miercuri, 18 februarie 2009

Li se intampla si Lorzilor: Who the **** is the boss of Starbucks?

Una amuzanta de dimineata - cu cele doua ore decalaj, aici e inca dimineata. Citesc The Times si ce vad: prima stire despre lord Mandelson, Business Secretary (adica ministrul economiei) in Marea Britanie s-a infuriat pe boss-ul de la Starbucks care si-a permis aprecieri la adresa economiei UK.

Howard Schulz a spus intr-un interviu ca este preocupat de economia din Europa de Vest si in special de Marea Britanie, care se afla intr-o spirala. Reactia mai neortodoxa (sau neanglicana sa-i spun:D) a lordului Mandelson a fost ceva de genul: Cum isi permite tipul asta sa vorbeasca atat de rau despre tara asta. "Who the **** is he?". Ministrul britanic, Lord Mandelson - vedeti, si lorzii au scapari de limbaj in public, crede ca a fost o declaratie pentru a abate atentia publicului american de la situatia dezastruoasa in care se afla Starbucks, care trebuie sa isi inchida 1000 de cafenele mai putin rentabile din lume.

Cand am venit aici m-a surprins cat de multe cafenele Starbucks sunt. In Bucuresti avem vreo trei, in trei mall-uri - poate s-au mai deschis si altele, corectati-ma daca ma insel -, in timp ce aici sunt si pe peroanele garilor sau in gara. Ma amuzam la ideea ca in Bucuresti fusese la inceput oarecum fitos sa bei o cafea la Starbucks.

In Londra, cel putin, intr-o intersectie vezi pe doua dintre cele patru colturi ale strazii cafenele Starbucks, dar exista si concurenta: Cafe Nero sau Costa. Ma rog, sunt probabil mult mai multe, dar pe astea le-am remarcat succedandu-se cel mai des pe strada.

Oricum, potrivit The Times, Starbucks merge bine in Marea Britanie si acum si-a lansat si propria marca de cafea instant, tocmai pentru a-si mai creste vanzarile.

4 comentarii:

  1. sunt 4 cafenele, in mall-uri si una la piata victoriei

    RăspundețiȘtergere
  2. La inceput in Bucuresti era fitos sa mergi si la McDonalds :)

    RăspundețiȘtergere
  3. pentru peter-printul intunericului-mandelson asta e de fapt reactia ortodoxa :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Starbucks - Beverages e asa si asa, dar Starbucks - Food lasa mult de dorit, mai ales la raportul calitate-pret, la New York de exemplu, in Ro inca n-am vazut.

    RăspundețiȘtergere