luni, 11 mai 2009

Poante si tutu... la masculin

Vi se par ciudate lebedele astea? Priviti-le mai bine!

Cam masculine... cam uratele...?

Ei bine, este trupa de balet Trockadero. Vreau sa va povestesc despre ea, pentru ca i-am vazut cand am fost la Edinburgh. Trupa este formata doar din baieti, insa sunt niste balerini extrem de talentati. Aici puteti citi mai multe despre istoricul trupei din Monte Carlo, care are dansatori de toate nationalitatile. Cand am fost in Scotia s-a nimerit sa aiba doua spectacole in Edinburgh, numai ca toate biletele erau vandute. Insa am participat la ceva cu adevarat interesant, si anume repetitia dinaintea primului spectacol, intr-o vineri dupa-amiaza. Nu erau imbracati in costume, insa imaginea a fost extrem de spectaculoasa. Eram in culisele unui spectacol, vedeam pregatirea inainte de primul show.

Iar tipii astia dansau dumnezeieste, aveau o gratie pe care nu am vazut-o la balerini, ci doar la balerine. Probabil se vede si din filmuletul anterior. Am vazut Lacul lebedelor in mai multe interpretari, cu artistii de la opera Romana, cu artisti ai Teatrului Balsoi cand au venit la Bucuresti, iar la repetita de la Edinburgh i-am vazut pe cei de la Trockadero dansand.

Calvin Gentry (sus) si Raffaele Morra (jos), in ipostaza de balerini si de balerine.

Marturisesc ca, la inceput, mi s-a parut ciudat sa vad niste barbati, musculosi si foarte parosi unii dintre ei, miscandu-se cu o gratie feminina. Cu atat mai mult cu cat miscarile lor era foarte feminine si cand nu dansau. Dar asta a fost incalzirea, in momentul in care au inceput sa repete momentele celebrului balet, am fost fascinata.


Si amuzata, pentru ca ei dau o interpretare absolut inedita intregii povesti. Cand ai impresia ca vezi miscarile clasice ale lebedelor, deodata una dintre ele pare ca greseste si creeaza amuzamentul. Ceea ce mi-a placut foarte mult au fost reactiile unor domni, care atipisera in timpul incalzirii, spre nemultumirea doamnelor care ii adusesera la balet. Insa hohotele din sala i-au trezit si spectacolul de pe scena, chiar si fara costume, le-a captat atentia. La sfarsit, s-a dovedit ca i-a fascinat chiar. "Nu m-am gandit ca baletul poate fi si fun", a spus unul dintre ei, la iesire.

Intr-adevar, pe langa faptul ca e fun, spectacolul celor de la Trockadero e adevarata arta. M-am uitat pe programul lor sa vad daca au planificate spectacole si la noi, dar din pacate nu au. Daca insa locuiti in Franta, Australia, Japonia sau Noua Zeelanda, merita sa va interesati cand ajung acolo in turneu - am vazut ca in aceste tari au spectacole anul acesta. Va recomand cu caldura sa mergeti sa ii vedeti, sunt niste balerini extrem de talentati, care ar face geloase chiar si niste balerine. Iar ceilalti dintre noi ii putem vedea pe Youtube. Deocamdata.

Un comentariu:

  1. sunt foarte comici in tutu(parca asa se cheama nu?) daca vrei intra si la mine pe blog

    RăspundețiȘtergere