vineri, 4 decembrie 2009

Stockholm (II): Vine Craciunul!!!!

M-am saturat de politica, de campanie, de alegeri, de dezbaterea de-aseara. Vin sarbatorile, in curand. Can am fost saptamana trecuta in Stockholm am fost cuprinsa deja de spiritul Craciunului, pentru ca ei aveau deja piata de Craciun, orasul era impodobit, iar in toate vitrinele erau elfi, Mosi Craciuni, decoratiuni. Cateva imagini - din nou multumiri Magdei Barascu, ea le-a facut.


Un elf viking ii atrage pe turisti in magazinurile de suveniruri.


In conditiile in care incepe sa se insereze la ora 14.30, faptul ca orasul e impodobit cu luminite de Craciun este minunat.



Decoratiuni simple si de efect. Sunt curioasa cum vor fi cele din Bucuresti. Sper sa evite kitch-ul.

God Jul inseamna Craciun fericit!

11 comentarii:

  1. am descoperit blogul tau aseara si am devenit probabil cel mai proaspat fan :)

    merry december!

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc, Diana. merry december si tie. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. La fel e si in Oslo, numai ca si ninge de cateva zile si e din ce in ce mai mult alb :)

    God Jul! Craciun Fericit!

    RăspundețiȘtergere
  4. @Anonim: oooooo, ce frumos!!!!!!! daca e si zapada.:)

    RăspundețiȘtergere
  5. http://www.trilulilu.ro/Kayram121/69ead1df7cebae

    Cristinell-Romania!
    E mai frumos acolo!!!...decat la noi!Evident!
    Sarbatori Fericite!

    RăspundețiȘtergere
  6. surprins placut de locuri cunoscute am postat candva la primele ore ale diminetii ceva in limba suedeza.am crezut ca aveti ceva activitati acolo si vorbiti deja suedeza.am locuit acolo zece ani , acum in nesfarsita campie a dunarii platesc vama timpului postand ca acum un fel de lettres d'autre tombe.in suedia maine, in prima duminica din decembrie incepe "advent"ul , prilej de cadouri, felicitari si de dus la cei dragi traditionala "stea de craciun", jultjarna , o floare cu frunzele rosii si de spus "glad advent!" (advent fericit!).pe 10 dec este nobelfesten , gala premiilor nobel, de regula in intregime televizat - familia regala,personalitatile marcante si desigur premiantii.un fel de proba practica pt maniere elegante.dar nu ma mai insir - multumesc pt poze (adesea folosesc google earth pt a revedea cladirea unde am locuit,locuri pe unde am calatorit) si un sfarsit de saptamana placut!

    RăspundețiȘtergere
  7. ....esti o norocoasa ca ai reusit sa ajungi acolo tocmai acum cand orasul incepe sa se minuneze de craciun. Sunt ferm convins ca fascinatia orasului te-a invaluit cu girja si cu multa dragoste, caci este imposibil sa ramai rece si pierduta in aceasta venetie a nordului...

    cu mult caldura,
    stefan.

    RăspundețiȘtergere
  8. buna. urmaresc cu de mai bine de un an blogul tau, cam de cand am fost la bursele europene freedom-house - jti si am avut ocazia sa te cunosc. cred ca esti o tipa norocoasa pentru ca ai ocazia sa vezi atatea tari minunate, lucru la care cred ca aspira orice jurnalist, si voiam sa te felicit pentru modul in care descrii evenimentele din toate colturile lumii.

    sarbatori fericite

    mari coman

    RăspundețiȘtergere
  9. @Mari Coman: mersi mult, Mari. da, ma simt o norocoasa, dar uneori iti mai si faci norocul, aplicand la tot felul de chestii. totul e sa fii cu ochi larg deschisi si sa cauti oportunitati. si sa ai disponibilitatea de a invata mereu ceva nou. :) succes mult si tie, ai o gramada de timp inaintea ta sa ajungi si tu prin toate locurile in care iti doresti.

    RăspundețiȘtergere
  10. da, stiu...si dna guseth imi spunea acelasi lucru. va multumesc pentru tot ce m-ati invatat.

    sarbatori fericite,

    mari coman

    RăspundețiȘtergere
  11. pai sa zicem din nou...vine Craciunul, ca mai e un pic si vine cel din 2010 !

    RăspundețiȘtergere