marți, 1 decembrie 2009

Nu-mi place Romania de astazi

E ziua nationala a Romaniei si ma gandeam ca nu-mi place deloc Romania in care traiesc, Romania de astazi. De ce?
  • Nu-mi place tradarea unora pe care i-am creditat cu votul meu, fie ca a fost Basescu, fie ca a fost Antonescu.
  • Nu-mi place cand vad in Timisoara o acceptare a PSD-ului, partidul lui Iliescu, sa nu ne amagim. Steaguri rosii pe strazi? Timisoara este orasul de dreapta, de centru-dreapta prin excelenta, orasul care ma facea mandra ca sunt imi am originile aproape de el, care este pentru mine etalon din si dupa 1989.
  • Nu-mi place cand aud un presedinte in functie care a pus sef la un serviciu secret sotul unei consiliere, fiindca asa vroia sufletelul ei.
  • Nu-mi place cand oameni de afaceri care spun "Intariti-va statul, domnule!" sustin un candidat pentru conducerea acestui stat. Cum sa-l intarim, cand omul care trebui sa supravegheze asta le este dator vandut?
  • Nu-mi place cand ma gandesc ca ar putea exista probabilitatea ca, la un moment dat, Adrian Nastase sa redevina premier (colegii mei care se ocupa de politica interna mi-au spus ca exista si acest scenariu). Ce va zice atunci Europa care ne cerea sa finalizam cazuri de inalta coruptie, sa dam verdicte in acest sens?
  • Nu-mi place cand ma gandesc ca suntem intr-o criza economica de care toti cei in masura sa ne scoata din ea sunt total dezinteresati.
  • Nu-mi place cand ma gandesc ca FMI si CE nu vor mai manifesta ingaduinta si flexibilitate si cand ma intreb de unde vom avea banii necesari economiei noastre.
  • Nu-mi place cand ma gandesc la optiunile de pe buletinul de vot de duminica.
  • Nu-mi place cand va tineri de varsta mea care au votat cu Antonescu si acum spun cu convingere ca il vor vota pe Geoana, ca nu pot pune stampila pe Basescu. Ce convingeri liberale au ei?
  • Nu-mi place cand vad televiziuni fara nicio urma de deontologie profesionala si cand vad jurnalisti vanduti unor tabere. Sau care executa fara sa comenteze - doar au un job de aparat - ordinele unor sefi vanduti.
  • Nu-mi place ca am ajuns sa spun ca nu-mi place Romania.
Si totusi, acum, de ziua Romaniei, e ceva ce-mi place si in care imi pun speranta: ca suntem membri ai UE si NATO. Macar atat!

9 comentarii:

  1. Anne-Marie, aveam impresia ca doar mie mi se pare. Ca sunt eu anormal fata de cetatenii mei si portavocile lor media.

    De acord, cu tristete, cu toata lista ta.

    Numai bine,
    br3b

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt de acord cu argumentele tale.
    hmmm.....nu crezi ca e vina noastra?
    Sunt la vreo 2000 km departare de tara, dar ma gandesc cu groaza la viitorul copiilor din Romania, din cauza parintilor cu drept de vot si a clasei politice.

    RăspundețiȘtergere
  3. @br3b: e clar ca nu ti se pare si sunt total de acord cu impresiile tale - din postarea ta ultima - despre ceea ce se intampla la timisoara. asta m-a facut si pe mine sa ma gandesc de ce nu-mi place Romania.

    @Anonim:da, clar este vina noastra. avem conducatorii pe care ni-i meritam, tara este dupa chipul si asemanarea noastra, sau a majoritatii dintre noi. da, copiii n-au nicio vina, dar poate parintii lor se vor destepta, eu tot mai sper...

    RăspundețiȘtergere
  4. Anne-Marie, de obicei nu inspir impresii negative. Incepusem ziua cu urarea de La multi ani si gestul dragut al lui Google ce si-a pus drapelul romanesc pe logo.

    M-a ingrozit apoi ce intoxicari media a deversat oligopolul teve direct in sufrageria mea linistita. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt de acord cu tot, si totusi depinde de noi. Nu ne putem distanta cu nimic de situatia tarii. Noi am facut-o precum este, nu altcineva.
    Oare noi romanii, nu ne-am saturat sa nu ne mai placa Romania si sa facem ceva, sa luam atitudine?
    E timpul potrivit sa nu mai pierdem inaintea trecutului.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu va place ? Invatati ca se cheama democratie "originala ".Nu exista in alta tara UE ! Va explica mai bine ideatorul ei , tovarasul ala in virsta de 80 de ani care a facut atit de mult pentru tara ! Printre altele , a tras sforile sa aiba o pensie de lux, o casa de lux si a cerut si o pensie speciala de fost parlamentar ! La atitea sacrificii ....

    RăspundețiȘtergere
  7. @Menaru

    Spui „Nu-mi place cand ma gandesc ca FMI si CE nu vor mai manifesta ingaduinta si flexibilitate si cand ma intreb de unde vom avea banii necesari economiei noastre”.

    Pare cam ipocrita chestia asta, nu crezi? Adica vrei sa te cred ca de aia nu dormi tu noaptea, ca nu mai poti de ingaduinta si flexibilitatea FMI si a Comisiei? Mai bine scrii pe pereti la Romana decat pe blog

    RăspundețiȘtergere
  8. @anonim 00.05: sincer, da, pt ca daca Romania se afunda in criza, fara banii institutiilor acestora internationale, ma afecteraza si pe mine. ma gandewsc egoist, vreau sa raiesc inr-o tara care sa asigure bunastarea. si da, daca nu vor fi bani de pensii ma va afecta, ca am mama pensionara. deci imi va afecta probabil direct bugetul.

    RăspundețiȘtergere
  9. @Menaru

    Eu cred totusi ca tu o sa votezi cu diplomatul, nu cu matrozul

    RăspundețiȘtergere