joi, 17 decembrie 2009

UPDATE: E Boc. Pronosticuri pentru guvern

In 35 de minute Traian basescu va anunta numele noului premier. La realitatea, Liana Patras/Alexandru ii pune pe invitati sa liciteze: cine va fi premier.

Boc? Un independent? Mihai Razvan Ungureanu?

Vorbind cu prietenii mei care scriu pe politic am auzit mai multe variante. Citeam pe un blog - in cer scuze, citesc atat de multe intr-o zi ca nu mai stiu unde - ca o lovitura de imagine ar fi Anca Boagiu. E numele care l-am auzit doar acolo.

Citind presa vad si variante de membri ai guvernului. Licitam pe guvern? Ca pana la premier mai e putin, curiozitatea si interesul ne vor fi satisfacute.

Ma intreb: se vor mai regasi Blaga, Videanu, Berceanu si Udrea in noua guvern? Va fi, in sfarsit, Bogdan Aurescu ministru de externe? Am vazut a a aparut si varianta Sever Voinescu. Va fi Funeriu la educatie si Raluca Turcan la cultura?

Am ajuns la licitatii. Asta mi se pare oarecum amuzant. Deci, licitam?

UPDATE: Ei bine, Emil Boc este premier. Sper ca echipa pe care si-o va face va fi din oameni competenti. Ma enerveaza logica asta - e un premier de sacrificiu, e un guvern de sacrificiu, care va trebui sa ia masuri foarte nepopulare, cerute de acordul cu FMI si de iesirea din criza.

Pe de alta parte ma enerveaza ipocrizia celor care vor fi acum in opozitie: PNL si PSD. De cand invinsii trebuie sa fie favorizati si sa ridice pretentii de premier. Crin Antonescu a iesit pe locul 3 la alegeri, iar Geoana a pierdut. Cum si la ce diferenta, nu mai conteaza, din moment ce institutiile statului au spus ca Basescu a castigat corect si l-au validat ca presedinte. Si atunci de ce invinsii sa aiba pretentii de banca intai?

Pe de alta parte, daca interesul national ar fi ceea ce "ii mana in lupta", atunci ar fi cedat oameni pentru echipa premierului. Cadou-otravit? Geoana, las-o naibii. Daca toti ar fi interesati de binele tarii, ar face naibii o echipa competenta, indiferent cine e premier. Daca opozitia vor bloca totul in parlament, este evident ca nu au in vedere interesul national. Daca se va continua situatia dinainte de alegeri, cand picam ministri doar ca sa ne opunem, cand ne umflam muschii doar asa, sa aratam noi ce opozitie puternica suntem, dar ignorand total urgentele economiei, atunci nu vor face decat sa confirme ca ii doare la basca e interesul national.

Sunt nerabdatoare sa aud declaratiile liderilor PSD si PNL. Asta daca mai au timp si nu sunt prea ocupati sa isi pazeasca spatele in propriile partide.

PS. Ati vazut ca si Basescu si Boc aveau azi cravate mov? Si azi e joi.... :))))

11 comentarii:

  1. Orice ar fi e un dezastru. L-ati votat pe Basescu. Pacat de voi!

    RăspundețiȘtergere
  2. Surpriza...din palaria lui magica presedintele a scos un mic boc!

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Anonim & Anonim
    n-ar fi mai bine ca inainte de a-i face un proces de intentie sa asteptam sa-i judecam faptele?!
    totul depinde de echipa pe care si-o va face, zic eu, sper sa n-o mai vad pe Nuti de la turism.

    RăspundețiȘtergere
  4. Domnisoara, nu va enervati ca nu face bine la sanatate. Acum, in liniste ganditi-va ca poti sa vrei binele, dar sa nu marsezi la o colaborare care poate sa semene cu o capitulare si/sau sa vezi binele in cu totul alt mod. Pe de alta parte "compromisurile care nu compromit" se fac obligatoriu de catre ambele parti si nu poti sa ceri sa ti se subordoneze totul cand nu ai majoritati determinante. Si nici atunci ca omori opozitia. Asta daca priviti ambele fete ale monedei.

    RăspundețiȘtergere
  5. Educatie:Funeriu
    Externe: Aurescu
    Agricultura:Flutur
    Turism/IMM :UDMR
    Comunicatii/Relatii cu Parlament:UDMR
    Interne:Blaga
    Cultura:Paleologu
    Finante: Croitoru
    Transporturi:Boagiu
    Economie:Videanu
    Munca:Marian Sarbu
    Mediu:Sulfina
    Armata: Stanisoara
    Justitie:Predoiu

    RăspundețiȘtergere
  6. La simtul umorului pe care il are Basescu, cred ca intentionat si-a pus cravata mov, ca sa se potriveasca zilei de joi si vorbei lui Hrebenciuc. Cred ca este in stare de asemenea "glume" si ar fi modul lui de a mai invirti cutitul in rana.

    RăspundețiȘtergere
  7. Tare chestia cu cravatele mov. Eu zic sa purtam toti ceva mov in fiecare joi si asa vom iesi din criza si fara guvern :)

    RăspundețiȘtergere
  8. halal guvern, vai de iesirea noastra din recesiune!

    aceleasi jalnice sperante 'de trait mai bine' pt gasca portocalie!

    sa speram ca macar la Externe si Educatie sa se miste ceva, dar fara redresarea economiei nu stiu ce mare lucru or putea face...

    RăspundețiȘtergere
  9. @Sirg: N-ajunge sa purtam ceva mov. Musai sa dam si o tura in jurul Palatului Victoria :D

    RăspundețiȘtergere
  10. @Menaru: Incredibil. Mi-e greu sa cred ca scrii ceea ce scrii! Mai ales ca umbli pe la Bruxelles si probabil ca mai cunosti cate ceva din politica. Ai sustinut un tiran. Ii sustii victoria prin furt. Si acum ti se pare ca ar trebui sa ii sustina si ceilalti? Pe al cui stat de plata te afli oare?

    RăspundețiȘtergere
  11. Ideea asta de razboi total si ca invingatorul ia totul iar invinsul nimic nu face decit rau.
    Hai sa cautam prin istoria recenta sa vedem unde anume un premier demis de parlament este din nou renumit.
    Eu nu stiu. Poate ca exista.
    A, daca era demis, mergeam in alegeri anticipate, cistigau si era din nou numit, mai puteam accepta. Desi nici asa nu e o idee buna.
    Da sentimentul ca nu au alternativa.
    Mai priviti declaratiile de la PNL si PSD. Nu-s multumiti, dar se vor alinia de urgenta la cererea presedintelui. De unde concluzia imediata ca demiterea guvernului si numirea lui Croitoru si Negoita au fost numai jocuri politice, campanie electorala. Nimic altceva.
    Jocul consultarilor a fost un joc. Renumirea lui Boc era in presa de 2-3 zile. Basescu a mutat in forta si toti s-au repliat.
    Mai trag ceilalti citeva salve in aer, asa, de amorul artei, dar atit.
    Cum sa mearga in anticipate?
    Nu ca as fi de acord cu ele, dar asa ar fi normal.
    Insa Basescu si PDL au mizat pe fripturismul parlamentarilor.

    RăspundețiȘtergere