joi, 3 decembrie 2009

Care e job-ul lui Geoana? Diplomat? Pfoa.....

Incredibil, Geoana ma oripileaza cand vorbim despre politica externa. Exploatarea in comun cu Ucraina a zacamintelor din platoul continental al Marii Negre? Din partea aia castigata de noi prin procesul de la Haga?

Sedinte comune de guvern cu guvernele de la Budapesta, Roma si Chisinau? Au existat deja, cu exceptia Chisinaului, unde a existat un guvern ostil Romaniei. Ce zice Geoana nou aici?

Geoana zice ca diplomatia e meseria lui? Hmmmm....

Basescu a marcat: "Il informez pe cel proapat intors de la Moscova din vizite subterane ca acum 2 saptamani trustul de constructii petroliere Constanta a semnat cu Gazprom constructia unei conducte submarine de 250 mil dolari intre Novorosisk si Soci, pentru racordarea sistemului de gaze al Rusiei la Soci, unde se vor desfasura jocurile olimpice. Este o firma romaneasca ce executa aceasta lucrare".

Ce bataita ia Geoana pe capitolul la care are cea mai buna competenta, cica, politica externa.

46 de comentarii:

  1. Geoana e diplomat de cand s-a desfiintat meseria de activist PCR.

    RăspundețiȘtergere
  2. E o nuanta aici, Ucraina are si ea o parte din platou si puteam colabora intr-un proiect comun cu finantare internationala, fiecare in bucata sa de platou.
    Astfel puteam aplana resentimentele procesului de la Haga. Mai bine sa avem Ucraina aliat decat dusman, ne poate ajuta si in problema Transnistriei.

    RăspundețiȘtergere
  3. @anonim 20.54: de ce n-a explicat Geoana nuanta? sa fim seriosi, a gafat la greu. a luat bataie de la base pe tema asta, sa recunoastem.

    RăspundețiȘtergere
  4. Anne-Marie,

    Din pacate, asta ne va fi viitorul presedinte. Un presedinte care azi-noapte n-avea nimic mai bun de facut decat o vizita la Vantu.

    O dezbatere nu modifica optiunile a 4% din populatie. Si in niciun caz a "milionului de crini cu tepi de trandafiri". Acel milion de liberali contra-Basescu au decis deja presedintele Geoana.

    RăspundețiȘtergere
  5. SA NU NE PIERDEM SPERANTA.BASESCU SE COMPORTA FOATE BINE,S-AR PUTEA CA TOTUL SA FIE OK

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Meseria lui Geoana este de "geanta DIPLOMAT" carem in caz ca va iesi presedinte, va fi plasata din mana-n mana de Voiculescu, Vantu, Patriciu etc

    RăspundețiȘtergere
  8. Pai vezi, nu prea ai inteles. El propune sa exploatam in comun in sensul ca firme ucrainiene sa fie platite pentru a ne extrage si prelucra propriul nostru titei. Oricum foloseam firme straine pentru treaba asta, deoarece in Romania nu exista competenta necesara.

    Acum sper ca ai inteles...

    RăspundețiȘtergere
  9. Sa mergem la vot, nu-l putem lasa pe Geoana si ai lui sa ne puna barbiile in piept.

    RăspundețiȘtergere
  10. mda,MG presedinte?nu prea cred,un om care nu isi aduce aminte Revolutia Romana desi are 45 de ani nu merita sa fie Presedinte,ce naiba a fost acum 20 de ani,aveam12 antunci,fratele meu amurit iar el care avea 25 de ani nu isi aduce aminte pentru ca era orea tanar?sau din Primaverii nu s-a auzit?

    RăspundețiȘtergere
  11. Anne Marie,

    Iti urmaresc de mult blogul, am citit aproximativ toate comentariile tale de la Bruxelles. Am simtit acum nevoia sa-ti multumesc pentru felul in care scrii pe blog. Am 42 de ani, lucrez in reprezentanta unei firme straine in Bucuresti si, din pacate sau nu... imi iubesc tara. Pana acum nu mi-am pus problema sa emigrez. Din pacate incep sa fiu ingrijorat nu pentru mine ci pentru cei 2 copii pe care ii am. Cel mai trist este ca incep sa am ideea aceasta intr-un moment in care echipa Romana condusa de mine este privita in cadrul concernului ca fiind superioara profesional celei din Germania... Totusi, oricat as iubi memoriile care ma leaga de acest pamant, nu vad de ce sa-mi sacrific copii intr-o scoala sau sistem ''garantat V...'' si nu numai; in ultimile zile deja mi-am reamintit anii de facultate 90,91...
    Imi cer scuze pentru adresarea per tu, dar deja incep sa ma simt batran.
    Inca odata, Iti Multumesc pentru comentariile pe care avem posibilitatea sa le citim pe blogul tau.

    RăspundețiȘtergere
  12. Meseria lui Geoanã este de prostãnac pupincurist de oligarhi. The rest is silence...

    RăspundețiȘtergere
  13. un demagog comunist,pe deasupra si prostanac

    RăspundețiȘtergere
  14. Pentru anonimul de 42 de ani,
    Te sfatuiesc sa pleci din tara, daca asta simti. Va fi mult mai bine pentru copiii tai, pentru tine.
    -----------------------------------
    Eu am plecat acum aproape 2 ani din Bucuresti in Irlanda, chiar daca aveam job f.bun si viata materiala cu mult peste medie - dar nu asta conteaza, mai ales cind avem o singura viata de trait.
    Ma simt excelent in Irlanda. Asa ca, drum bun si curaj!

    RăspundețiȘtergere
  15. Oare a numărat cineva de câte ori a rostit geoană numele lui Iohannis?! De parcă ar fi candidat Iohannis....

    RăspundețiȘtergere
  16. @Anonim de la 21.40

    Prieten, nu te lasa amagit, Menaru nu este la Bruxelles, este la Bucuresti, dar ea aude de pe acolo, de la prietenii ei de prin partide sau ministere, chestii pe care apoi zice ca le-a auzit pe „culoare la Bruxelles”. Ia intreab-o, pe bune, nu este asa?

    RăspundețiȘtergere
  17. uau
    O companie romana a semnat cu o companie ruseasca. Poate imi explicati ce are asta de-a face cu politica externa???

    RăspundețiȘtergere
  18. eu cred ca e suficient: daca pana acum 2 zile eram hotarat sa-i stampilez pe ambii candidati, acum imi dau seama ca e de preferat oricine altcineva in afara PROSTANCULUI

    RăspundețiȘtergere
  19. Geoana s-a prezentat foarte slab, sper ca romanii sa realizeze ca am fost condusi de PSD timp de 10 ani si nimic bun nu s-a intamplat pentru ei...este adevarat ca nici Basescu nu este mai "breaz", deci avem o dilema ...voi merge la vot ...dar il voi anula pentru ca nu-i vreau pe acesti oameni sa conduca tara in care traiesc.

    RăspundețiȘtergere
  20. Domnul Geoana seamana mult cu G.W.Bush (adica fiul), multa teorie vaga si imprecisa cu decizii luate de altii!
    Acelasi tip de manechin teleghidat. Il arde buza sa ajunga presedinte , prea multi din anturaj sint de salvat !
    Este in stare de orice compromis pentru a ajunge la putere (Cotroceni). Pur stil PCR !

    RăspundețiȘtergere
  21. pana la subtilitatile de politica externa, intoarceti-va la cartea de geografie, la aberatiile gen Novossibirsk-Soci, chiar cititi despre ce vorbiti?

    poate cu ajutorul extraterestrilor..

    limba rusa e grea chiar si cu caractere latine...

    RăspundețiȘtergere
  22. Din pacate tara a ajuns (sau, cel putin eu am ajuns) in situatia in care trebuie sa aleaga un presedinte si nu are nici o optiune. Pentru cine sta in Brasov si stie cam cum se misca lucrurile, e clar ca Basescu nu este un om care sa fie votat. Pe de alta parte, azi, mergand pe strada, am vazut un afis imens, pe o intreaga cladire, in care, se tineau de maini Vanghelie, Iliescu, Geoana, Nastase si Hrebenciuc... Probabil ca singura optiune e sa anulez votul, macar pentru a impiedica pe unul dintre cei 2 sa fraudeze in numele meu.

    RăspundețiȘtergere
  23. Avem de ales intre un diplomat care nu da bine pe sticla TV si un smecher de cartier pt care minciuna este a doua natura.

    RăspundețiȘtergere
  24. Grozav diplomat trebiue sa fi fost Geoanga. Ne vorbeste de Ukraina ca despre o superputere, ba chiar i-a marit populatia cu 30% (a pretins ca are 60 mil cind de fapt are sub 46 mil). Poate acest individ sa estimeze corect caile de urmat in politica externa cand el are o imagine deformata a adversarului?. "Pozitia ghiocel" este deviza lui in relatia cu estul? Daca da de ce nu i-a cerut scuze si lui Voronin?

    RăspundețiȘtergere
  25. Buna seara tuturor,

    Sint cel de la 21:40. Scriu iarasi pentru ca am avut surpriza sa vad ca de fap comunic...
    Pentru Cristi - multumesc pentru sfat, ezit inca sa plec, dar chiar si faptul ca incep sa iau in cosiderare lucrul acesta ma pune pe ganduri. Ca si incazul tau problema nu este de nivel material ci de civilizatie, morala, spirit civic...
    Pentru 22:07 - da-mi voie sa fiu putin infatuat si sa-ti spun ca nu cred ca mai pot fi amagit de nimeni si de nimic. Material o duc bine (chiar daca se modifica cota unica, voi pierde mult, dar nu voi avea grijile pe care din pacate le va suporta populatia pacalita acum...) iar in ceea ce priveste conceptul si filosofia mea despre viata, Hm, zodia pesti e predispusa la ezoterism si elitism ...
    Cat despre locatia din care scrie cea care ne gazuieste - nu are nici o relvanta atat timp cat ceea ce citim este de bun simt si relateaza obiectiv faptele.
    Va multumesc pentru ca am avut onoarea sa dialogam. Pentru mine este o experienta deosebit de placuta

    RăspundețiȘtergere
  26. Multumesc tuturor pentru comentarii. simt nevoia sa clarific un lucru pentru anonimul de la 22.10. prietene, daca ma cunosti atat de bine, stii ca merg la Bruxelles mai des decat mi-as dori. crezi ca oamenii din ministerele din Bucuresti stiu ce se pretrece pe la Bruxelles? nu tin sa te conving de nimic, nu ma intereseaza asta, insa tin sa clarific niste lucruri. vorbesc la bruxelles cu oameni, merg acolo des, tin in permanenta legatura cu ei - ca deh, exista mail, telefon, chestiile astea. nu mi-as permite sa atribui niste informatii altor surse decat celor din care le aflu.

    RăspundețiȘtergere
  27. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  28. Pai vezi draga Menaru ca si tu nuantezi....ai rupt din context o afirmatie, ai dat un titlu pompos...si ai tras o concluzie din unghiul pe care l-ai dorit.

    RăspundețiȘtergere
  29. Tare mi-e teama ca pentru electoratul privitor va triumfa demagogia programata a lui Geoana impotriva vointei colturoase, dar reale a lui Basescu.

    Si asta va fi inceputul sfarsitului tuturor lucrurilor bune obtinute, macar temporar, pana acum, stingerea luminilor in casele si birourile celor care mai voiau, mai insistau sa faca treaba indiferent de contextul politic (intr-un fel eroic, ca si cum e posibil asa ceva), plecarea inapoi sau afara, dar niciodata acasa a celor care ar mai fi avut inima sa continue constructia in acest crivat moral si social in care ne aflam cu totii.

    Imi pare rau, nu am de ce sa il cred pe Mircea Geoana ca ma poate reprezenta ca roman pentru urmatorii cinci ani de zile.

    La Realitatea TV, SOV tocmai anunta ca el e de fapt prieten cu el de patru.

    Votul meu e o speranta firava.

    RăspundețiȘtergere
  30. Geoana se da diplomat de cariera... cariera de piatra,probabil. Cum e posibil sa ajungi ambasador dupa ce termini facultatea de mecanica? Unul care termina arhitectura ce ar putea ajunge? Dar cu ilici in fruntea tarii se putea si asa ceva. Hop tzop de la mecanic auto la ambasador....si nu oricare....in SUA.

    RăspundețiȘtergere
  31. Tare mi-e teama ca pentru electoratul privitor va triumfa demagogia programata a lui Geoana impotriva vointei colturoase, dar reale a lui Basescu.

    Si asta va fi inceputul sfarsitului tuturor lucrurilor bune obtinute, macar temporar, pana acum, stingerea luminilor in casele si birourile celor care mai voiau, mai insistau sa faca treaba indiferent de contextul politic (intr-un fel eroic, ca si cum e posibil asa ceva), plecarea inapoi sau afara, dar niciodata acasa a celor care ar mai fi avut inima sa continue constructia in acest crivat moral si social in care ne aflam cu totii.

    Imi pare rau, nu am de ce sa il cred pe Mircea Geoana ca ma poate reprezenta ca roman pentru urmatorii cinci ani de zile.

    La Realitatea TV, SOV tocmai anunta ca el e de fapt prieten cu el de patru.

    Votul meu e o speranta firava.

    RăspundețiȘtergere
  32. @Menaru

    Sunt cel de la 22.07. Nu te cunosc si nici nu vreau. Doar ca tu faci colaje din Financial Times si Liberation, mai bagi si-un France Presse, si zici ca-s articolele tale. Cam atat, in rest, toate bune si nu mai da lectii de politica externa unora ca Emma Zeicescu, chiar nu esti in masura, pe bune. Sa nu-mi zici ca a auzit si Barroso de tine, ptr ca nu te cred (vezi sa nu juri pe Biblie ca Basescu)

    RăspundețiȘtergere
  33. @celui de la 22.07; aaa, esti fan emma zeicescu. :) nu, n-a auzit barroso de mine, dar nu e timpul pierdut. in fond, are 5 ani la dispozitie sa auda, nu? seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  34. Mie mi se pare, cu parere de rau, nitel absurda concluzia. Adica de unde era sa stie Geoana de un contract comercial incheiat acum o luna?

    Iar chestia cu citatul - citit anevoie! - ca la scoala mi s-a parut imbecila. Un fel de: "Hai, acum sa te auzim 'telectualule, de unde am citit eu acuma? Na ca nu stii, esti la fel de prost ca mine, numai ca eu stiu sa ma si bat in curtea scolii".

    Adica, nu ma intelegeti gresit, ca efect electoral, poate ca aveti dreptate, Geoana si-a luat-o. Dar in termeni ceva mai civilizati, critica e nemeritata, iar rasteala cu precipitatii a lui Basescu, mie, ca om educat, mi s-a parut degradanta.

    RăspundețiȘtergere
  35. Emma Zeicescu, cea care m-a scos din casa spunand ca in Piata Operei sunt huligani si intrebandu-se cu naivitate ce i-ar putea scoate pe timisoreni afara din casa? Emma care avea un pluton de defaimare a timisorenilor in studio si care intoxicau populatia dand aceleasi secvente cu busculada din piata?

    Realitatea era unul din posturile mele favorite pana la campania asta jegoasa, si apreciam o multime de jurnalisti din realitatea. Dar dupa ce au facut, ei nu mai pot fi dati exemple de nimeni pt nimic. S-au descalificat cu totii!

    Legat de subiect, cred ca Base o sa piarda oricum, e clar ca a avut un discurs mult peste Geoana si ca avem nevoie de un astfel de presedinte mai ales pt ca e criza si va fi dificil pt Romania. Ultimul lucru de care are nevoie Romania cand e sacul gol e de o guvernare de stanga, chipurile liberala, si de un presedinte slab care prin incompetenta dovedita in confruntari ne poate vinde interesele economice sau strategice. Nu in ultimul rand un presedinte prieten cu Vantu nu poate spera sa reprezinte sutele de mii de pagubiti de la FNI si orice roman cinstit in general!

    RăspundețiȘtergere
  36. @menaru & hotnews

    Nu era vorba despre Novosibirsk, care e in Siberia (2800 km est de Moscova), mama ei de geografie, ci de Novorosisk, port rusesc la Marea Neagra. Nu de alta, da daca faceau ai nostri conducta de la Novosibirsk la Soci, aveau de lucru si nepotii nepotilor. Revedeti inregistrarea confruntarii, in jurul minutului 50, presedintele zice: Novorosisk.

    RăspundețiȘtergere
  37. @anonim 08.52: asa e, aveti dreptate. am corectat, multumesc. siberia mi se parea si mie cam indepartata. :D

    RăspundețiȘtergere
  38. Cred ca este evident pentru toata lumea ca extinderea zacamintelor de petrol si gaze de oriunde fie ele si in platoul continental al Marii Negre nu tin cont de limitele arbitrare fixate de politicieni,state etc si prin urmare ele se pot intinde pe teritoriul a 2 sau mai multe state. O explorare si eventuala exploatare se poate executa mult mai judicios si implicit profitabil unitar adica cu colaborarea partilor ce detin drepturile de concesiune lucru comun in industria de profil. In toate cazurile in care nu s-a facut asa, rezultatele au fost dezastroase, pentru ca fiecare parte a incercat sa-si maximizeze profiturile pe termen scurt, prin exploatare intensiva fapt ce a dus la compromiterea zacamantului.In concluzie afirmatia d-lui Presedinte Basescu e cel putin hazardata daca nu populista si in orice caz total gresita.

    RăspundețiȘtergere
  39. In atentia: Anne-Marie Blajan.
    Pana acum v-ati remarcat cu articole subtiri si nedocumentate pe teme europene. Ati punctat in schimb la capitolul opinii portocalii inscriindu-va in linia adoptata de hotnews.ro.
    Comentariul de azi este in schimb un mic omagiu adus conducatorului iubit. Nu stiu cum altcumva sa calific un fir ilogic care duce la o concluzie la fel de ilogica: Geaona si-ar fi luat "bataitza". Meciul de aseara s-a terminat egal, ambii candidati punctand mai mult la minus decat la plus. Dar sa pornesti de la o informatie ca o companie romaneasca a castigat un contract si sa faci din asta un punct in diplomatie/politica externa a lui Basescu, deja e prea mult. Sper ca veti recunoaste faptele: Basescu ieri si-a jucat ultima carte si n-a reusit sa castige cu ea partida. Nici chiar proptelele puse de tot felul de jurnalisti "independenti" (cum probabil va considerati dimpreuna cu colegii de hotnews) nu mai pot schimba ceva. Aveti in schimb posibilitatea sa acceptati faptele. MG este diplomat de cariera, instruit in domeniu, pornit de jos in ierarhie, scolit pe-afara (ENA ramane totusi cea mai apreciata institutie universitara din Franta, si poate din Europa). A sustine ca un cel-mult amator gen Basescu ar fi castigat disputa pe tema asta cu MG este inca o dovada a necunosterii domeniului. De fapt se aplica aceeasi caracteristica care reiese si din articolele dumneavoastra (cel putin cele pe teme europene): amatorism

    RăspundețiȘtergere
  40. De ce bate toata lumea moneda pe meseria de "diplomat" a lui Geoana??????
    Meseria lui Geoana este cea de inginer.
    Si a profitat de pilele taticului sau securist si de conjunctura mai apoi. Asta e tot.
    Si de atunci exploateaza intr-o veselie "aura" de diplomat. Sa fim seriosi!

    RăspundețiȘtergere
  41. @anonim 9:40

    O fi scolit M Geana pe nu stiu unde, dar pana si eu, un alt simplu inginer am stiut ca acel citat e din Titulescu. Ma rog, nu cultura generala e relevanta aici, ci faptul ca Basescu l-a prins pe picior gresit pe mai multe teme de politica externa. Romanii nu vor relatii apropiate cu rusii, pentru ca rusii mereu vor lua atat cat poftesc si nu cat am dori noi.

    Sa nu uitam ca Basescu a fost cel care a organizat un summit NATO la Bucuresti, la scurt timp dupa intrarea noastra in UE, si nu orice summit, cel mai important summit din ultimii ani la care a participat si Putin.

    Meritele lui Basescu pot fi discutate, dar ceea ce e evident, e faptul ca Geoana are relatii netransparente cu oameni de afaceri controversati si acuzati de coruptie, la care se duce acasa, ca un om care le datoreaza vizite si explicatii. Din punctul meu de vedere, un viitor presedinte nu se duce la un om de afaceri acasa, ci acel om de afaceri ii face o vizita.

    RăspundețiȘtergere
  42. Dl Geoana ar fi fost scuzat sa nu cunoasca un cotnract comercial, fie si de sute de milioane de dolari. Insa un diplomat sau o persoana publica nu are voie sa se arunce cu "glumite" de tipul "contract pentru Cocos" atunci cind nu stie la ce se refera interlocutorul, pentru ca se poate intimpla, ca in cazul de fata, sa calce in gol.

    In plus, contractul mentionat de Basescu nu era o proba de cultura generala pentru d-l Geoana ci un contraargument la afirmatia neprobata ca relatiile economice cu Rusia sint proaste.Mai mult, d-l Geoana nu a gasit replica la afirmatia ca pretul gazelor rusesti a scazut deja cu 30%, dupa intilnirea Basescu-Putin.

    Fara a mai vorbi de faptul ca d-l Geoana nu a explicat cum un demers de deblocare a relatiilor economice romano-ruse poate da roade cita vreme acest apartine strict unei persoane, care nu implica celelalte institutii romane de care depinde concretizarea oricaror elemente negociate.

    Vorbim de diplomatie, deci de capacitatea d-lui Geoana de a pleda cauza statului roman. Daca au existat contraargumente valabile la imputarile aduse de Basescu este cu atit mai grav ca d-l Geoana nu a stiut sa le prezinte publicului.

    Incerc sa inteleg buna reputatie a d-lui Geoana ca diplomat. Am constatat ca d-l Geoana poate exprima in general cu succes un punct de vedere pregatit din timp. Probabil ca, macar intre limitele rutinei dipomatice stie si sa imbrace o idee bruta intr-o forma comunicabila. Probabil ca a fost un bun diplomat de executie.

    Relatia noastra cu SUA nu s-a construit la Ambasada din Washington, cel putin nu in perioada Geoana. Punctele de vedere se formulau la Bucuresti si tot acolo se nuantau probabil in functie de reactia americana, astfel ca ambasadorul Geoana nu a avut personal de tratat in negocieri sensibile. Fiind un mesager onest, nici partea americana si cu atit mai putin romanii nu i-au creat probleme majore, astfel ca limitele sale, care poate in mod normal l-ar fi plafonat poate la un post subaltern nu au devenit vizibile.

    Iar cu diplomatul Nastase premier, a fost intr-un fel mai bine pentru d-l Geoana ca nu a avut initiative diplomatice personale.

    RăspundețiȘtergere
  43. oare cum a reusit din nou marinarul sa pacaleasca atata lume dupa 5 ani de pacaleli? Vai, domnul Geoana nu stiti de contractul ... nu aveti treaba cu politica externa, nu stiti citatul ... nu sunteti cult ... dar despre domnul Oprea de ce ati dat-o cotita? dar despre realizarile dv? O, pardon .... cea mai mare realizare e ca va recunoasteti greselile ... cam multe.
    o sg intrebare: in logica dlui Basescu - numesc premier de la formatiunea cu cele mai multe voturi in parlament - mai stam 3 ani sa facem guvern? sau mai avem nevoie de un rand de anticipate care sa ne mai secatuiasca bugetul si asa compromis? si asta pentru ca ... respecta spiritul constitutiei. dar regula de aur a democratiei o stiti dle fost presedinte? In democratie majoritatea dicteaza. Oriunde. Oricand. Punct

    RăspundețiȘtergere
  44. Summitul NATO de la Bucuresti nu e meritul exclusiv al lui Basescu.....ci conjunctura politica internationala....la fel cum criza economica din Romania nu se datoreaza numai lui Basescu. Habar n-avem despre ce discutam insa suntem f f inteligenti....

    RăspundețiȘtergere
  45. @Anonim de la 01:46

    Lasati ca poate d-soara sau d-na Menaru poate vrea ca Summiturile UE si NATO sa ne prezentam inca cinci ani de acum incolo tot cu unul pe care nu-l baga nimeni in seama, cum e actualul presedinte. Asa poate e si ea fericita, adica nu poate, cu siguranta

    RăspundețiȘtergere