luni, 8 iunie 2009

Scurt si rapid despre euroalegeri

Am treaba, insa vreau sa notez cateva considerente despre alegerile europene. Scurt si in viteza!
  • Prezenta la vot, un minim istoric: 43%. A tot scazut, incepand cu 1979, cand au avut loc primele alegeri europene. Atunci de ce sa ne mire rata mica din Romania?
  • In Romania, surpriza: peste 27% prezenta la vot. Eu zic ca e mult, foarte mult fata de ce ma asteptam. Sincer, cand am vazut un CURS in urma cu doua saptamani privind intentiile de vot a 30% dintre romani l-am crezut mult prea optimist. Apoi, evaluand campania la sfarsit, am zis ca daca avem 22% e foarte bine. Nu mizam pe mai mult. Asa ca romanii mi-au depasit asteptarile. Bucurestenii... dezamagitor, dar deloc surprinzator. Eu am mers la vot la 20.15 si pe lista mea de 40 de nume erau vreo 5 semnaturi, adica atatia votasera din 40 de oameni, cu mine cu tot.
  • Dreapta a castigat in Europa, slava cerului! Socialistii isi ling ranile - criza, o mana cereasca pentru ei, nu i-a ajutat, nu au putut mobiliza electorat. De ce? Pentru ca NU AU VENIT CU SOLUTII. Oamenii vor mai mult decat vorbe goale, vor SOLUTII.
  • In urma cu o luna, ziceam ca EBA n-are nicio sansa. In ultimele doua saptamani eram convinsa a va obtine un mandat. 188.493 de romani (potrivit rezultatelor numararii voturilor de la ora 09.00) au votat-o. Ma intreb daca colega mea Dumitrina renunta la cetatenia romana...
  • Euronews il tot arata pe Vadim si vorbeste despre revenirea Romaniei Mari in PE. E o nebunie, Tribunul a fost resuscitat. Ce-o fi in capul conationalilor mei? Ce circ va fi in PE!
  • Becali bun baiat - il va duce pe Vadim cu avionul particular la Bruxelles. Ma inteb cum se va intelege cu aia de la administativ in prima zi in PE, cand ii vor explica despre computer, birou, chestiile pe care trebuie sa le stie in engleza sau franceza sau germana. Oare va merge cu translatorul dupa el? Banuiesc ca nu stie s-o rupa in nicio limba, nu? Ce va face la bufet cand baiatul ala ii cere pe o cafea si un croissant "troacarant", adica 3,4 euro?
  • Criza a ajutat extrema dreapta, partidele nationaliste, in Occident oamenii se tem ca locurile lor de muna sunt luate de imigranti. La noi ce naiba au gandit? Ca "doi patrioti vor scapa tara de hoti"?
  • Liberalii... i-am uitat, pacat ca a fost Norica in capul listei! Am mai spus-o, as fi facut o lista adunand niste oameni de pe mai multe.
  • UDMR - bravo maghiarilor!!!!! S-au mobilizat minunat, bravo lor. Ei mi se par marii castigatori, si-au dublat mandatele.
  • Merkel s-a mai linistit, partidul ei a castigat detasat in fata lui Steinmeier.
  • Berlusconi a fost afectat de scandalurile din ultima vreme, de viata sa personala picanta, zic eu, avand in vedere micul avans avut de formatiunea lui politica.
  • Brown e... pa! Profesorul meu Jim Rollo spunea: This is a good year to loose elections. Nu ma mira victoria conservatorilor, insa laburistii au fost depasiti si de micul partid anti-UE UKIP. Shame on you, Gordon! Criza asta, decimarea cabinetului din ultima saptamana si scandalul banilor folositi de parlamentarii britanici au condus la asa un rezultat.
  • Probabil vor fi doua grupuri politice noi in PE: al conservatorilor britanici si cehi, care au spus ca se retrag din PPE-DE si unul de extrema dreapta. Chiar daca exita acum conditii un pic mai dificile de constituire a unui grup - 25 de membri din 7 tari, fata de 20 de membri din 6 tari cum era pana acum - probabil ca extremistii vor fi suficienti in PE sa isi faca propriul grup. desi daca ne gandim ca Frontul National a pierdut vreo 4 locuri, Ataka unul, iar Becali nu va merge la extremisti, ci a anuntat ca vrea la PPE-DE, vom mai vedea.

Un comentariu:

  1. bullshit mane, incearca si citeste printre randuri, sa vezi in ce deep shit suntem:D

    RăspundețiȘtergere