joi, 23 septembrie 2010

Fotografii ce merita vazute - o eurodeputata cu fiica ei de 1 luna in PE

Un prieten de la Parlamentul European mi-a trimis stirea de pe AFP despre Licia Ronzulli, o eurodeputata italiana care miercuri si-a adus fetita nascuta in 10 august in Paralment, la votul in plen.

Aici o puteti vedea in poze. N-am gasit una pe site-ul PE, asa ca va trimit aici, sunt poze Reuters.

Potrivit stirii AFP, Ronzulli (35 de ani) a fost primita cu apaluze de catre colegi, iar gestul ei a fost facut in sensul in care cere drepturi mai bune pentru femei.

"Sunt aici simbolic, cu fiica mea victoria pentru a ne gandi la toate femeile care nu pot sa impace cu usurinta sarcina si locul de munca, viata profesionala si viata familiala. As vrea ca institutiile europene sa fie mai implicate in acest subiect, incepand cu Parlamentul European, pentru a putea reconcilia mai bine aceste doua aspecte ale vietii noastre", a spus eurodeputatul italian.

Nu e de uitat ca se profileaza o batalie inte institutiile europene pe tema concediului de maternitate. Comisia Europeana a propus un concediu de maternitate de 18 saptamani, fara a introduce in propunerea sa principiul platii integrale a salariului, dar nu l-a facut obligatoriu, specificand insa ca nivelul indemnizatiei nu poate fi mai mic decat cel al concediului medical.

Parlamentul European sustine extinderea concediului de maternitate de la 14 la 20 de saptamani platit integral, indemnizatia fiind de 100% din ultimul salariu lunar sau din salariul mediu lunar.

Aici textul in care am scris despre asta.

In Romania, premierul Boc a lansat ideea reducerii in plus a indemnizatiilor pentru mame. O idee deocamdata la nivel de intentie.

Un comentariu: