joi, 12 iulie 2012

Cum s-a transformat referendumul MONITORIZAT de Comisia Europeana in unul OBSERVAT CU ATENTIE

Breaking news-ul zilei de astazi a fost declaratia liderului Partidului Socialistilor Europeni potrivit careia Comisia Europeana va monitoriza referendumul din Romania.

Din instinct, am pus mana pe telefon. Si am sunat si am intrebat. In primul rand cum de anunta cineva din afara Comisiei aceasta decizie si daca s-a luat o astfel de decizie si ce ar insemna monitorizarea. Va imaginati surpriza interlocutorului, care mi-a cerut timp sa se informeze, pentru ca nu stia nimic despre aceasta intentie. in sensul ca oricum sunt atenti la ceea ce se va intampla la referendum, dar nu stia despre o misiune speciala de monitorizare. In plus, faptul ca Stanisev a vorbit despre asta a provocat iritare: "Cu tot respectul pentru domnul Stanisev, cand vrem sa anuntam ceva,t o facem noi".

Mi s-a spus din noua ca se va discuta situatia Romaniei miercurea viitoare, pe 18 iulie, cand se adopta raportul privind MCV. Nu e vorba despre o dezbatere paralela, asa cum s-a inteles. Cel putin asta e explicatia pe care am primit-o.

In redactie cautam cu totii declaratia lui Stanisev, data de un corespondent care sa nu citeze vreo agentie. nu am gasit-o. Pe Agerpres, care are corespondent acolo, nu aparea acest gen de declaratie. In final mi-a explicat corespondenta RFI la Bruxelles care mi-a spus ca exprimarea "we are going to look into" in monitorizare.

Si uite-asa, o traducere defectuoasa sau panicarda a devenit, din nou, breaking news.

4 comentarii:

  1. "we are going to look into" - adica o sa ne gandim la asta, la monitorizare carevrasazica.

    RăspundețiȘtergere
  2. "we are going to look into" - adica o sa ne gandim la asta, la monitorizare carevrasazica.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ramane totusi o chestiune de lamurit,dupa galopul exuberant de ieri,executat in compania 'pretinilor' politici:oare de ce a venit la Bruxelles prim ministrul Romaniei,la urma urmei?!?
    Ieri afirmase ca va oferi decidentilor comunitari TOATE explicatiile pentru a fi risipite "nelinistile"acestora,cauzate de o campanie de presa(internationala) furibunda si nedreapta , pentru a afirma si demonstra cu tarie ca in Romania statul de drept este respectat de o maniera impecabila,nu?
    Acuma sunt teribil de nelamurit si ma intreb ce s-a intamplat ,de fapt astazi?
    A fost trinis acasa sa-si faca odata lectiile sau si-a cerut-o?
    I-a parat-o D-lui Barosso pe D-na Merkel la modul golanesc practicat acasa si in conferinta de presa cu "pretinul" Schultz?
    O sa retraga ambasadorul la post de la Berlin dupa convocarea de astazi de la cancelaria Germaniei?
    Cum este oare posibil ca un prim ministru sa nu fie in stare sa furnizeze explicatiile necesare pentru lamurirea chestiunilor care au provocat "neliniste" la Bruxelles?
    Chiar nu-si cunoaste dosarele?Atunci de ce a mai venit?Ca sa faca pe postasul?Jenant!!!!
    Chiar crede stimabilul ca acele" galusti" cu graba-graba sa intram in vacanta parlamentara,graba sa prindem avionul,graba sa bulibasim cat mai mult sistemul de evaluare a furtului intelectual ,graba sa punem mana pe Monitorul Oficial ca sa putem aplica netulburati politica" pac sau nu pac la razboiu'"functie de interese pot fi inghitite la nesfarsit fara sa ni se faca greata?!?
    Ati afirmat ca rad bulgarii de noi:acum ne vor rade si curcile.Cat il priveste pe 'mnealui ,apai sa fie sigur ca romanii 'are going to look into"...

    RăspundețiȘtergere
  4. Marga a fost primit pana la urma de omologul francez saptamana trecuta? E adevarat ca lui Hollande si Merkel le-au fost solicitate intalniri bilaterale, dar acestia au refuzat? Imi cer scuze ca nu au intrebarile legatura cu articolul, dar au cu tema si poate dumneavoastra stiti raspunsul.

    RăspundețiȘtergere