luni, 13 iulie 2009

Despre ce probleme cu acordul pentru Nabucco vorbea Basescu vineri?

Au aparut probleme legate de acordul cu Nabucco, spunea Basescu vineri si intram in priza sa vedem ce fel de probleme? Nimeni nu stia despre ce vorbea presedintele, nici Ministerul Economiei, nici Transgaz, nici cei de la Consortiul Nabucco si nici cei de la Comisia Europeana. Am inteles ca nu au putut fi gasiti oameni de la Cotroceni care sa explice ce se intampla.

Timp de cateva ore am incercat sa gasim explicatii, sa vedem ce probleme au aparut. De la Viena primeam asigurari ca niciuna si nici nu stiau ca ar fi vreo problema cu delegatia Romaniei, cei de la Bucuresti, institutiile abilitate spuneau ca nu stiau la ce se refera presedintele si ca plecarea la Ankara n-a fost contramandata. La fel, cei de la Bruxelles mi-au spus ca nu exista nicio schimbare, calatoria presedintelui Barroso si a comisarului Piebalgs este in plina planificare.

Presedintele a fost precum ala... care arunca o piatra in apa si alti cativa (parca intelepti le zice) se arunca sa o scoata. Asa m-am simtit la sfarsitul zilei.

Azi acordul a fost semnat, Boc a rostit un discurs intr-o engleza mult mai decenta si corecta decat a presedintelui, deci se pare ca n-a existat nicio problema.

Sau, daca a fost, ea a fost depasita.

Daca totusi afla cineva despre ce vorbea Basescu, tare as fi curioasa sa stiu. Ca nu pot sa cred ca presedintele a vorbit din nou doar ca sa vorbeasca, ca i-a trecut ceva pe la ureche, n-a inteles despre ce e vorba, dar a facut o afirmatie care ne-a pus un pic pe jar. Sau poate e stilul presedintelui de a face misto de presa, de a o trimite sa vaneze potcoave de cai morti, ca tot n-are ce face in aceasta perioada estivala.

3 comentarii:

  1. Ei, na - si tu acuma...
    Parca nu te-ai obisnuit de atatia ani ca Basescu zice o groaza de gogomanii... Eu stiu asta de pe vremea cand era ministru al transporturilor, nu de azi de ieri....
    Pur si simplu nu a inteles ceva si in loc sa verifice inainte de a da pe gura (asa cum face orice om normal aflat in orice functie mai inalta de cea de secretar de primarie...) a slobozit gogoasa pentru a fi primul care a zis-o.
    Da, urmarindu-l pe Boc mi-am dat seama ca Romania poate fi reprezentata si decent la o reuniune internationala. Hahaiturile de crasma ale unui anumit personaj n-au lipsit nimanui acolo....

    RăspundețiȘtergere
  2. @Anonim: ei na, cum sa nu stiu, dar cat timp va mai vorbi asa, doar sa vorbeasca, fara sa stie sau fara sa inteleaga? Ceea ce ma revolta este ca un om in pozitia lui - presedinte al unei tari - scoate tot felul de gogomanii pe gura fara sa fie taxat. cred ca la urmatoarea declaratie de presa, oamenii de pe Cotroceni (adica jurnalistii acreditati) ar trebui sa il intrebe despre ce vorbea. pe bune, poate daca jurnalistii il urmaresc si haituiesc cerand explicatii, se va gandi de doua ori inainte sa scoata tampenii pe gura. MAI ALES CAND E VORBA DESPRE CHESTIUNI INTERNATIONALE, ca Nabucco asta proiect european.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc mult pentru raspunsul tau.
    De ce nu se cenzureaza ? Pentru ca boboru' il iubeste si asa. Daca un ziarist il ia la intrebari ori baga un hahait si trece mai departe ori baga placa cu mogulii care au trimis resepctivul ziarist ori pune pur si simplu un spp-ist sa il ia din cale pe ziaristul respectiv (cum s-a intamplat recent). Sau foarte calm spune ca a gresit, ca doar nimeni nu-l trage la raspundere (vezi cazul salariilor marite cu 50%). Oricum cei care-l iau la intrebari "pe bune" sunt doar caraghiosi sau gaoz*ri, ziaristii seriosi sunt, nu-i asa, doar cei fascinati de personalitatea Elenei Udrea, de inteligenta fiice sale sau cei care jura ca D-na Ridzi e nevinovata si e doar victima unui linsaj mediatic.

    RăspundețiȘtergere