joi, 17 decembrie 2009

Anunt matrimonial

Fac revista presei on-line din Republica Moldova. de obicei ma uit doar pe stirile politice si evenimentele la zi, dar azi am zis sa parcurg toata pagina principala a Jurnalului de Chisinau. Si am vazut un anunt matrimonial.

Este vorba de cumnatul meu. Are 29 de ani şi n-a fost niciodată căsătorit. Este simpatic şi priceput la toate, dar foarte timid. Are maşină şi casă, moştenite de la bunei.

Mi s-a parut atat de funny: tipul e timid, clar, din moment ce cumnatul sau cumnata da anuntul matrimonial. Dar e simpatic, priceput la toate (important, nu? sa stie sa schimbe o garnitura la robinetul de apa calda). Cea mai tare parte mi s-a parut sfarsitul: are casa si masina mostenite de la bunei. :)))) De la bunei? E un anunt simpatic si tare amuzant.

11 comentarii:

  1. De la bunei, da, e un moldovenism de peste Prut. Asa se zice in mod curent. Amintiti-va: "bunii si strabunii nostri". Bunii, ca si buneii. Ca si bunicii. Ultimele doua nu sunt decat diminutive, doar ca au alte sufixe.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Anonim: da, stiu, dar nu suna haios? tipul cauta iubita si are mostenire de la bunei... bunei suna asa copilaresc si familiar si... oarecum nepotrivit intr-un anunt matrimonial:))

    RăspundețiȘtergere
  3. poate e mai mamos omu :) se pare ca le place unor femei.

    dracu

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu, doamna, e doar un regionalism pentru cuvintul bunici. Dati deovada de un snobism deranjant fata de cei din Basarabia, pur si simplu asa se spune acolo. Nu e nimic de ris, pentru cineva atit de umblat va comportati stupid. Inteleg ca e buna diversitatea doar la Bruxelles, in Romania e musai sa vorbim toti ca la Bucuresti, eventual cu accent de Drumurl Taberei. Bleah!

    RăspundețiȘtergere
  5. @Anonim 14.07: asta vroiam sa subliniez. :0 adica asta deduc, o chestie destul de nefericita, din pct meu de vedere. mie nu-mi plac mamosii. :)))

    RăspundețiȘtergere
  6. @Anonim 14.13: Fireste, n-ati inteles nimic. nu conteaza, aruncati invective. le accept.sarbatori fericite.

    RăspundețiȘtergere
  7. Sint unii oameni pe care nu ii iubeste nimeni. Eu, de exemplu, am 38 de ani, cetatenie canadiana, 2 apartamente cumparate din banii munciti de mine, si nici o speranta sa gasesc o femeie potrivita in Romania. Probabil ca o sa sfirsesc intr-un colt de lume undeva prin Asia, sarac dar fericit ca voi avea pe cineva.

    RăspundețiȘtergere
  8. Magazin deschis vesnic! Galceava intre stele! Cand aud vorbindu-se moldoveneste, ma bufneste rasul, am impresia ca e o gluma, deh, am ascultat prea multa Planeta Moldova. Am prieteni basarabeni "de mare valoare". Respect!

    RăspundețiȘtergere
  9. masina a fost a bunicilor si e o volga neagra din 1954!cu ea a au facut KGB-ul colectivizarea ! casa e o bojdeuca in raionul Dubasari...sau o fi palatul lui Voronin din Tiraspol?Se pricepe la toate: trage din orice pozitie:si cu kalashnikov-ul si cu AKG-ul , inghite cutite si prinde vrabia din zbor, doar a facut 7 ani in Afghanisthan! Daca vrea , il prinde si pe Ben Laden...)))In rest omul e OK...Sper sa vada si Vantu anuntul, ca isi cauta un om in Chisinau sa deschida un fond de investitii!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. pai sa ma contacteze pe mine, ca am si io o fatuca de maritat !
    tot timida !
    apropo: si pe mine ma'nsuratara pretenii !
    ce'i asa o rusine ?

    RăspundețiȘtergere
  11. @Anonimul:
    Auzi amice, cand ai fost ultima data intr-un club? Da' cand ai fost ultima data la un curs de invatat ceva? Dans, inot, dat cu parapanta?
    Pai daca stai cu c*rul pe camasa, pana malaiata in gura lu' natafleata, o sa mori cu apartamentele de gat.

    RăspundețiȘtergere