Dupa atatea alegeri, politica, mai citesc si stiri de genul:
- Lucky, cea mai batrana oaie din lume - avea 23 de ani si sase luni - a murit din cauza caldurii. Ok, ok, o moarte nu e relaxanta si amuzanta, dar stirea se inscrie la fapt divers. Lucky traia la o ferma in Australia si in ciuda instalarii in sopron a unui aparat de aer conditionat, batrana mioara - media de viata pentru oi e de 10-12 ani - n-a mai rezistat. A fost imnormantata la radacina copacului ei preferat. RIP, Lucky!
- Sarbatori relaxate fara soacre - a fost ideea hotelierilor britanici. In perioada 23-27 decembrie, lanturile Holiday Inn si Holiday Inn Express din Marea Britanie au preturi speciale reduse cu 25% pentru familiile care vor sa scape de soacre si, implicit, de scandalurile iminente din perioada sarbatorilor. Cica specialistii au descoperit ca riscul aparitiilor unor certuri in familie de sarbatori e de cinci ori mai mare decat in mod obisnuit. :)
- Chinezii, intreprinzatori ca intotdeauna, vand cu 10 euro umbrele precum cea folosita de Obama la coborarea din Air Force One saptamana trecuta, pe o ploaie torentiala. Chinezii au fost impresionati si cuceriti de modestia (sic!) lui Obama de a-si tine singur umbrela la coborarea din avion. :) Asa ca s-au gandit, inventivi cum sunt, sa scoata si niste bani din aceasta simpatie. Asa ca banala umbrela neagra are un pret urias, zic eu.
Astea nu sunt la categoria stiri:
- De la colegul meu Adi: Intrebare la Radio Erevan: "Poate o tara sa fie exclusa din Uniunea Europeana ?" Radio Erevan raspunde: "In principiu nu, dar inventivitatea Romaniei nu cunoaste limite."
- De la amicul Radu Magdin: „Success is just like being pregnant. Everybody congratulates you, but nobody knows how many times you were fucked”.
Din seria "Presedintii lor"
- Presedintele Ucrainei, Iuscenko, se lauda ca si-a adus trupele acasa din.... Iran. :))) Vroia sa spuna, evident, Irak. Ei, se mai incurca si presedintii. Numai ca de curand el l-a boteza pe Medvedev, i-a spus Anatoli Dmitrievici si n-a remarcat greseala, pentru a o corecta.
Din seria cartilor de citit
- Vad ca a fost lansata o carte cu titlul "Primii mei blugi". Catalin Avramescu, Corina Bernic, Mircea Cartarescu, Marius Chivu, Alexandru Dabija, Silviu Dancu, Serban Foarta, Augustin Ioan, Cristi Luca, Cosmin Manolache, Virgil Mihaiu, Ioana Nicolaie, Costi Rogozanu, Alex. Leo Serban, Mihaela Timus, Calin Torsan, Alexandru Vakulovski si Constantin Vica spun povestea primilor lor blugi, fireste.
- Primii blugi de care imi amintesc ii aveam pe la vreo 2-3 ani, ii am si acum, erau Wrangler, si erau atat de scortosi ca ma tineau ei in picioare. Parca eram un robotel. Am zeci de poza in blugii aia. Daca aveti chef sa va amintiti de prima pereche de blugi si sa ne impartasiti si nou povestea lor.... be my guest! As fi incantata sa va citesc povestile. N-om fi noi celebritati, dar avem si noi povestile noastre, nu? :)
1978. Cu primul venit obtinut in cadrul industriei socialiste am cumparat prima pereche de blugi .
RăspundețiȘtergereIn Cluj, monopolul acestei marfe era in mina exclusiva a studentilor arabi . Intru in primul camin de studenti si cer la primul intilnit unde se pot vedea ceva jeans. Undeva la etajul 1 , un student palestinez deschide un dulap cu vreo 60 de blugi. Amabil , ma priveste si scoate o pereche de Rifle cu 5 masuri mai mari . Exclama sadisfacut : sint perfecti pe tine !!!
Spun politicos ca doresc altceva (jeans cu talie inalta , era moda ). Trist, ma conduce la un student din Giordania . Acelasi dulap standard cu jeans dar si cu pantaloni de piele (pt. domnisoare ). Gasesc o pereche de Jordans perfecti, mulati pe mine ! Tratativa pentru pret , extenuanta ! La sfirsit , cu 1.200 lei (de atunci ) (pretul de pornire 1.400 lei ) am pus mina pe visul tinerilor de atunci !
Ce hal de tara eram deja atunci ! Ungaria comunista a construit cu Levis fabrica si astfel a facut KO contrabanda . La noi , poetul regimului , Adrian Paunescu , prin cartea (daca tin bine minte numele ): De la Birca la Viena si inapoi, lauda jeansi romanesti vazuti in magazinele vieneze ! Ca el , mii de romani preudo intelectuali au facut cariera si au stiut sa se recicleze . Chiar dupa 20 de ani sint piinea si cutitul tarii !
Stefan, multumesc pentru poveste. Este o super-poveste, probabil a multora dintre studentii romani din comunism. am mai auzit istorii de genul asta, dar cu cafea, tigari - furnizorii fiind studentii arabi. :)
RăspundețiȘtergere