miercuri, 29 septembrie 2010

VIDEO: Turism de miting la Bruxelles - sindicalistii romani, plecati in excursie

Bruxelles-ul a fost astazi orasul in care au manifestat sindicalisti din statele europene. O televiziune romaneasca de stiri avea si corespondent trimis cu cei 200 de sindicalisti din Romania, plecati sa isi manifeste nemultumirea fata de masurile de austeritate.

Relatarea, dramatizata, arata ca masurile de austeritate in Romania sunt cele mai dure - total adevarat - ceea ce a suscitat nemultumirea sindicalistilor care au venit pana in Bruxelles sa isi strige aceasta nemultumire.

In studiourile de stiri si talk show-uri, liderii sindicali spuneau cum s-au alatura marii miscari de protest de la Bruxelles.

Un bun prieten de la Parlamentul European mi-a trimis imagini pe care le-a inregistrat el cand coloana de manifestanti sindicalisti romani treceau pe langa Parlamentul European. Iata-l:



Ce am observat eu din filmulet:
  • ca oamenii se simteau ca in excursie la Bruxelles - daca tot se aflau acolo, au inceput sa se pozeze cu Parlamentul European, cu politistii belgieni
Au fost suparati rau, din cate am vazut eu in fragmentul respectiv. L-am intrebat pe prietenul meu daca e doar o impresie, dar el mi-a confirmat spiritul turistic de care au fost patrunsi sindicalistii romani. Acei oameni extrem de suparati ca suporta cele mai drastice masuri de austeritate din UE.

Dupa dansul pinguinului, imbranceli cu jandarmii, acum sindicalistii au mai bifat ceva: turism de miting la Bruxelles.

5 comentarii:

  1. prietenul parlamentar ce facea ?pe banii statului roman face filme? din aceasta cauza suntem unde suntem facem filme sau orice alceva decat sa sa muncim pentru ce suntem platiti.

    RăspundețiȘtergere
  2. Doamna, nu inteleg sensul postarii ...

    1. Exista actiune si reactiune (un principiu din fizica) ... Nu am inteles cum au actionat oficialitatile din Belgia si fortele de ordine de acolo la manifestare ; afara de cei din Romania, restul manifestantilor cum s-au comportat ?
    2. Dumneavoastra credeti ca supararea unor manifestanti se manifesta numai cu cocteiluri Molotov ? Cum se manifesta demonstrantii in Londra, in fata resedintei primului ministru ?
    3. eu ma asteptam sa vorbiti de mirlania [sic !] celor ce conduc aceasta tara (Romania) si sa ne explicati de unde devine prostia ca manifestarile sunt puse la cale de mogului si opozitie (la un loc, ca si-au dat mina !) ...
    4. cum a reflectat media din Europa manifestarile din Romania (sa-i zicem din ultima luna) ?

    RăspundețiȘtergere
  3. @Anonim 2 oct, 12.10: unde spuneam ca un prieten parlamentar mi-a trimis filmuletul? nu am prieteni parlamentari si nici nu vreau sa am prietenii cu eurodeputatii, chiar daca ii cunosc foarte bine pe majoritatea dintre ei. prietenia nu are loc intre un jurnalist si un parlamentar, din punctul meu de vedere. era un prieten care lucreaza la PE. acolo sunt consilieri, experti, asistenti, ofiteri de presa, functionari, deci nu numai parlamentari.

    2Anonim 4 octombrie 09.35: filmuletul a avut drept scop sa arate iesirea din normal. mare masa a sindicalistilor prezenti la miting erau la manifestatie, manifestau. nu isi faceau poze cu Parlamentul european si nici cu politistii belgieni. isi vedeau de protest, in modul cel mai serios posibil. anormalul il reprezentau sindicalistii romani care se trezisera in excursie la Bruxelles. asta e sensul postarii. raspunsurile la toate celelalte intrebari le gasiti in presa. aici, pe blog, scriu ceea ce doresc si imi doresc sa nu fiu redundanta. informatiile despre care vorbiti se gasesc in toata presa. de ce ar trebui sa le reiau eu pe blog?

    RăspundețiȘtergere
  4. probabil ca menaru, intentionat scriu cu m mic, ar fi dorit ca manifestantii sa se ia la bataie cu fortele de ordine mai bine, ca sa poata spune ca iata , manifestantii romani au fost rai, si-au dat in petic si acolo, au facut de ras tara. Alooo menaru tii cu ursu talica.........

    RăspundețiȘtergere
  5. @Anonim 6 oct 17.35: daca tu ai impresia ca ma insulti scriindu-mi numele cu litera mica si mi-o si spui, ca sa ma doara, te inseli. e doar o chestie infantila. nu, nu ma asteptam sa se ia la bataie, ci sa participe la miting, ca doar pentru asta au mers acolo. sau trebuiau sa mearga acolo. dar ei au facut turism. lipsa de seriozitate tipic romaneasca e evidenta in tot ce facem.

    RăspundețiȘtergere