impozite. Gresit de 2 ori: 1) pentru ca in Romania nu exista vot cenzitar si 2) pentru ca cei care locuiesc in UE platesc impozite din care sunt acordate fonduri europene in Romania.

    RăspundețiȘtergere
  13. Pai daca ne-ai certat intr-unul din comentariile trecute, zicand ca diasporei nu-i pasa de ce se intampla in tara :-) Atunci m-am abtinut sa raspund, pentru ca intr-un fel, ai avut dreptate. Nu e neaparat indiferenta; este unul dintre luxurile pe care ti le permiti ca expatriat - sa te rupi putin de treburile cetatii si sa te preocupi mai mult sa-ti reconstruiesti viata scuturata de mutare si schimbari (un nou cerc de prieteni, o noua familie, scoala pentru copii etc). Nici nu stii ce binefacatoare si vindecatoare e o astfel de liniste pentru suflet, pentru majoritatea expatilor.
    Daca acum romanii au iesit masiv la vot, este pentru ca ceea ce s-a intamplat in tara a fost revoltator. Sunt ziarista si scriu pe economic; rar am avut un sentiment atat de puternic ca acestor candidati prezidentiali le este ABSOLUT EGAL ce se intampla cu tara si in ce directie o apuca, atata timp cat lor le e bine. Important este sa castige ceva EI, individual sau pentru gloatele care-i sustin. Din perspectiva asta, nu-s mai buni ca tatarii, turcii, ungurii sau rusii care, de-a lungul istoriei au transformat Principatele in teatru de razboi. Fiecare candidat, fara exceptie, a facut din candidatura sa un razboi personal, pregatit sa-l castige cu orice arme. De asta cred ca votul romanilor a fost, de fapt, un strigat de durere: nu ne mai abuzati! Nu ne mai insultati inteligenta! Nu va mai (si nu ne mai) injurati! Nu mai mintiti si ascundeti dupa interesele economice ale unor moguli media sau economici! Nu mai abuzati economia Romaniei din prostie, ignoranta sau coruptie! Nu ne mai fortati sa stam afara din tara, o tara pe care aveti tot interesul sa o pastrati sub-dezvoltata, atata timp cat mai are resurse de trecut in control privat. Niciodata nu am auzit atata tristete si dezamagire ca aseara la EuropaFm, dupa vot, indiferent cu cine votasera oamenii. Votul diasporei a fost un tipat de disperare: nu ne mai insultati, faceti ceva pentru tara si oamenii de acasa, ca sa putem veni si noi mai des acasa, cu inima deschisa si cu fruntea sus! Parerea mea... :-)

    RăspundețiȘtergere
  14. Da, sper, asa cum au spus si altii, ca Dl Basescu, dupa ce va forma guvernul inainte de Craciun, sa plece in vacanta o sapt, cre ca nu se va rupe tara, si sa se gandeasca ca este mai mult decat obligat, sa schimbe ceva in urmatoarea perioada. Nu are 5 ani pentru ca oamenii nu mai au atata rabdare.
    Campania lui Base nu m-a convins, pentru ca a fost bazata pe profilul "uite cat de criminali sunt psd-istii". Base nu a castigat pentru ca a convins electoratul, Base a castigat pentru ca multora le e frica de psd. si de ce ar putea face, indiferent daca a jurat cu mana pe biblie ca nu va ajuta mogulii.
    Am fost sapt trecuta, pana ieri, in Buc. Si cred ca daca nu veneam in tara, nu puteam intelege cum de a castigat Geoana astat de mult. Dar acum am o alta parere:

    1. vis-a-vis de blocul parintilor mei din capitala, pe o suprafata impresioananta era un afis cu urmatotul text, care mie mi-a luat ceva timp sa il inteleg, asta este. "Votez cu Geoana! spunea Ion Petre, sustinator al lui Antonescu"
    Acum, am vazut ce inseamna anticampanie electorala, de cand am coborat din avion adica miercuri, 2 dec.
    Dar sa decazi in asa hal, sa te folosesti de oameni care sunt usor de manipulat, mi se pare o mare nerusinare. Poate ar fi trebuit sa foloseasca afisul acesta intr-un mediu fara televizor, asa cum spunea ieseanul care a votata de 5 ori ieri si s-a autodenuntat. Dar nu intr-un mediu care are cat de cat o gandire logica si independenta ca in Buc.

    2. Geoana a castigat atat de multe voturi pentru ca s-a axat in campanie pe un suport ideologic de tip constructie. Adica a zis ca o sa faca si o sa munceasca, in timp ce Base nu s-a oprit deloc in a condamna mogulii, injustitia, puterea samd. Sunt sigura ca multe voturi pt Geoana au venit de la oameni sa le zicem...urbani, care s-au saturat de acuzatiile lui Base. F multi, inclusiv diaspora, isi doreste sa se termine odata circu asta in care ne aflam de cateva luni, si sa se apuce de treaba.
    Basescu a castigat la limita, asa cum spunea un alt comentator pe blogul tau, si sper sa fi meritat.
    Nu am votat pe aeroportul Baneasa, pentru ca ce se intampla acolo depasea orice bun simt. Am preferat sa ajung in Germania, si sa votez,simtand in acelasi timp ca votul meu va fi important.

    RăspundețiȘtergere
  15. Acum asteptam "diaspora" sa vina in tara si sa puna osul la treaba. Altfel votul lor a fost o manifestare a unui orgoliu steril, cata vreme noi suntem cocosati aici de taxele si de politica economica dezastruoasa a guvernului PDL.

    RăspundețiȘtergere
  16. Sunt student in Franta si am votat, alaturi de alti romani, sa ne putem intoarce in tara...sa ne putem cladi un viitor in tara!...in timpul campaniei, multi dintre noi am zis:daca iese Geoana, nu ne mai intoarcem!acum sunetm plini de speranta, dar suntem si reticenti, dupa ce a fost in campania asta murdara, ne asteptam la ce e mai rau!...poate tot raul spre bine!

    RăspundețiȘtergere
  17. Desi am plecat acum opt ani din Romania, am votat de fiecare data, in afara de europarlamentare pentru care sint inregistrata sa votez candidati locali. Am votat chiar atnci cind a trebuit sa calatoresc ore pina la sectia de votare. Votez pentru parintii mei ramasi acasa si pentru ca in vacantele pe care le fac in Romania sa nu mai fiu umilita de orice bizon cu un dram de putere. Sper ca intr-o zi sa ma intorc (pentru o vacanta sau la pensie) si sa nu mai vad o diferenta uriasa intre Romania si vest. De mentalitate, nu de autostrazi. Macar atit. Probabil astea sint doar vise. In realitate, votez putin si ca sa imi "razbun" bunicul, fost detinut politic, si ca sa ma razbun pe mine, alungata din confortul meu social de Nastase si ai lui. Nu l-am votat pe Basescu ca sa nu iasa Geoana. L-am votat pe sustinatorul Monicai Macovei ca sa nu iasa protejatul lui Iliescu. La asta se rezuma alegerea de ieri si cea de acum doua saptamini asisderea. Simplu, clar si fara floricele.

    RăspundețiȘtergere
  18. Si acum ce facem?? Ce guvern vom avea? Ce facem cu incapatanarea presedintelui, dar cu cea a opozitiei? A fost f clar ca celor de la putere nu le pasa de tara, inca nu avem un guvern legitim... au trecut cateva luni fara ca noi sa avem un prim-ministru... dpmdv ala care iubea tara mai mult lasa de le el... s-a vazut ca nici lu Base si nici opozitiei nu le pasa... isi dau in cap unii la altii fara sa se gandeasca la consecinte... ar trebui schimbata intreaga clasa politica, nu putem sa continuam in stilul asta. Vom asista iar la alegeri anticipate, avem presedinte un manelist din pacate. PSD-ul a mers pe mana lu' Geoana fara sa-i faca un test IQ inainte... pacat, am fi avut parte de consens si probabil ca si de un guvern... sa continuam circul asadar. Suntem romani la asta ne pricepem cel mai bine. Tara e pe duca, s-au vazut clar masurile anti-criza pana si bunica-mea a inteles ca nu s-a luat nici o masura. Nu are cine sa ia masurile si nu are cine sa le voteze... suntem o tara razna cu politicieni carora nu le pasa, sunt toti plini de bani si acum se bat pt putere.
    Ma gandesc f serios sa emigrez...
    Disapora care este orpilata de mineriada si de masurile PSD-ului uita de Traian ca era acolo cu ei, uita de Traian ca era ministrul transporturilor... sunt toti o apa si un pamant, amandoi candidatii meritau prezenta 0 la vot. Dar asta e Romania, astia sunt romanii, macar nu mai fiti mandri ca ati votat cu Basescu sau cu Geoana, ... aceasta campanie elctorala a fost o gluma proasta la adresa romanilor. Au candidat doi nemernici si lumea i-a votat fara sa se uite in urma si sa vada ce au facut, fara sa se uite sa vada cat rau au facut tarii... sunt amandoi manjiti, Base a bagat-o si pe fisa plina de botox in PARLAMENTUL EUROPEAN, botox ne reprezinta in europa!!! suntem demni de mila, nici nu inteleg de ce avem voie sa votam...
    PS Inca nu am aflat cine e de vina in dosarul mineriadei si in dosarul flotei... credeti ca mai dureaza 20 de ani pana aflam adevarul??

    RăspundețiȘtergere
  19. L-am votat pe Johannis. Din pacate, a iesit Basescu. Europenizarea Romaniei se amana sine die.

    RăspundețiȘtergere
  20. chiar nu va dati seama ca omul asta e nebun?! asta este comportament de presedinte de tara?? l-am votat acum 5 ani ca am crezut ca va fi mai bine ... da, in cei 5 ani acest om nu a facut decat sa-si alimenteze ura personala si sa creeze numai certuri intre partide, oameni politici, intre el si parlament, certuri ce au creat o tensiune infernala in aceasta tara.
    daca mogulii lui basescu sunt atat de patati de ce domnul basescu, in baza prevederilor legale in vigoare nu ii baga dupa gratii? asa s-ar rezolva aceasta problema, nu urland de dimineata pana seara ca vine el de hac acestora! NOI NU AVEM OBLIGATIA DE A ASCULTA NEBUNIILE LUI. FIECARE ARE PROBLEME SI ASTEAPTA CA O PARTE SA FIE REZOLVATE DE GUVERNANTI! DAR EI SE CEARTA, SE CONTREAZA SI ADEVARUL ABSOLUT IL DETINE O SINGURA PERSOANA: BASESCU. SE FACE CA EL SAU NU!!!

    niciodata nu am crezut ca voi plange pentru ca nu a iesit PSD !!! AM URAT ACEST PARTID SI PE TOTI DIN EL DAR, IN CEI 5 ANI MI-*AM DAT SEAMA CA SUNT ALTII SI MAI NEBUNI ISUSE...
    am votat GEOANA-CRIN-NEAMTUL pentru ca am sperat ca acesti oameni SUNT ALTFEL! AU O ALTA VIZIUNE ASUPRA DEMOCRATIEI, CHIAR DACA ERA SI PSD!
    DE CE SA LASAM INCA 5 ANI ACELASI OM?! SI CE OM DOAMNE!? MACAR ASTA TREBUIA SA FIE SPIRITUL VOTULUI: ALTCINEVA PENTRU SCHIMBARE. ASTA ESTE DEMOCRATIA!!
    ASA CA, VOI DE DINCOLO DE ACESTE GRANITE, DATA VIITOARE STATI ACASA!!

    RăspundețiȘtergere
  21. Salutatri din Germania stand intr-un oras cu sectie de votare m-am prezentat la vot de fiecare data avand de ales intre Basescu si un proiect Johanis.

    1. Din pacate nu stiu ce program are proiectul asta, asa ca cu tot respectul nu Johanis este candidatul la presedentie. De ce nu l-au facut pe Johanis candidat la presedentie in locul lui Crin? Ar fi avut mai multe sanse ca Geoana, cu vorbe putine i-ar fi facut fata lui Basescu intr-o confruntare directa. Dar poate are sansa in 5 ani :).


    2. De ce nu se poate vota Geoana,
    - in dezbaterea televizata parea incompetent pana si in cea ce priveste afacerile externe.
    - ar fi blocat justitia la nivel inalt readucandu-ne la situatia din 200-2004 (ceea ce pentru mine a fost un kiling point)
    - si-a permis sa mearga in piata Operei din Timisoara - asa ceva nu se iarta nimanui.

    alex.

    RăspundețiȘtergere
  22. Terminati cu explicatiile savante si atribuirea de calitati salvatoare diasporei. Singurul motiv pentru care Basescu a iesit din nou presedinte este furtul electoral atat de evident incat mi-e greu sa inteleg cum este posibil ca lumea sa il accepte atat de placida si linistita.

    RăspundețiȘtergere
  23. Diaspora aduce anual mil. de euro in tara prin tot ceea ce facem noi pentru familiile noastre de acasa, pentru parinti, pentru bunici, Bani care sunt impozitati prin TVA, accize, taxe de tot felul platite de orice romana cand isi duce traiul zilnic. Nu mai spun de banii dati la doctori, cred ca majoritatea dintre noi au trimis bani acasa pentru "doctor". Asa ca atat timp cat "sponsorizam" cu generozitate statul roman, avem dreptul sa ne manifestam dreptul la vot.
    Eu personal am votat cu Basescu, scarbita de campania murdara a PSD. Cu Geoana ca om nu am nimic, doar ca si-a ales gresit partidul si cred ca nu e singura sa greseala ca om politic. Si ca un pacifist ce se declara campania sa a fost oricum numai pacifista nu!

    RăspundețiȘtergere
  24. Imi pare rau ca sunt blocate inca portalurile de stiri, sa vad cum politicienii arunca cu noroi in diaspora. se pare ca nu mai exista limite...

    RăspundețiȘtergere
  25. brandul bate filmul. base este inca un brand electoral puternic asa cum era bunicuta acum un deceniu si ceva. dar puterea ii este data mai ales de comparatia cu celalalt... non-brand!

    RăspundețiȘtergere
  26. Mulţumim, Mihaela Geoană! Fără gestul tău ţopesc, de retuşare a conturului buzelor în văzul tuturor, votul celor din diaspora ar fi fost mai puţin semnificativ. Stau să mă întreb de cîte ori ai mai zbîrcit-o la bunele maniere cît timp ai stat în SUA, în lumea selectă, alături de socialistul tău ambasador Geoană.

    Pentru conformitate.

    RăspundețiȘtergere
  27. multumim diasporei! nu ne puteam imagina inca cinci ani fara un presedinte alcoolic la volan, care loveste copii, care permanentizeaza criza politica si economica - singura care ii legitimeaza felul conflictual si vulgar de a fi - care face din injective si din baile de multime scop prezindetial, care concepe campania electorala la OTV si prin manele, care a fost abandonat de toti consilierii de valoare, care a avut ca mesaj electoral proiectul "daca ei castiga, tu pierzi", care desi un fost comunist cu acte in regula striga tare, electoral, impotriva altor comunisti pentru a fi inregistrat ca "primul anticomunist". multumim frumos si felicitari pentru alegere!

    RăspundețiȘtergere
  28. Draga Alex
    Iti multumim pentru multumiri. Cred ca ai uitat sa adaugi ca tot diaspora te-a scapat si de un potential presedinte fara coloana vertebrala, de un reprezentant al unui partid care a faut timp de 16 ani numai "bine' romanilor. Ceea ce multi n-au inteles e ca diaspora nu a votat impotriva lui Geoana ci impotriva PSD.

    RăspundețiȘtergere
  29. Cei din diaspora, nu luati inseama orice mizerie care se arunca; stiti bine ca asa-i in Romania noastra cea atat de perfectibila. Daca a iesti Basescu, inseamna ca are de lucru, el si guvernul ce va sa vie, in draci, are o gramada de promisiuni de onorat. Atat am avut de zis, cu respect.

    RăspundețiȘtergere
  30. Daca Base lucra, acum nu mai erau in disapora si isi cautau joburi necalificate in tara ... Si-au pus palma-n ... si au plecat. Acum se bat cu pumnul in piept ca ei face si ei dreg. Sa fim seriosi, iti multumim diaspora ca nu simti pe propria piele ce votezi, si iti multumim ca te doare in PIX de romania.
    Tu romanule indiferent de candidatul pe care l-ai votat azi, incearca macar sa nu fii mandru de decizia ta.
    Nici nu inteleg de ce au voie sa voteze cei din diaspora, pe bune acum. Ca sa poti vota trebuie sa intelegi prin ce trece un roman... la cum arata voturile se pare ca ROMANIA a ales cu Geoana, iar diaspora cu Base. Acum ce sa mai zicem, sa fie primit sunt curios daca ne afundam mai tare sau macar are caracter si lasa orgoliul la o parte si incepe sa faca ceva pt tara.
    PS Pt cei din diaspora, nu vad ce e de apreciat in faptul ca ati plecat din tara, nu inteleg de ce sunteti atat de mandri. Noi am ramas aici si ne-am descurcat, condusi de Iliescu si Basescu noi ar trebui sa fim mandri... va multumim pt bani si voturi

    RăspundețiȘtergere
  31. Fara diaspora, preturile la imobiliare ar scadea la jumatate in mai putin de un an de zile.

    Cei din strainatate isi investesc de multe ori ultimii bani in cumpararea unui apartament in Romania, sustinand astfel piata.

    RăspundețiȘtergere
  32. Haideti sa vedem cifrele:

    1. In diaspora au fost 115831 voturi pentru Basescu si 31045 voturi pentru Geoana. Ceea ce reprezinta un avantaj de 84686 voturi pentru Basescu. Sursa: http://www.mae.ro/poze_editare/2009.12.07_Tur2_48sectii.pdf

    Per total, au fost 5275808 voturi pentru Basescu si 5205760 voturi pentru Geoana, ceea ce se traduce intr-un avantaj de 70048 voturi pentru Basescu. Sursa: http://www.bec2009p.ro/Documente PDF/Rezultate/Rezultate Partiale Turul II/partiale finale ora 14.pdf

    Din 1 si 2 rezulta ca voturile primite de Basescu in strainatate sunt mai multe decat cele pe care le-a avut el per total. Cu alte cuvinte, este adevarat ca, odata avand voturile in tara cunoscute, voturile din strainatate au inclinat balanta inspre castigarea alegerilor de catre Basescu.

    RăspundețiȘtergere