vineri, 13 iulie 2012

Petitie: Ajutati-ne sa putem vota la Referendum si in strainatate!

 La aceasta adresa puteti semna o petitie privind cererea de creare a unor mai multe sectii de vot in strainatate. Un cititor, roman din Marea Britanie, m-a rugat sa mediatizez aceasta petitie si o fac. Iat-o mai jos:

  • Target: Catre: D-l Jose Manuel Barroso, D-na Viviane Reding, D-l Thomas Markert, D-l Martin Schulz, D-l Mark Gitenstein
  • Sponsored by: Ionut Oltean-Dumbrava

Excelentele Voastre,
Noi, semnatarii petitiei, cetateni romani din afara granitelor Romaniei, dorim sa va informam si sa ne exprimam ingrijorarea asupra faptului ca Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei a decis sa reduca drastic numarul sectiilor de votare pentru referendumul de demitere a Presedintelui Romaniei din data de 29 iulie 2012.


Va rugam sa insistati pe langa Autoritatile Romane sa suplineasca numarul sectiilor de votare din afara granitelor Romaniei, pentru a ne oferi o sansa rezonabila sa ne exercitam dreptul constitutional de a vota. 


Excelentele Voastre,

In Italia, unde traiesc in jur de 1,2 milioane de romani, la referendumul de demitere a Presedintelui Romaniei din 2007 au existat doar noua sectii de votare. Cu aceasta ocazie, in jur de 5,000 de romani mai asteptau inca sa voteze inaintea orei de inchidere a urnelor. Ca urmare, mii de romani au protestat in fata Consulatului Romaniei de la Roma fiindca nu au reusit sa voteze. Motivul protestului a fost insuficienta sectiilor de votare si a cabinelor de vot. Cu toate acestea, cu ocazia referendumului de demitere a Presedintelui Romaniei ce urmeaza sa aiba loc pe 29 iulie 2012, in Italia, in loc sa se suplimenteze numarul sectiilor de votare, se vor reduce la sapte!

In SUA, de pilda, daca pentru referendumul din 2007 au fost organizate 23 de sectii de votare, pentru referendumul din 2012 se vor organiza doar patru!

Daca la referendumul de demitere a Presedintelui Romaniei din 2007 s-au dovedit insuficiente un numar de 178 de sectii de votare in afara granitelor Romaniei, de ce pentru referendumul din 2012 se organizeaza doar 150 de sectii?

De peste 10 ani, am cerut Autoritatilor Romane in repetate randuri sa ne ofere dreptul de a vota printr-un sistem electronic sau prin corespondenta, pentru a ne scuti sa calatorim sute de kilometri pentru a vota, dar in pofida multor promisiuni, nu au facut nimic.

Noi, semnatarii petitiei, cetateni romani din afara granitelor Romaniei, consideram ca e inacceptabil ca dreptul nostru constitutional de a vota sa fie ingradit in acest fel si va rugam sa interveniti pentru a ne ajuta.

10 comentarii:

  1. Daca nu votati cu USL ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. in general, diaspora nu voteaza cu PSD. probabil nici cu combiantia cu PNL, adica USL:)

      Ștergere
  2. De aceasta data, romanii din strainatate nu vor mai putea inclina balanta. Nici daca vor vota toti pentru Basescu. Nu o spun cu rautate, desi votez impotriva lui Basescu, la referendum. O spun cu uimire, produsa de faptul sa numeroase dintre cunostintele mele - mici patroni de firme sau angajati in zona privata, oameni care, pana acum, nu se interesau de politica - au devenit virulent anti-Basescu, urmare a politicilor economice proaste si a coruptiei fostei puteri girata de dl. presedinte. Cat despre oamenii saraci, martori ani de-a randul la excesele PDL-istilor gen Udrea, Videanu, Ridzi, EBA etc., nici nu mai vorbesc. Nici macar impotriva lui Iliescu nu am auzit cuvinte atat de grele, in 1995-1996! Apropo, pentru ambele categorii, Cristian Preda sau Monica Macovei sunt doar niste nume fara valoare, oricat de mult ar incerca PDL sa aduca in fata astfel de personaje.

    RăspundețiȘtergere
  3. Petitia ar trebui scrisă in limba engleza.
    @Stelian: chiar crezi ca USL-ul e raul cel mai mic(cu un trisor-Ponta, un repetent multiplu si un absent-Crin, cu un turnator al propriei familii-Voiculescu, cu Mazăre, cu Vanghelie, cu Voicu, cu tradatorii din PDL)?

    RăspundețiȘtergere
  4. Pai in 2007 era PDL la putere si au facut sectiile de votare pe care le-au vrut, acum la putere e USL si vor face cate sectii de votare vor. E simplu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Greseala imensa!!!! TARICEANU era premierul si in parlament aceleasi forte politice din USL detineau majoritatea

      Ștergere
  5. Întorceți-vă în România și votați acasă. Cine a plecat să fie un bun cetățean în țara respectivă. Nu e corect ca un român plecat de ani de zile din țară să influențeze prin votul său viața celor rămași în țară. Au plecat? Să se integreze în țara de adopție și să-și vadă de viața lor acolo. E de ajuns că ni l-au băgat pe Băsescu pe gât pentru al doilea mandat.

    RăspundețiȘtergere
  6. 1. Numerele sunt verificate? In media din tara am vazut altele: s-ar fi redus de la 296 la 141. Intreb, nu am gasit o sursa sigura.

    2. In ultimul paragraf spuneti ca semnatarii sunt "cetateni romani din afara granitelor". Sa-nteleg ca cei din tara nu va pot ajuta?

    Sa auzim de bine!

    RăspundețiȘtergere
  7. Să se facă dom'le o secție de votare acasă la fiecare român din străinătate. Să se dea câte o secție per om, să ajungă la fiecare.

    RăspundețiȘtergere
  8. dupa parerea voastra a pleca in strainatate inseamna lasitate?sa va fie rusine !!!!!

    RăspundețiȘtergere